Lijstjes

Dromen van de lente: Natuurlijk Amsterdam

Het is nog lang geen lente (qua temperatuur dan), maar omdat de Rijke Meisjes er wel heel erg aan toe zijn, zetten we vast wat leuke evenementen voor lekkere lentedagen op ons lijstje. En dit keer richten we ons op de natuur en het buitenleven. We zijn gek op de stad, en er is binnen de ring natuurlijk al altijd wat te beleven, maar soms wil je wel eens je grenzen verleggen.

Paviljoen Puur

In het verlengde van IJburg ligt nog een semi eiland, dat aan Diemen grenst. Aan de Overdiemerweg ligt Paviljoen Puur. Dit Rijke Meisje is er nog niet geweest, maar wel nieuwsgierig naar deze nieuwe locatie, die er hip uitziet en diverse leuke (gratis) evenementen organiseert. Zo kan je kind er een stukje grond vergaren om een biotuintje aan te leggen, worden er bedrijfs- en bruiloftsfeestjes gehouden, maar kun je er ook lekker in de grote tuin zitten. Het is onderdeel van een fort (Fort Diemerdam), en heeft dus een beschutte ligging. Er zijn op zondag gratis optredens, in het kader van Puur op Zondag.

Het Amsterdamse Bos

Afgezien van het feit dat het Amsterdamse Bos gewoonweg prachtig is, is het zeker ook geen saai bos. Er is echt voor iedereen wat te doen: chillen op de grasvelden, wandelen of joggen door de weilanden of de parkjes, de zentuin, of het bos, roeien, kanoen, zwemmen, dieren aaien bij de kinderboerderij (of spinnen bij de spinnen tentoonstelling in het bezoekerscentrum), pannenkoeken eten, picknicken, jezelf laten verwennen bij Spa Zuiver of jezelf in het zweet werken op de tennisbaan of cultuurhappen bij het Open lucht theater. Het is (met uitzondering van de Spa, de Sportschool en ik geloof sinds vorig jaar ook het Bos Theater, maar houd de aanbiedingen daarvan ook goed in de gaten), (zo goed als) gratis en daar houden de Rijke Meisjes van. En

Blijburg

Van Blijburg worden de Rijke Meisjes inderdaad ook heel blij. Het is een fijne plek, die relatief dicht bij de stad is en waar je wel helemaal buiten waant. Je kan er heerlijk in het zonnetje zitten, op het strandje liggen, in de bar hapjes en drankjes doen en het is gewoon helemaal chill daar (met uitzondering van hele warme zomerdagen, dan is het te druk). Op zaterdag kan je lekker dansen, en op zondagochtend is er gratis yoga, en ’s middag live muziek. Ook worden er leuke kofferbakmarkten en festivals georganiseerd. Een klein paradijsje.

Het Rijk van de Keizer

Over Paradijsjes gesproken. Het ligt verscholen tussen de snelweg, bomen, en sportvelden, maar als je de weg weet te vinden en hier belandt op een mooie zomerdag, dan ben je de koning te rijk. Deze plek heeft diverse ruimtes waar je feestjes kunt houden, kunstenaarswerkplaatsen, een schattige keet waar je aan het water een heerlijk bio ontbijtje kunt eten, een prachtige moestuin en een mini amphitheater. Wat wil een mens nog meer?

’t Twiske

’t Twiske is een paradijsje waar je even voor op je fiets moet stappen (je kan er ook met de auto komen, maar parkeren is hier niet gratis). Het leukst is om er een dagje uit van te maken met je picknick mand, en via het pontje naar NDSM te gaan, van daaruit door Noord en Landsmeer naar het ’t Twiske te fietsen. Er zijn heerlijke strandjes, prachtige weilanden met Schotse Hooglanders en andere dieren, je kunt ook lekker chillen onder de bomen, of een kano huren en lekker dobberen op het water. Als je geen zin hebt in gesjouw met picknickmanden kun je ook natuurlijk gewoon aanmeren bij Paviljoen ’t Twiske. Een heerlijke plek aan het water, waar je heerlijke hapjes en drankjes kan nuttigen. Niet gratis maar wel heel relaxt. En een dagje daar voelt als een mini vakantie.

Laat de echte lente of nog beter, de zomer maar komen! Wij hebben er zin in!

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda 8, 9 en 10 mei |
  8 mei 2015 at 23:30

  […] lijst. En wil je even de drukte ontvluchten dan hebben we wat tips met stadse paradijsjes en nog meer stadse paradijsjes aan de rand van Amsterdam voor […]

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda 10, 11 en 12 april |
  10 april 2015 at 09:50

  […] ultieme terrasjes lijst. Of, de stadse paradijsjes aan de rand van Amsterdam checken. In ons blog Dromen van de Lente uit 2013 staan ook nog wat stadspareltjes genoemd trouwens (voor Blijburg wordt nog een nieuwe […]

 • Voeg een reactie toe

  Menu