Leuke dingen doen Tips en trucs

Voordelig op vakantie

De vakantietijd is weer aangebroken. De Rijke Meisjes zijn meer van de last minutes, maar ruim van tevoren boeken kan ook aardig wat voordeel opleveren. Helaas is vakantievieren in het hoogseizoen nogal kostbaar. Als het niet anders kan, omdat je bijvoorbeeld kinderen hebt, kun je gelukkig allerlei alternatieven bedenken om toch leuk op vakantie te gaan met minder geld. Bijvoorbeeld door een vliegticket los te kopen via sites als Vliegtickets.nl, Cheaptickets.nl, WorldTicketCenter, Vliegwinkel.nl, Skyscanner of Vliegticketstool of bij een prijsvechters als Ryan Air, Easy Jet, Vueling, Transavia of WizzAir te checken op voordelig geprijsde tickets en je verblijf los te boeken. Leuke hotelletjes vindt je op booking.com (let daarbij op deals, dat scheelt soms wel 50%) of boek een knusse Bed & Breakfast.

Wat ook een leuk en vaak goedkoper alternatief voor een hotel is, is het boeken van een etage, huis, kamer, penthouse of tuinhuis via Air Bnb

Als je avontuurlijk bent aangelegd en bij locals wilt verblijven kun je gaan couchsurfen. Helemaal hip en happening, en je komt waarschijnlijk op locaties waar je anders nooit zou komen.

Als alleen een bank je wat te weinig is, kun je ook je huis ruilen. Huizenruil wordt steeds populairder. Steeds meer mensen zien het als dé ideale manier om met niet al teveel geld toch op vakantie te kunnen en een ander (ver) land te verkennen. In het Parool wordt elke zaterdag verslag gedaan van twee stellen (met en zonder kinderen) die deze stap hebben aangedurfd. Want dat je over een drempel moet om wildvreemde mensen tijdelijk in je huis te laten wonen is niet zo gek. Gelukkig zijn er een aantal goede sites waar je ook recensies kunt vinden, zodat je een beetje een idee hebt wie je in je bed laat slapen en waar je zelf terechtkomt. Het voordeel van huizenruil is dat jij in het huis van de ander zit en diegene ook hoopt dat jij er geen puinhoop van maakt. Win-win situatie lijkt ons. Op Huizenruil, Intervac, Home for Exchange en
Ruil je huis nu vind je meer info.

En als je geen geschikt huis hebt om te ruilen, kun je ook nog op huizen (en huisdieren) van anderen gaan passen. Op Facebook zijn groups te vinden waar je lid van kunt worden en je oppasdiensten kunt aanbieden.

In ieder geval: veel vakantieplezier en denk even aan ons vanuit je hangmatje, hutje, tentje of vanaf veranda, met je voetjes in het zand, coctail in de hand, op een zonovergoten locatie in binnen- of buitenland.

20130706-155112.jpg

20130706-155140.jpg

20130706-155230.jpg

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu