Gratis Kleding Leuke dingen doen Muziek

Kingsday!

Het is even wennen, Koningsdag in plaats van het lekker bekkende Koninginnedag maar dat kan onze (voor)pret niet drukken. De Rijke Meisjes laten zich het liefst, al struinend door de stad, verrassen maar we kunnen ons voorstellen dat je liever vooraf wilt weten waar en wat er te beleven is. Daarom zetten we wat festiviteiten her en der voor je op een rijtje. We beginnen bij de Koningsnacht.

Vanaf 18.00 kun je al terecht bij camping Zeeburg waar een band salsa van Hollandse bodem speelt. Je kunt meteen vanaf je werk richting camping want er is ook een BBQ! Check Poldersalsa.

Staan je oren meer naar jazz en rock & roll? Dan kan je beter richting het Spui gaan waar voor de deur van restaurant Kantjil & de Tijger, café ’t Spui-tje en café Lange Leo een aantal rasmuzikanten (o.a Hans Dulfer) tot ver na middernacht optreden. Koningsnacht aan het Spui begint om 19.00 uur en duurt tot ca 1.00 uur.

Niet alleen oranje maar ook een harig festijn kun je vieren bij Café De Magere Brug waar je hélemaal los kunt gaan. Alles wordt uit de kast getrokken om er een heel leuk en een tikje bizar feest van te maken. Ballonnen, confetti, dansen met cheeky monkeys, dj’s. En de volgende dag kun je gewoon verder dansen en feestvieren.
Check!

In Oost is het populaire Bredewegfestival met opera! vanaf 21.30 uur. Bij regen wordt uitgeweken naar de Hofkerk op het Linneaushof. Klik ook even door naar de Koningsdag zelf, er is heel veel (muzikaal) vertier. Ook voor kinderen is in Oost/Watergraafsmeer heel veel te zien en te beleven.

Bij café Kobalt gaan vanaf 21.00 alle tafels aan de kant en zorgen drie dj’s ervoor dat je fijn met de voetjes van de vloer kunt tot diep in de nacht.

Op Kingsday zelf is door de hele stad veel te zien en te genieten. Live muziekoptredens, de hele stad is één grote vrijmarkt. De Jordaan, grachtengordel en de Haarlemmerdijk- en straat vinden wij zelf altijd top! Als je voor weinig geld designerkleding wilt scoren is de Beethovenstraat en directe omgeving een optie.

Er zijn ook veel georganiseerde feesten die bijna allemaal uitverkocht zijn. Wij gaan voor “free entrance”.

Bij Hannekes Boom, voor deze dag omgedoopt tot ‘Hannekes Kroon’ kan je van 12.00 tot 20.00 terecht. Kijk hier voor de Line-Up.

Op het Waterlooplein draaien dj’s van 12.00 tot 20.00 plaatjes. In de Reguliersdwarsstraat is het altijd feest en op Koningsdag pakken een aantal kroegbazen extra uit met dj’s achter draaitafels en biertappen voor de deuren.

In de Pijp hoef je je ook niet te vervelen. Op het Marie Heinekenplein kun je op de terrassen en in de kroegen Barca, Parma en Marie een toast uitbrengen op koning Willem en helemaal uit je dak gaan met Daan Donk, La Vondèl, Prosper rek, Viniels en Rové. Of iets verderop, tussen (eet)café de Groene Vlinder en café Flamingo waar je de hele dag verwend wordt met disco, soul, house, jazz en alles wat daar tussen in zit. Gratis en voor niets.

Het Vondelpark is weer gereserveerd voor kinderen evenals de NDSM werf waar de kleinsten hun kleedje kunnen spreiden. Maar de papa’s en mama’s zullen zich zeker ook niet vervelen, music all over the place!

Daarna kan je weer richting stad of gewoon lekker naar huis, bankhangen met de voetjes omhoog en op tv zien wat je allemaal verder gemist hebt. 😉
Have fun!

DSC_0242 (2)
10295340_715983621785174_7560411621029018907_o

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu