Food for thought Leuke dingen doen Muziek

Vieren dat we vrij zijn

Na het gedenken van de slachtoffers van oorlogen van vroeger en nu, dichtbij en ver weg, vieren we op 5 mei dat we vrij zijn. Vrij zijn: dat is nogal een groot goed, en iets om eens heel goed bij stil te staan, maar ook om heel veel bij te bewegen. Over carpe diem gesproken. Wij mogen vieren dat wij in vrijheid leven en dat wij elke dag keuzes hebben over hoe wij in het leven staan en wat wij met ons leven doen. Wauw!

Op 5 mei gaan De Rijke Meisjes dansen. Omdat we het geluk dat we hebben koesteren. We vertellen je waar er 5 mei gedanst gaat worden.

Op 5 mei zullen er in alle provincies bevrijdingsfestivals gehouden worden waar Kensington, Douwe Bob en Gers Pardoel als ambassadeurs van de vrijheid zullen optreden. In Amsterdam is het Vrije Westen bevrijdingsfestival dit jaar weer in het Westerpark, waar oa. Kensington, Beans & Fatback, The Benelux en Sven Hammond Soul acte de presence zullen geven. In Haarlem is de line-up ook altijd groots met dit jaar oa. De Staat, Niels Geusebroek, Blof en The Opposites. In het Vondelpark is het bevrijdingsfestival vooral gericht op kinderen, met oa. Kinderen voor Kinderen, een voorstelling van Hans en Grietje en Miss Molly & Me.

Tussen 11.00 en 13.00 uur kun je overigens ook aanschuiven bij een bevrijdingslunch bij het Food Center Amsterdam (wel even van te voren aanmelden). Of aanschuiven bij een vrijheidsdiner, een buurtmaaltijd of een van de vele andere initiatieven. Bij het festival Het Vrije Westen is een ook kleine editie van Rollende Keukens dit keer.

De viering van vrijheid wordt afgesloten met het 5-mei concert aan de Amstel zal verzorgd worden door het Zuidnederlands Philharmonisch orkest, samen met oa. Wouter Hamel, Hans Dagelet en Jenny Arean.

DSC_0529

DSC_0331

DSC_0224

DSC_0248

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu