Food for thought Gratis

Vieren dat we vrij zijn!

What makes us free (Pedro X. Molina)

What makes us free (Pedro X. Molina)

Vrijheid is het grootste goed en daar mag je best wel eens goed bij stilstaan. En vrijheid mag wat de Rijke Meisjes betreft elke dag gevierd worden.

5 mei is er in ieder geval weer genoeg gratis vierkans en daarvoor trekken we graag weer onze dansschoentjes aan.

In het hele land zijn Bevrijdingsfestivals. Wat dit Rijke Meisje betreft zijn Haarlem en Amsterdam al heel erg de moeite, maar je kunt natuurlijk ook afreizen naar Den Bosch, waar de line-up heel goed is, en als je echt ver wilt, in Vlissingen staat onze favoriet Pete Philly de goeie hip hop vibe te sharen, gevolgd door de New Cool Collective. Niet verkeerd. Voor ons dichtbij en dus het goedkoopst is natuurlijk Het Vrije Westen, in het Westerpark. Daar treden in ieder geval Qeaux Qeaux Joanes, Beef en Dio op, en dat belooft een goed feest te worden.

En dan opent het Vondelpark Openluchttheater dit jaar op 5 mei ook alvast het gratis concertseizoen met een middagje Opera Mystique gepresenteerd door Spinvis.

Het alternatief voor het geijkte bevrijdingsfestival is NDSM Vrijstaat. Hier worden de vrijheid van denken, van regels en van creativiteit gevierd.

Op het Verblijdingsfestvial bij Blijburg kun je ook vrolijk feestvieren zondag.

Voor de fans van licht klassiek en Nick & Simon is er het legendarische 5 mei concert op de Amstel.

En mocht je hongerig zijn, op diverse plekken wordt ook een Vrijheidsmaaltijd geserveerd. Op de Dam komt weer een enorme tafel te staan, en in Noord kun je op verschillende plekken terecht voor heerlijke dumpsterdivingmaaltijden. Er zijn op 4 en 5 mei allerlei culinaire en geschiedkundige routes, waarbij je diverse belangrijke en verrassende herdenkingsplekken en theatervoorstellingen kunt bezoeken.

Na de herdenking op 4 mei zijn er een aantal prachtige theatervoorstellingen over de Tweede Wereldoorlog te zien in diverse theaters (niet gratis, maar geen reguliere theaterprijzen).

Maar voordat we gaan dansen en theatervoorstellingen bezoeken, staan we even stil bij vrijheid.

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu