Food for thought Gratis Tips en trucs

Slim voor weinig

Ook als je niet filthy rich bent, wil je jezelf wel eens ontwikkelen. Maar cursussen zijn niet goedkoop en een studie loopt al helemaal in de papieren, om van hippe zelfontwikkelingscursussen en trainingen nog maar te zwijgen.

De Rijke Meisjes gaan op zoek naar betaalbare manieren om je kennis en vaardigheden naar een hoger plan te tillen.

Open Universiteit
Bij de Open Universiteit zijn veel gratis cursussen te volgen. Over politiek, informatica, managementwetenschappen en cultuurwetenschappen.

Volksuniversiteit
Niet gratis, maar in ieder geval wel iets toegankelijker als een gewone uni, is de volksuniversiteit. Hier kun je diverse cursussen en modules volgen.

Groupon
Houd de aanbiedingen van Groupon in de gaten, want hier worden ook veel leuke workshops en cursussen aangeboden voor weinig. Van yoga, fotografie voor beginners en spaans tot autotechniek en astrologie.

You Tube en Vimeo
Als je googled op how to of hoe doe je, krijg je diverse tutorials op You Tube opgesomd waar je gratis en voor niks uitleg krijgt over hoe dingen werken. Superhandig en informatief. Op Vimeo kun je ook interessante how to’s vinden.

OBA
Bij de openbare bieb kun je ook regelmatig leuke workshops volgen. De Rijke Meisjes leerden er Bob Rossen, en deden bijna voor niks fotocursus, waarbij je anders leert kijken.

Buurtcentra
Bij je buurthuis worden ook allerlei dingen georganiseerd om mensen bij elkaar te brengen en en passant nog wat nieuws te leren. Kijk eens op de website van jouw buurtcentrum.

Marktplaats
Veel mensen beginnen aan een thuisstudie maar haken na drie weken af, en blijven dan met een compleet jaar aan studiemateriaal zitten. Check marktplaats voor leuke aanbiedingen.

Open dagen van opleidingen
Vooral bij praktische opleidingen kun je bij de open dagen workshops volgen. Leuk om gratis en voor niks wat bij te leren.

Check ook even Gratiscursus en Leren.

Bij de “Libelle Academy” kan je allerlei leuke en betaalbare cursussen doen, zoals Slim omgaan met geld, maar ook spriritualiteit of breien.

MOOC
Bij de TU Delft kun je Massive Open Online Courses doen. Heb je altijd al Aeronautical Engineering willen snappen, dan kan je een gratis introductiecursus volgen. Er is ook een free Credit Risk Management cursus. Op MIT (Massachusetts Institute of Technology) kun je zelfs in het Japans cursussen alles over allerlei technische toestanden te weten komen. Online. In het Nederlands vind je vooral veel cursussen over watermanagement. Superinteressant, toch? Sinds kort doet ook de UVA mee met de Massive Open Online Courses. Vanaf 20 februari a.s. kun je een online studie Communicatie doen (in het Engels).

Bij CREA (van de UVA) kun je ook creatieve cursussen volgen voor een schappelijke prijs.

Bij de LOI, de NTI, de NCOI en de NHA moet je even goed rekenen, want door de vaak lage maandelijkse termijnen lijkt een studie soms niet zo duur, maar het kan toch wel in de papieren lopen.

Daarnaast is er ook nog de NTR Thuisacademie (vroeger Teleac), waar allerlei korte curussen zijn te volgen. Momenteel is er bijvoorbeeld de 10 stappencursus Slim omgaan met geld.

Wij wensen je veel wijsheid.

1-DSC_0151-001

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

 • Reply
  14 dure “hobbies” en de goedkope alternatieven | De Rijke Meisjes
  16 oktober 2014 at 12:22

  […] plaats, die veelal gratis toegankelijk zijn of voor een kleine bijdrage.  Check ook ons blogje Slim voor weinig. Ook kun je via MOOC (Massive Open Online Course) cursussen volgen op universitair niveau. Studeren […]

 • Reply
  14 dure “hobbies” en goedkope alternatieven | De Rijke Meisjes
  16 oktober 2014 at 12:03

  […] plaats, die veelal gratis toegankelijk zijn of voor een kleine bijdrage.  Check ook ons blogje Slim voor weinig. Ook kun je via MOOC (Massive Open Online Course) cursussen volgen op universitair niveau. Studeren […]

 • Voeg een reactie toe

  Menu