Festivals Gratis Leuke dingen doen Muziek Weekendagenda

Poëzieweek

Van donderdag 29 januari t/m 4 februari staat Nederland en Vlaanderen in het teken van poëzie, met als thema dit jaar “Met zingen is de liefde begonnen”.

Hoogtepunten tijdens de Poëzieweek zijn de uitreiking van de VSB Poëzieprijs, de Herman de Coninckprijs, de Turing Gedichtenwedstrijd en het Gedichtenbal. En er zijn honderden poëzieactiviteiten, verspreid over Nederland en Vlaanderen. Wij zetten er een aantal in Amsterdam voor je op een rijtje.

Woensdag

Hoewel de Poëzieweek officieel pas morgen (donderdag) begint is er vanavond een Dichterspodium Kattenburg in café Daan & Daan (Kattenburgerplein 39). Twintig  dichters uit Kattenburg en verre omstreken luiden de nationale Poëzieweek in. Zij presenteren gedichten, teksten en liederen onder het thema “Wintergedichten”. Er zijn lekkere hapjes en de toegang is gratis.

Donderdag 

In boekhandel Perdu vindt donderdag, 29 januari, van 19.45 tot 23.00 uur een dichtersmarathon plaats. De boekhandel zit aan de Kloveniersburgwal 86.

Vrijdag 

Vrijdag kun je in boekhandel Scheltema een nachtopera bijwonen. Het is gratis maar wel even van tevoren aanmelden!

Op vrijdag en andere dagen tijdens de Poëzieweek kun je ook een workshops gedichten schrijven volgen bij diverse OBA’s in de stad. Dat kost je € 5,= als je lid bent van de bieb en anders een tientje. Voor dagen en locaties klik hier.

Woensdag, 4 februari, wordt de Poëzieweek feestelijk afgesloten in de Stadsschouwburg. Met Ilja Leonard Pfeijffer en Dichter des Vaderlands Anne Vegter. In “Met zingen is de liefde begonnen” presenteren zij favoriete dichters als Mustafa Stitou, Els Moors, Peter Verhelst, Saskia de Jong, Tonnus Oosterhoff, Erik-Jan Harmens en Neeltje Maria Min in een poëzieparade over de liefde. Daarnaast is er onder andere een dichtersmarathon met muzikale begeleiding, kun je er dansen, je voor laten lezen uit liefdesklassiekers of een literaire tattoo zetten bij de Groene Amsterdammer en De Gids.

Het belooft een mooi spektakel te worden. Het begint om 21.15 uur en kaarten (€ 8,50) kun je bestellen via stadsschouwburgamsterdam.nl/voorstellingen.

Het volledige programma vind je hier.

slide1

 

Vergelijkbare artikelen

1 Reactie

  • Reply
    De Rijke Meisjes Weekendagenda (30, 31 januari en 1 februari) |
    30 januari 2015 at 12:06

    […] ons blog Voor meer Poëzieweek […]

  • Voeg een reactie toe

    Menu