Leuke dingen doen Stadstruinen

Dag van de Architectuur

De Dag van de Architectuur is een jaarlijks terugkerend festival, met honderden activiteiten verspreid door Nederland, en natuurlijk doen architectuurcentra en – bureas, culturele instellingen in Mokum mee. Dit jaar vindt de Dag van de Architectuur plaats op 21 en 22 juni, twee dagen waarop alles in het teken staat van architectuur, design en stedelijke vernieuwing. Op het programma staan oa. rondleidingen, lezingen, tentoonstellingen, debatten, fiets- en wandeltochten langs de mooiste architectonische hoogstandjes.

Je kunt oa. een kijkje nemen bij allerlei gebouwen die dit weekend speciaal hun deuren openen (oa IJ-Dock, de Silodam, de UVA), Science Park eens uitchecken, of kunstprojecten bezichtigen op een fietsexcursie door Nieuw-West. Voor kids is er ook van alles te beleven. Ze worden onder andere uitgedaagd om tijdens een workshop een brugwachtershuisje in te richten als hotelkamer.

En nadat je een boek van je favoriete architect hebt gescoord op de speciale boekenmarkt, neem je bijvoorbeeld het exclusieve veerpontje IJveer 35 naar Zaandam, waarbij je onderweg kunt afstappen bij NDSM of het Hembrugterrein of doorvaart naar het centrum van Zaandam.

Er is ook een thematische vaartocht met Remy Vlek die de documentaire ‘Amsterdam, Stad aan het IJ’ maakte en dus veel kennis heeft over de ontwikkelingen aan het IJ.

De basislocatie voor de rondleidingen (vooraf reserveren) is bij Arcam aan de Prins Hendrikkade. Daar kun je je ticket (vanaf € 7,50) inwisselen voor een polsbandje waarmee je de hele dag alle locaties kunt bezoeken.

Copyright by Cat Colnot

Copyright by Cat Colnot

Copyright by Cat Colnot

Copyright by Cat Colnot

Copyright by Cat Colnot

Copyright by Cat Colnot

Wat: Dag van de Architectuur
Wanneer: 21 en 22 juni 2014
Waar: Startpunt is Arcam (Prins Hendrikkade 600)
Kost het? € 7,50 in de voorverkoop, € 12,50 voor het hele weekend, € 10,= op de dag zelf. Kinderen tot 18 jaar gratis.
Voor info over de Dag van de Architectuur in andere plaatsen in Nederland check deze link.

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu