Gratis Leuke dingen doen

Boekennacht

Komende vrijdag (14 maart) vindt alweer de 6e Amsterdamse Boekennacht plaats. De Rijke Meisjes kijken ernaar uit om een avond “in de boeken te duiken”.

De “nacht” begint al om 14.00 uur op het Spui, waar sneldichter Kees Blokland gedichten typt op zijn schrijfmachine. Er is een poeziejukebox en een boekenveiling (van 15.00 uur – 16.00 uur bij SPUI25), gevolgd door een optreden van de a capella muziek van Barbershopquartet S.P.A.M.

Van 19.30 – 19.50 uur opent Herman Koch officieel de boekennacht bij het Lieverdje.

In diverse boekhandels rondom het Spui zijn allerlei activiteiten georganiseerd. Bij boekhandel Athenaeum vertellen diverse sprekers over Europese Literatuur, filmreizen en Amsterdam (vanaf 20.00 uur)

Bij Kapitein Zeppos kun je vanaf 20.30 uur genieten van een mix van literatuur, poëzie en muziek. Onderdeel van het programma is: Lekkere Wijven, Lelijke Gasten – Een literaire paringsdans. Ga zelf maar kijken wat dit inhoudt ;-). Ook is er een presentatie van het Eerste Nationale Onderzoek Naar Seksueel Afwijkend Gedrag Onder Schrijvers. Om 22.00 uur Sing a Song, Writer! Liedjes gezongen door de volgende schrijvers en dichters: Thomas Verbogt, F. Starik, Jan Kal, Herman Koch, Jan van Mersbergen, Eveline Vreeburg, Jente Postuma, Rob Waumans, John Reid en Bastiaan Geleijnse (Fokke&Sukke), Vic van de Reijt en Michiel Eijsbouts. Daarna is er een afterparty waar Vic van de Reijt 45 toerenplaten draait.

Ook kun je de hele avond naar het spreekuur van een schrijfarts. Als je schrijftips wilt, kun je haar voorafgaand aan de avond een tekst toesturen.

En dan zijn er nog diverse leuke activiteiten op andere locaties, zoals het NRC gebouw, andere boekhandels en kroegen. Kortom, het belooft een heel literair verantwoorde nacht te worden.

Check deze link voor het volledige programma.

Veel plezier!

1925235_10151970361517747_654319397_n

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu