Duurzaam ondernemen Eten en Shoppen Gratis Kleding Leuke dingen doen Muziek

Bakfiets sale en de Groene Boulevard

Het belooft een zonnig weekend te worden en dat komt goed uit met al die leuke buitenactiviteiten in Mokum. Het Steve Bikoplein in Oost staat zondag 18 mei vol met bakfietsen met (kinder) kleding en andere leuke spullen. Dus klim die zolder op, kijk in je berging of duik in je (kleding) kasten. Voor € 6,50 kun je een plek reserveren en anderen blij maken met je spullen.
Maar je kunt natuurlijk ook zelf op koopjesjacht gaan. Of meedoen aan de workshop kleding recyclen.

Er is nog veel meer gezelligheid in Oost. In de Weesperstraat en de Wibautstraat wordt voor de tweede keer het straatfestival De Groene Boulevard gehouden. Dit is een festival met een educatief tintje, bijna alle activiteiten staan in het teken van duurzaamheid,schone lucht en CO2-reductie. Een groot aantal deelnemers heeft de koppen bij elkaar gestoken: bewoners, ondernemers, kunstenaars, gemeentelijke diensten, culturele instellingen etc. Met als resultaat een heel divers programma. Theater, proza, muziek, sprekers en workshops ( o.a textiel verven, zaadbollen maken, zang, yoga )

Je kunt je portret laten schilderen of een wandeling maken door de buurt met een gids. Of pimp je fiets en doe mee aan de groene fietsparade. Voor de kinderen is er o.a poppenkast, schminken en (biologische) suikerspin smikkelen. En er is een markt met duurzame producten. In het Badhuistheater wordt de dag afgesloten met een afterparty, hier kun je ook biologisch/vegetarisch eten, luisteren naar bandjes en dansen.

20140515-135822.jpg

wibaut

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu