Irene van Gent Lees tip Wat maakt jou rijk?

Geluk in 8 koppen thee

Echt gelukkig zijn, wat is dat? Kun je het creëren, zit het in je? Of is het iets wat je kunt vinden?

We interviewden schrijver en spreker Irene van Gent in 2014 over Wat haar rijk maakt. Sindsdien is er veel veranderd in Irene’s leven. Ze deed een yoga-opleiding in India en maakte diverse reizen. Terug in Nederland volgde ze het 8 voudige pad van yoga en schreef ze een boek over haar inzichten.

In Geluk in 8 koppen thee beschrijft ze het pad dat ze bewandelde om meer rust, liefde en vrijheid in haar leven te ervaren.

Irene baseerde haar reis naar geluk op het Achtvoudige Pad van yoga. Deze eeuwenoude lessen – opgesteld door de Indiase wijze Patanjali – blijken erg goed bruikbaar te zijn in de huidige tijdsgeest en leggen een basis voor een gelukkiger leven. Door de zoektocht naar geluk ontdekte ze haar essentie en creëerde meer rust, liefde en vrijheid in haar leven.

Irene: “Door steeds een maand lang bewust met een van de thema’s uit het Achtvoudige Pad bezig te zijn, leerde ik wat voor mij echt belangrijk is. Door te oefenen met het uitspreken van de waarheid, door geweldlozer te leven en door dankbaar te zijn, merkte ik dat ik op een andere manier met mezelf en mijn omgeving communiceerde. Dit leverde heel veel bijzondere gesprekken op en ik kwam terug bij de kern van wie ik ben. Door jarenlang te hebben geleefd op basis van de ideeën van anderen, besefte ik dat geluk in mezelf zit en dat ik als enige verantwoordelijk ben om gelukkig te zijn. En dat ik mijn leven kan veranderen op het moment dat ik niet gelukkig ben”.

Met haar boek wil Irene haar lezers inspireren ook op zoek te gaan naar hun essentie, en meer rust, stilte en geluk in hun leven te vinden. Want gelukkig en in balans zijn… dat willen we toch allemaal?

Meer informatie over het boek vind je op de website Geluk in 8 koppen thee.

Op 16 januari om 11.00 uur is de officiële lancering van Geluk in 8 koppen thee bij De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam. Wil je erbij zijn, meld je dan even aan via de facebook evenementenpagina. Op 23 januari is er ook een lezing met boekpresentatie in Theeschenkerij De Tuinkamer in Utrecht.

Win een exemplaar van Geluk in 8 koppen thee!
En….. je kunt een exemplaar van het boek Geluk in 8 koppen thee winnen! Schrijf in een reactie onder dit bericht of op het facebookbericht wat jou rijk maakt en waarom jij het boekt wilt winnen.

Uit de inzendingen verloten we een winnaar. Je kunt het boek natuurlijk ook gewoon via Bol.com of (nog beter!) via de site bestellen.

886254_533683890131041_6393062717608925114_o

 

Vergelijkbare artikelen

4 Reacties

 • Reply
  Anna
  16 januari 2016 at 09:59

  Een ontbijtje op bed,een goed boek,de zon,bloemen en er is nog zoveel meer dat je rijk maakt.
  Ik lees graag en ben erg benieuwd naar dit boek. De titel en cover vind ik al prachtig!

 • Reply
  Pieter van Stein
  15 januari 2016 at 16:24

  Beste Irene, geluk zit ‘m in dagelijkse dingen. Geluk is binnen handbereik wanneer je er oog voor hebt. Maar soms vallen dingen mooi samen. Ik word erg gelukkig van een ontmoeting met mijn beste vriend of vriendin. Tijdens een wandeling kunnen we vrijuit praten en het leven doornemen. Ondertussen genieten we van de natuur en het onvoorspelbare zoals b.v. een eekhoorn die opeens de weg oversteekt of een bloeiende Rhododendron struik in de winter.
  Veel succes met jouw nieuwe boek!

 • Reply
  allicareaboutispizza
  15 januari 2016 at 12:42

  Mooi omschreven,
  Ik ben er zeker van overtuigd dat geluk inderdaad in jezelf zit.
  Als je iets wil doen wat je gelukkig maakt ben jij de enige die dit kan.
  Een leuke korte previeuw van het boek!
  Kyra Smits

 • Reply
  Room
  15 januari 2016 at 12:38

  Met mijn voeten in het zand, mijn familie om me heen op een mooie zomerdag, dat maakt mij rijk!
  De zeelucht inademen als ik met mijn vriendin onze wekelijkse loop cq therapeutische wandelingen maak, dat maakt mij rijk. Als ik thuiskom en mijn dochter staat samen met de kat bij de deur voor een knuffel, dat maakt mij rijk. En toch zou ik best heel graag het boek willen winnen 🙂

 • Voeg een reactie toe

  Menu