Eten en Shoppen Kleding Stadspareltje Stadstruinen

Pareltje in Oost

Oost gaat steeds meer bruisen en steeds meer (jonge) ondernemers vestigen zich in dit stadsdeel. Als echte stadstruiners banjeren de Rijke Meisjes graag rond om nieuwe koffietentjes, winkeltjes en bijzondere plekjes te ontdekken.

Onze nieuwste vondst is House of Brown in de Pretoriusstraat dat gerund wordt door de zussen Sil en Nance. In dit leuke zaakje kijk je je ogen uit, je kunt er (mr Jones)thee drinken en taart eten (in de toekomst ook tosti’s) en (bijna) alles om je heen is ook te koop. Meubels, accessoires voor in huis, sieraden (o.a van de hand van Sil die ontwerpster is) kleding, tassen, leuke kaarten en nog meer hebbedingen. De winkel is als het ware in tweeën gesplitst door een houten paneel met aan de ene kant de winkel en aan de andere kant het ‘theehuis’ met aangrenzend een keuken. Deze ruimte is ook te huur voor workshops, recepties, verjaardagen, (budget) trouwfeesten etc. Het meubilair is een prettige ratjetoe, hetzelfde gaat op voor het serviesgoed wat de zussen van vrienden en kennissen hebben gekregen. Geen kopje of theepot is hetzelfde, wat het, samen met het meubilair een eigenwijze mix geeft. Wij krijgen hier echt het ultieme huiskamergevoel.

Elke laatste zondag van de maand kun je er terecht voor een high tea en kunstenaars uit de buurt kunnen hier hun kunstwerken aan de muur hangen. Momenteel hangen er kleurrijke en kunstzinnige schilderijen van Steven Partiman.

Wij vinden deze fijne plek een aanwinst; als je in de buurt bent is een bezoekje echt de moeite waard.

stadten oost 19-3 005
stadten oost 19-3 030

stadten oost 19-3 052
stadten oost 19-3 053

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

 • Reply
  gouweleeuw
  30 maart 2014 at 08:48

  Hoi dat zie wel meer waar ze kunst een hapje of drankje kan nemen in Delft heb je dat ook zat studenten in met biologische denk wijzen was wel leuk om te zien dat ze naast hun studie zo iets op zetten.
  ik mag dat wel is altijd leuk om te zien dan heb je ogen gewoon geen tijd om alles op te nemen wat voor moois er allemaal is.

 • Voeg een reactie toe

  Menu