Duurzaam ondernemen Gratis Kleding Leuke dingen doen

Mini Waterlooplein in de Marktkantine

Kopen en verkopen van allerhande spulletjes kan in het laatste weekend van januari in de Marktkantine. Een plek in hartje Mokum waar heerlijke koekjes, koffie en thee verkocht wordt en waar ook evenementen worden gehouden. Op 25 en 26 januari kun je niet alleen struinen langs de standjes met (vintage) kleding, zelfgemaakte (woon)accessoires en ander tweedehands spul maar ook je haar laten knippen, tarotkaarten laten leggen en je laten masseren.

Eigenaresse Margriet is van het vastgoedmanagement geswitcht naar het ondernemerschap. Vorig jaar stond ze nog met een kraam op de Dappermarkt waar ze zelfgemaakte chocolademelk, zoetigheid, koffie en verse soepjes verkocht. Ook heeft ze met haar kraam op evenementen gestaan in Noord- en Zuid Holland. En sinds december 2013 runt ze haar Marktkantine. Een klein knus zaakje met een huiskamersfeer waar ze Chai thee, drip coffee (de ouderwetse filterkoffie), eigengemaakt gebak en koekjes verkoopt. Achterin is ruimte waar vergaderingen en workshops gehouden kunnen worden en een huiskamerrestaurant zit er ook aan te komen. Vanaf februari kookt Margriet elke donderdagavond voor buurtbewoners, dagjesmensen en voor iedereen die geen zin heeft om zelf te koken. Een wekelijks wisselend drie-gangen menu voor een zacht prijsje. Hiermee wil ze ook voor meer interactie zorgen tussen mensen, iets wat ze op de Dappermarkt ook ervaren heeft. Ze wil iets betekenen voor de buurt en voor de mensen, haar sociale steentje bijdragen.

Voor komend weekend zijn er nog wat kraampjes te huur, € 17,50 voor 1 dag en € 25,00 voor beide dagen. Entree is gratis en het is van 12.00 tot ca 17.00.

22-1 marktkantine 063 (1) unnamed 22-1 marktkantine 059

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu