Gratis Leuke dingen doen

Het witte doek

Inmiddels heb je wel door dat de Rijke Meisjes nogal cultuurfreaks zijn, en dus mag een blogje over film niet ontbreken.

Als je, zoals wij, heel happy wordt van wegdromen bij avonturen op het witte doek in rood pluche, dan ben je vast bekend met het fenomeen Cineville. Met een Cineville pas kun je voor € 18,= per maand zoveel filmhuisfilms zien als je aankunt. Aangezien een film tegenwoordig € 9,= minstens kost, heb je het er bij twee biosbezoekjes al uit.

Maar niet iedereen heeft € 18,= per maand over, en dus kijken we ook naar goedkopere (gratis) alternatieven. Zo zijn er in de zomer een aantal plekken waar je buiten kunt genieten van een film.

Pluk de Nacht is een gratis filmfestival dat jaarlijks in augustus neerstrijkt op Het Stenen Hoofd. Je kunt vanuit de strandstoelen, in geval koude zomeravond, onder een plaid, kijken naar prachtige films onder de blote sterrenhemel.

Het Ketelhuis
Op warme zaterdagavonden in de zomer wordt op het buitenscherm na zonsondergang een gratis film vertoond. Zorg dat je er op tijd bij bent, want anders zijn alle bankjes bezet. Af en toe sjeest er een fietser voor je beeld, maar voor de rest is het heerlijk toeven met een koud biertje en een mooie film. Morgen is de eerste film te zien.

West Beach Film Festival
Dit jaar (van 6 t/m 28 september) is er weer een filmdoek gespannen aan de rand van de Sloterplas. Naast blockbusters en komedies zijn er ook arthouse films te zien.

Onderdeel van het World Cinema Amsterdam Festival (waaraan Rialto en De Balie meewerken) is het gratis World Cinema Amsterdam Open Air, op het Marie Heineken Plein, waar van 7 tot 18 augustus buiten wereldfilms worden vertoond. Het programma is veelbelovend.

De films die Filmhuis Cavia wekelijks vertoont zijn niet helemaal gratis, maar € 4,= is nog wel te doen voor een celluloid pareltje.

Op 1 augustus wordt er ook een film in de open lucht vertoond op de Nieuwmarkt in het kader van de Gaypride. Welke film dit is, is nog een verrassing.

Nou, ik denk dat we ons wel weer gaan vermaken. Jullie ook?
Muggenspul mee, en laat je maar meevoeren in de wereld van het witte doek.

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu