Gratis Leuke dingen doen

Festivals

Dit Rijke Meisje is gek op muziek, theater en op festivals, zoals Lowlands, Pinkpop en Sziget. Heerlijk om rond te struinen, te genieten van de muziek en mensen te kijken, maar met in crisistijden is het ook wel fijn als je van live muziek en theater kunt genieten zonder dat het je 200 euro (en da’s dan alleen nog maar het ticket) kost. Dus zetten we even alle leuke gratis muziekfestivals voor de komende maanden op een rijtje.

Lunchconcerten
Ben je meer van de violen, dan kun je iedere woensdagmiddag om 12.30 uur een gratis lunchconcert bijwonen in het Concertgebouw. Naast oefenrepetities van het Concertgebouworkest, zijn er ook andere gerenommeerde orkesten te beluisteren en kun je kennis maken met jong muzikaal talent. De concerten duren een half uur, en het is raadzaam om een half uur van te voren aanwezig te zijn, om verzekerd te zijn van een plekje.

5 mei: Bevrijdingsfestivals in diverse steden
Ik ga zelf meestal naar Haarlem en naar Amsterdam, omdat de line-up bij beide festivals altijd heel goed is. Dit jaar zijn de ambassadeurs voor de vrijheid: Dio, Miss Montreal en mijn favoriete band: Chef’s Special. Deze jongens waren ook de huisband van DWDD. Houd de site in de gaten voor de diverse programma’s.

Bevrijdingsfestival Amsterdam

Bevrijdingsfestival Amsterdam

Vondelpark Openluchttheater
Elk jaar is weer de vraag of het dit jaar het laatste jaar is, maar het Vondelpark Openluchttheater houdt moedig stand. En dat is maar goed ook, want deze culturele traktatie is zo de moeite waard, dat je een dief van je eigen portomonnee bent als je niet gaat genieten van wat hier geboden wordt. Check de website voor het programma (dat komt ergens in april/mei online). Het theater/muziek/cabaret aanbod is groots en vindt plaats elke vrijdag, zaterdag en zondag van begin juni tot eind augustus. Mis dat niet, en steun het Openluchttheater!

Alain Clark en Father @ Vondelpark Openluchttheater

Alain Clark en Father @ Vondelpark Openluchttheater

Uitmarkt
De Opening van het Culturele- en theaterseizoen valt wat ons betreft ook onder het kopje “het mooiste dat Amsterdam te bieden heeft”. Wat een heerlijkheid om een heel weekend jezelf onder te dompelen in gratis cultuur. Jammergenoeg is het meestal slecht weer als de Uitmarkt plaatsvindt, maar dan nog: ga het bekijken, ga in de rij staan voor een theater, of zing mee onder een paraplu met een musical (desnoods). Houd de website van I Amsterdam in de gaten. De Uitmarkt vindt plaats van 30 augustus tot en met 1 september 2013.

Uitmarkt 2012

Uitmarkt 2012

Omdat 2013 een feestjaar is voor Amsterdam, worden er nog veel meer (gratis) feestjes gevierd. Binnekort dus meer over festivals en feestjes op het Rijke Meisjes blog.

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu