Gratis Leuke dingen doen

Museumweekend

Na het zien van de speciaal aan de Renaissance van het Rijks gewijde aflevering van DWDD, kunnen we natuurlijk niet achterblijven en willen we graag aandacht besteden aan een vrije tijdsbesteding die inmiddels gelukkig het stoffige imago van weleer achter zich heeft gelaten. Musea zijn weer helemaal hip, fun en leerzaam, en kunst is alles wat jij ervan maakt. Hoeft niet eng te zijn dus. De Rijke Meisjes zijn cultuurfreaks, en daarom in het bezit van een museumkaart (die € 45,= per jaar heb je er bij vier keer museumbezoek al uit, dus da’s best de moeite). Dus wij hebben geen museumnacht of museumweekend nodig om goedkoop of gratis cultuur te happen.

Maar toevallig is het dit weekend museumweekend en kan je veelal tegen gereduceerd tarief of zelfs gratis je cultuur weer op peil brengen. Prima, want op een terras zitten kan toch nog niet, dus wat haute culture kan geen kwaad. Het Rijks gaat pas de 13e open (van 12 – 00 uur gratis entree), maar dit weekend kan je bijvoorbeeld naar het mooie verbouwde Stedelijk. Even de badkuip van binnen bekijken. Persoonlijk vind ik de vaste collectie en The Beanery Bar al erg de moeite, maar er zijn ook leuke rondleidingen en workshops. Het Stedelijk moet de badkuip nog terugverdienen en hanteert reguliere prijzen, maar bij het Filmmuseum Eye kan je voor € 1,= al naar binnen. En daar is een eerbetoon aan cineast en fotograaf Johan van der Keuken te zien. Eye is sowieso een must see museum al was het maar vanwege het prachtige zicht op de stad vanaf de Noord-oever.

Ook een bezoekje waard is Het Scheepvaartmuseum (ook zo prachtig verbouwd), waar de entree gratis is en er veel activiteiten voor kids zijn. Alleen al op je rug op de grond gaan liggen in de hal, en naar de lampjes in de overkoepeling kijken is de moeite. Misschien kun je dat beter aan de kinderen overlaten, maar ik werd er wel blij van, stiekem. Ook van grote collectie globes. Werelds!

Daarnaast zijn er nog heel veel mooie musea te bezichtigen. Kijk even op de site voor de prijzen en het programma. Happen die cultuur!

20130406-013120.jpg

20130406-013142.jpg

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu