Gratis Op de kop getikt Ruilen

Het ruilen waar geen huilen van komt

Als kind heeft menigeen van jullie waarschijnlijk, net als ik, geleerd dat van ruilen huilen komt. Het is dit Rijke Meisje eigenlijk een raadsel waar men ons voor wilde behoeden. Ruilen is leuk en spannend, en goedkoop, en het geeft je de kans om iets te krijgen dat wellicht anders niet binnen je bereik was gekomen. Niet iedereen hecht waarde aan hetzelfde en dat is het leuke. Wat voor de ander gewoon is, is voor jou misschien wel jouw liefste wens. Kyle MacDonald kwam in 2005 op het idee om een rode paperclip te ruilen tegen iets wat bigger & better was, en wat hij terugkreeg na maar 14 keer ruilen was een heel huis. Blijkbaar kan dat dus.

Of het door het briljante plan van Kyle komt of door de crisis, ruilen is tegenwoordig enorm hip. De ruilsites groeien als paddestoelen uit de grond.

De Rijke Meisjes zetten hun lievelingsruilsites voor je op een rijtje.

Boeken ruilen is een heel goed idee als je van lezen houdt, maar eigenlijk geen geld hebt voor nieuw leesvoer en ook niet voor een biebpas.

Stel je voor, je woont in een mini appartementje in Amsterdam-West en je droomt van een weekje aan de kust van Uruguay in een appartement aan zee. Dan is dat nu gewoon haalbaar. Er staan echt kasten van huizen bij waar je een weekje verblijft inclusief personeel. Check Huizenruil.com of Ruiljehuisnu. Moet je alleen nog even een perforator proberen te ruilen tegen een vliegticket 😉

Wil u een stekkie van de fuchsia? Dat kan! Of altijd al een tuin willen hebben, maar geen zin in de tweewekelijkse grasmaaibeurt? Ruiltuin biedt alles wat met planten en tuinen te maken heeft.

Voor menig single lady in Amsterdam is het een onhaalbare droom. Een auto bezitten. Los van het feit dat er geen parkeerplaatsen voor de deur zijn, is er de vergunning waar je soms jaren op moet wachten. En het grootste gedeelte van de tijd staat je auto een beetje roestig te worden. Dat kan anders en milieuvriendelijker ook.
Autodelen, Toogethr.com, snappcar.nl, car2go.com en wheels4all.nl spelen hier handig op in.

Met Peerby kun je spullen lenen van mensen uit je buurt. Een hele leuke manier om je buren te leren kennen en ook nog duurzaam en budgettair vriendelijk te leven. Swapit en Swoppa zijn algemene ruilsites. Er is echt voor elk wat wils.

Hoe kan van ruilen nou huilen komen?

Er zijn vast nog veel meer goede ruilsites. Laat ons jouw favoriete ruilsites weten. En we zijn ook heel benieuwd naar jouw goede (en slechte) ervaringen met ruilen.

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

 • Reply
  15 nieuwe voornemens die gratis zijn of je geld besparen |
  12 januari 2015 at 11:23

  […] 5. Deel meer/word een gulle gever. We lazen in een psychologie tijdschrift dat gierigheid stress geeft. “Anderen fair behandelen is ook goed voor ons zelf”. En het is goed voor je karma. Kijk eens op Facebook voor leuke groepen waar je dingen, talenten of kennis kunt delen en check ons blog over ruilen. […]

 • Reply
  Ronald Heynes
  13 november 2013 at 13:32

  Een vrij nieuwe website nog, maar toch zeker de moeite waard om te vermelden: http://www.deruilsite.nl.

 • Reply
  Birdman
  28 september 2013 at 12:13

  “Dat kan anders en milieuvriendelijker ook.
  Autodelen, Toogethr.com, snappcar.nl, car2go.com en wheels4all.nl spelen hier handig op in.”. Om even het verschil uit te leggen: met snappcar, car2go en wheels4all huur je een auto van een ander. Met Toogethr kun je ritten delen met anderen oftewel meerijden. En dat laatste kan vaak voor weinig of helemaal gratis.

  • Reply
   derijkemeisjes
   13 november 2013 at 18:15

   Goede aanvulling op ons blog Birdman! Dank voor je toelichting!

  Voeg een reactie toe

  Menu