Gratis Het leuke werken Leuke dingen doen Tips en trucs

Droombaanreis

“You may say I am a dreamer, but I am not the only one”, zong John Lennon al. Nou, dat hebben De Rijke Meisjes gemerkt, toen zij afgelopen januari meereisden met de Droombaanreis van TalentFirst. Wat zou het heerlijk zijn als iedereen zijn schoorsteen rokend kon houden met doen wat hij of zij wil, zonder dat het voelt als werk. Volgens de initiatiefnemer van de droombaanreis, Huub van Zwieten, kan dat. Ja, hoor ik je denken, dat is natuurlijk niet realistisch, want wie doet dan de rotklussen? Wat voor de een een rotklus is, is voor de ander misschien wel juist leuk. Niet iedereen blijkt dezelfde droombaan te hebben (gelukkig). Wat voor de een “droombaan” is, kan voor de ander een “dramabaan” zijn. Iedereen is uniek en neemt zijn of haar eigen talenten en ervaringen mee, waardoor elke droombaan er anders uit komt te zien. Een mooie gedachte, die interessant is om eens te onderzoeken.

De Droombaanreis is een gratis online coaching traject, waarbij je 20 dagen lang elke dag een e-mail met een opdracht krijgt. De opdrachten helpen je verder in je zoektocht naar jezelf, naar wat jou drijft, waar je lichtjes van in je ogen krijgt, en waar je heen wilt. Natuurlijk hoeft je niet rigoreus je leven om te gooien als blijkt dat je in je huidige baan niet op je plek bent, maar door de reis leg je je talenten en jouw drijfveren bloot en die inzichten kun je in je huidige baan uiteraard ook gebruiken. De methode geeft je tools om de eventuele kloof te verkleinen tussen wat je nu doet (en waar je wellicht niet helemaal happy mee bent) en je ultieme droombaan. Zo kun je wat eigenlijk wilt al stap voor stap te integreren in je huidige baan of een plan uitwerken om in je vrije tijd te gaan doen wat je mist in je dagelijks leven. Sommige mensen springen direct in het diepe en gooien het roer volledig om, anderen bouwen hun ideeen langzaam uit en nemen de tijd om verder te reizen. De Droombaanreis duurt maar 20 dagen, maar je bent in principe in het leven nooit uitgereisd. Zodra je een doel hebt bereikt, komt er weer een nieuw doel op, en ga je op weg om daar achteraan te gaan.

Je kunt, als je dat durft, je ervaringen en belevenissen onderweg delen met je medereizigers op de speciale Facebookgroep (uiteraard is die besloten), en tijdens meet-en greets met andere dromers. Je helpt elkaar op weg, en kunt tips en trucs uitwisselen om dichter bij je levenspad te komen.

Het is best intensief, zet in sommige gevallen je leven op zijn kop, maar je kunt eruit halen wat je wilt, en het is gratis en voor niks dus wat let je om je (als je denkt dat je nog wel wat onontdekte wensen hebt) je in te schrijven voor de droombaanreis die op 9 april (dat is morgen!)start?

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu