Gratis Leuke dingen doen

Stadstruinen

Een van de grootste liefhebberijen van De Rijke Meisjes is het vieren van vakantie in eigen stad. Eens in de zoveel weken trekken we er met onze cameraatjes op uit om toerist in eigen stad te spelen. Niets heerlijker dan op je vrije dag een stadsdeel uit te kiezen en daar dan uren rond te struinen. We verwonderen ons, kijken met een andere blik en gaan bewust op zoek naar mooie plaatjes. En we nemen ook de tijd om eens een nieuw terrasje te proberen, gebouwen of de mensen in de stad te bekijken.

Zo kiekten De Rijke Meisjes uit nieuwsgierigheid eens in een hotelkamer in het Lloyd omdat het kamermeisje de deur open had laten staan.

Ook ontdekken we regelmatig nieuwe winkeltjes, pleintjes en parkjes en komen we thuis met een geheugenkaart vol herinneringen en het besef dat we in een altijd weer verrassende en geweldige stad wonen. En het leukste is, het voelt als echt vakantie en het is helemaal gratis.

De Rijke Meisjes gaan in de toekomst wellicht stadstruintochten organiseren. Op een zaterdagmiddag pikken we dan een stadsdeel uit en gaan we met wie ook de leukste plekken van Amsterdam wil leren kennen, op pad. Niet alleen mooi vermaak, ook nog een kans om nieuwe dingen te zien, mensen te leren kennen en de stad vanuit een ander perspectief te bekijken. Lijkt je dat wat? Laat het ons weten.

DSC_0613

IMG_4879

DSC_0080

DSC_1001

DSC_0635

DSC_0339

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu