Gratis Leuke dingen doen

Zwoele zomeravonden in de stad

Gelukkig is het dit weekend alweer mooi weer, en kunnen we weer genieten van een zomer zoals ie bedoeld is: zwoele zomeravonden in de stad met heel veel (gratis) open lucht vertier.

Grachtenfestival.
Tot en met zondag 25 augustus worden we overal in de stad verblijd met concerten (bij het Compagnietheater, op het Stationsplein, op diverse locaties rond de Nieuwmarkt). Voor een aantal grotere concerten heb je een ticket nodig en betaal je entree, maar er zijn ook een boel gratis dingen te beleven. Vooral de kids kunnen zich gratis laten vermaken bij de Westerkerk, het Scheepvaartmuseum en bij het Compagnietheater. Bij Bad Buiten, het drijvende zwembad in de Amstel, wordt maandag 19 augustus een bijzonder concert gegeven door jonge muzikanten. Je mag daar bij uitzondering aanleggen met je bootje. Het hoogtepunt van het Grachtenfestival is uiteraard het Prinsengracht concert (zaterdag 24 augustus) met het Concertgebouworkest. Het concert is gratis te beluisteren (maar het wordt druk, en er is een heel beperkt aantal zi(ch)tplaatsen).

Als je geen zin hebt in klassiek, maar er wel op uit wil dit weekend, dan is er nog genoeg ander vertier in de open lucht: De Neighbourfoodmarket, De Parade, North Sea Jazz Club Summer Sessions en de Open lucht bios.

Live Jazz
De zwoele zomeravonden maak je compleet met een bezoekje aan Summer Sessions (nog tot en met 1 september a.s.)

Openlucht bioscoop
Vanavond kun je na zonsondergang (rond 21.30 uur) bij Het Ketelhuis kijken naar De Heinekenontvoering (gratis).

Alleen vanavond nog: Pluk de Nacht. Het gratis filmfestival op Het Stenen Hoofd waar bijzondere films te zien zijn.

Vanavond en morgenavond is er nog World Cinema Open Air.

In het Vondelpark Openlucht Theater is vanavond cabaret met Henry van Loon en Misha Wertheim en morgen oa. vanaf 12.00 uur klassieke muziek en vanaf 15.30 uur Berget Lewis (hopelijk zingt ze haar geweldige versie van I am telling you, http://www.youtube.com/watch?v=L2slcJU25jY).

De Parade is nog tot en met 25 augustus in het Martin Luther King Park. Tot 16.00 uur is de toegang gratis, daarna € 7,50. De prijzen voor de voorstellingen varieren van € 2,= tot € 10,=.

Neighbourfoodmarket
Zondag 18 augustus is het weer Neighbourfoodmarket op het Westergasterrein. Lekker smullen en genieten van het altijd gezellige sfeertje.

Ondertussen kan je ook nog de langste beeldenroute van Nederland lopen: ArtZuid.

Never a dull moment zullen we maar zeggen. En alles in de open lucht.

Geniet nog even enorm van de zomer, voor je het weet vallen de blaadjes weer van de bomen en moeten de slippers weer naar zolder.

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu