Food for thought Gratis Leuke dingen doen

Pluk je momenten

Janne plukt mooie momenten. Al sinds 2010 reist zij dagelijks met de trein en nodigt zij tijdens haar treinreis mensen uit om hun mooie moment te tekenen. Mensen reageren in eerste instantie verbaasd, zeggen soms dat ze niet kunnen tekenen, maar zitten binnen de kortste keren enthousiast te kleuren. Janne’s uitnodiging om even stil staan bij fijne of mooie dingen die je meemaakt, levert veel vrolijkheid en grappige gesprekken op en er ontstaat een leuke sfeer en connectie in de treincoupe.

Janne heeft in de afgelopen jaren 3000 momenten verzameld, maar haar nieuwsgierigheid houdt niet op bij onze landsgrens. Ze wil onderzoeken of mensen in andere landen ook mooie momenten beleven en hoe zij hun geluk koesteren.

Daarom vertrok Janne 6 juli jl. op wereldtour. Ze begint in Europa en hoopt door middel van crowdsourcing/crowdfunding/sponsoring zover mogelijk te komen. Ze reist de hele wereld rond om mooie momenten te verzamelen, slaapt bij mensen op de bank (couchsurfing) en probeert zoveel mogelijk aandacht voor haar project te genereren. Wil je haar helpen haar droom om per continent 1000 mooie momenten te vergaren, te verwezenlijken, dan kun je contact met haar opnemen via Pluk je momenten of via Facebook.

Van de verzamelde mooie momenten wordt na Jann’s reis een boek samengesteld.

Waarom schrijven De Rijke Meisjes over Janne’s project? Omdat we houden van mensen die de wereld een beetje mooier willen maken. Janne doet dit op zo’n simpele en leuke manier. En daar krijgen wij instant inspiratie en een blij gevoel van!

Want het is goed om regelmatig even stil te staan bij dingen die goed gaan in je leven. Het geeft je energie om ook met de wat lastigere momenten om te gaan. Dus nodigen wij jou, net als Janne, uit om ook mooie momenten te gaan koesteren.

Veel geluk en plezier!

20130715-122420.jpg

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda 30, 31 oktober en 1 november |
  30 oktober 2015 at 16:17

  […] Utrecht kun je vanaf 14.00 uur de boekpresentatie van Pluk je Momenten en A Happy Sunday vieren met Janne Plukt. Pruttelende soep in keuken, een gitaar klinkt, mooie mensen, een tipi waar Sandra mensen aandacht […]

 • Reply
  Pluk je momentenweek |
  20 augustus 2015 at 13:08

  […] is een initiatief van Janne Willems en het is onderdeel van haar project Pluk je momenten. Janne reist de hele wereld over om mensen […]

 • Voeg een reactie toe

  Menu