Gratis Leuke dingen doen

Viva las festivals

Het is steeds amper zomer voor ons gevoel, maar ondanks de tegenvallende temperaturen kun je je toch heel warm en vrolijk zomers worden als je geniet van live muziek in de buitenlucht.

Vandaag is er in het Oosterpark het Keti Koti (“ketens af”) festival ter ere en herdenking van de afschaffing van de slavernij in de Nederlandse kolonien, 150 jaar geleden. Er zijn vanaf 14.30 uur allerlei live optredens begeleid door het Metropole orkest, en vanavond treedt een van mijn favorieten Tasha’s World, op.

Nog een paar weekenden is het buiten genieten van mooie klassieke muziek bij Concerts in the park. Het Koninklijk Concertgebouworkest speelt ergens ter wereld live, en dit concert wordt live gestreamd in het park, zodat jij via grote schermen het concert kunt meebeleven terwijl je chillt op het gras, nippend aan je proseccootje. Het kan erger.

Ook in het Vondelpark is het vier dagen per week week feest met klassieke en wereldmuziek, cabaret, theater en bekende artiesten die live spelen. Wat ons betreft is elk optreden een kadootje. Sfeer is top en met een zonnetje erbij kan je middag helemaal niet meer stuk.

20130701-125341.jpg

De Opening van het Culturele- en theaterseizoen valt wat ons betreft ook onder het kopje “het mooiste dat Amsterdam te bieden heeft”. Wat een heerlijkheid om een heel weekend jezelf onder te dompelen in gratis cultuur. Jammergenoeg is het meestal slecht weer als de Uitmarkt plaatsvindt, maar dan nog: ga het bekijken, ga in de rij staan voor een theater, of zing mee onder een paraplu met een musical (desnoods). Houd de website van I Amsterdam in de gaten. De Uitmarkt vindt plaats van 30 augustus tot en met 1 september 2013.

Omdat 2013 een feestjaar is voor Amsterdam, worden er nog veel meer (gratis) feestjes gevierd. We zullen de site telkens blijven updaten.

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu