Food for thought Gratis

Food for thought

Een paar maanden geleden vond in Amsterdam Oost het jaarlijkse Film Food Festival plaats. De Rijke Meisjes blogden er niet over omdat binnen een uur alle kaartjes uitverkocht waren, de films die er vertoond worden gewoon een tientje kosten en de rest van de activiteiten zoals de hartstikke leerzame en smakelijke workshops verre van gratis zijn. Maar er is ook een Food Market bij, en daar nam dit Rijke Meisje natuurlijk wel even een kijkje. Een Food Market is altijd leuk, er worden eerlijke producten verkocht en het is dus smullen geblazen. Als je van koken, eten en films houdt dan is het hele festival echt wel de moeite.

De Rijke Meisjes gaan ook regelmatig naar de Neighbourfood market (morgen in het Westerpark) en naar de Pure Markt, waar je ook fijn kunt proeven van cuisinaire lekkernijen.

Al dat food gebeuren is natuurlijk zalig, maar biovoedsel is best nog prijzig, en we willen graag gevarieerd en gezond eten, maar ook op de kleintjes letten. Hoe kan je, zeker als je single of single mom, bent, en een kleine portomonee hebt, toch af en toe lekker uit eten gaan?

Je kunt natuurlijk bij vrienden aanschuiven voor een lekker maaltje en gezelligheid. Dat is sowieso een fijn plan, maar we gaan ervan uit dat je dat al regelmatig doet.

20130615-214008.jpg

Een ander leuk en ook nog duurzaam plan blijkt in een enorme behoefte te voorzien. Marieke Hart rook dagelijkse de heerlijke etensgeuren van de buren als ze in haar tuin stond, raakte daarover met ze in gesprek en mocht een hapje mee eten. Dat heeft haar op het idee gebracht om Thuisafgehaald op te zetten. Als je je aanmeldt bij Thuisafgehaald.nl kun je op de website ziet wat thuiskoks bij jou in de buurt serveren, en dit bij ze afhalen. Voor een prikkie heb je een lekkere maaltijd, ben je duurzaam bezig (want je neemt je eigen bakje mee) en de kok blijft niet met een halve pan eten zitten. Als je zelf cuisinaire talenten bezit kun je ook koken voor afhalers. Je krijgt nog eens iemand over de vloer, het geeft je een heel nieuw sociaal leven, je doet iets goeds voor mensen in je omgeving die geen tijd hebben om te koken en je kunt er en passant nog een zakcentje mee verdienen. Wij vinden het een topinitiatief.

Als je een beetje avontuurlijk ingesteld bent kun je ook Simon’s project na-apen. Simon heeft met zijn vrienden een weddenschap, waarbij hij een jaar lang elke dag bij iemand anders thuis aan tafel schuift. Via zijn facebook page kan je hem uitnodigen voor een hapje. Niet alleen gezellig voor jezelf, maar ook voor Simon. En Simon doet je afwas of een klusje in ruil voor het diner. Wellicht een idee dat meer navolging kan krijgen? Iedereen bij elkaar aan tafel.

Je kan ook op verschillende locaties in de stad een fijne daghap bestellen voor € 5,=. Bij Dwaze Zaken kan je op maandag voor €5,= eten wat de pot schaft en bij De Stadskantine eet je je buikje rond voor € 9,=.

En, daar schreven we al eerder over….Van Harte Resto is ook een hele leuke plek om voor weinig een drie gangen menu te eten. Daarmee draag je ook een steentje bij aan het gezelschap houden van mensen die alleen en eenzaam zijn.

Dus: Bon apetit!

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu