Eten en Shoppen Gratis Leuke dingen doen

Gong Xi Fa Cai!

Het Chinees Nieuwjaar, oftewel het Lunar Nieuwjaar, is het belangrijkste evenement op de Chinese kalender en wordt wereldwijd gevierd. Op 31 januari 2014 komen Chinezen bij elkaar met de hele familie. Centraal staan rituelen als offers brengen bij tempels, eten, en de kleur rood. Als je bijgelovig bent kun je je hart ophalen bij Chinees Nieuwjaar: volgens de Chinezen kun je je namelijk gelukkig eten. Zo staat er standaard geluk en voorspoed brengende yu sheng (rauwe vissalade ) en fai-hai (zeewier) op het menu (maar een kropje sla schijnt ook wonderen te doen).

In Amsterdam wordt het Chinese nieuwjaarsfeest dit jaar op 1 februari gevierd. Op de Nieuwmarkt en in de rest van Mokums Chinatown kun je genieten van hapjes, drankjes, dansende leeuwen en draken en natuurlijk traditioneel vuurwerk. En ook leuk om te weten wellicht 2014 is volgens de Chinese astrologie het jaar van het paard. Gong Xi Fa Cai, Foe Yong Hai enzo!

20140129-235707.jpg

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu