Food for thought Gratis Het leuke werken

365 vakantiedagen

Levensgenieters als we zijn dromen we van werk dat niet als werk voelt, willen we het liefst 365 vakantiedagen en werken we liever in een leuk café dan in een saai kantoortje. Voor de werknomaden onder jullie, zetten we een paar mooie werklocaties op een rij met gratis wifi en lekkere koffie.

De bieb
Het was al in het nieuws de afgelopen week: een boel bedrijven die betaalde werkplekken aanbieden kunnen de concurrentie van de café’s met gratis wifi en de werkplekken in de bieb amper aan. En dat is natuurlijk niet zo vreemd. Het is niet alleen relaxt in de bieb, maar je hebt ook nog alle vakliteratuur en leuke tijdschriften (ter afleiding of inspiratie) bij de hand.

The Coffee Company
Bij de Coffee Company kan je niet alleen lekkere koffie krijgen, en brownies, maar ook nog eens lekker werken aan een grote houten tafel of in een Chesterfield. De wifi is niet 100% gratis, want je krijgt een code die een uur geldig is, daarna moet je weer iets bestellen. Het grootste nadeel is dat je niet de enige bent. Half ZZP-end Amsterdam zit er ook. En tussendoor heb je ook nog af en toe een huilend kind of een enthousiast kletsend vriendinnenclubje naast je. Maargoed, je moet wat over hebben voor zo’n kantoor.

Bouncespace (Weteringschans) en Knowmads Greenouse (Amsterdam West) zijn de Amsterdamse locaties van het wereldwijd aan populariteit winnende Seat2Meetconcept: Koffie voor weinig, gratis wifi, maar wel alleen toegankelijk met voorregistratie via de website.

Foto0102

Seats2meet, Igluu zijn ook vergaderlocaties, en vooral in Utrecht, Eindhoven en Den Haag te vinden. Regardz is bijna altijd in de buurt van een station, dus heel geschikt voor reizende ZZP-ers.

Intermediair koos Anne & Max (Amstelveense weg), De Stadskantine (Van Woustraat) en
De Ysbreeker als beste flexcafé’s in Amsterdam. De Ysbreeker heeft daarbij ook nog een fijn terras aan de Amstel, maar ook een zeer uitgebreide leestafel.

De Trein
Tegenwoordig is er in de meeste treinen een stiltecoupe, en gratis wifi. Best heel relaxt om tijdens een lange treinreis wat werk te kunnen verzetten, tussen het naar buiten kijken naar het voorbijrazende landschap door.

Amsterdam kent natuurlijk nog tientallen heerlijke tentjes waar je koffie drinkt en je laptoppie kunt uitklappen, maar de faciliteiten zijn hier wel beperkter (minder stopcontacten, en alleen plek als je op een geschikte tijd komt). We noemen er een paar: Koko Coffee & Design / Vinnies Deli / Twoforjoy en De Koffiesalon.

Dan zijn er natuurlijk ook nog de semi-pro locaties, zoals The Mood (Keizersgracht) en Deskowitz (Museumplein). Hier kun je een dagpas kopen om te werken. Dat kost € 20/25.

Als je helemaal op de pro tour wilt, dan kan je je bij de volgende ultrahippe locaties aansluiten.
Spaces (Herengracht)/ The Hub (Westerstraat), Pand020 (Westerpark). Niet alleen topwerkplekken, maar je ontmoet er ook een boel inspirerende andere flexwerkers, en je kunt gebruik maken van allerlei extra faciliteiten. Maar da’s dus niet gratis. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het huren van werkplekken of vergaderruimtes.

Al met al genoeg plekken die een perfect alternatief vormen voor een systeemplafonnen kantoor met tl-licht en uitzicht op een blinde muur. Je zou er bijna work-a-holic van worden.

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu