Gratis Leuke dingen doen Stadspareltje Stadstruinen

Stadse paradijsjes

De Rijke Meisjes zijn totaal verknocht aan het stadse leven. Lekker struinen langs de grachten, winkeltjes checken, even over de markt lopen op zaterdag….allemaal super. Maar soms wil je wel eens ontsnappen aan de drukte, aan de toeristen die de stad overnemen, aan de trams, fietsen en de herrie. Even fijn de natuur invluchten en bijkomen op een ultieme chillplek. Even het vakantiegevoel in eigen stad beleven. De Rijke Meisjes verklappen je hun ultieme chillplekjes in en om de stad. Maar niet doorvertellen hoor, het moet wel ons geheimpje blijven ?.

Helemaal hot is Hotel Buiten, een fijne plek met lange eettafels aan de oever van de Sloterplas. Hier kan je uren vertoeven, beetje zwemmen of pootje baaien en genieten van rust en uitzicht over het water.

Hotel Buiten

Hotel Buiten

Het Amsterdamse Bos is een prachtplek. Het is zo’n groot en gevarieerd park, er is echt voor elk wat wils. Je kunt er kanoën/roeien, picknicken, paardrijden, wandelen en volop chillen. Voor een hapje en een drankje kun je kiezen uit diverse mogelijkheden, van grand-café, paviljoen tot boerderij Meerzicht waar je pannenkoeken kunt eten. Ook is er een fantastische spa met vele soorten sauna’s en een zwembad. Niet heel goedkoop maar soms hebben ze leuke aanbiedingen.

Amsterdam telt veel parken, waaronder het Vondelpark, Westerpark en het Oosterpark. Maar de andere parken zijn zeker ook de moeite waard. Zoals het Flevopark waar je ook kunt zwemmen, het Rembrandtpark, het Gerbrandypark, het Sarphatipark en het Erasmuspark. Stuk voor stuk mooi aangelegde groene oases in de stad. In Noord vind je het Vliegenbos waar je ook kunt kamperen.

t Nieuwe Diep (Flevopark)
Deze oase van rust vind je in het Flevopark, een hele fijne plek om je rustig terug te trekken met wat leesvoer. Je kunt er een duik nemen en een kop thee/koffie of een biertje drinken. Of iets sterkers, voor de liefhebber van jenever valt hier veel te genieten en te ontdekken.

't Nieuwe Diep

’t Nieuwe Diep

Sloterplas
Buiten de ring hoef je je ook niet te vervelen. Rond de Sloterplas in Nieuw West kun je sportief helemaal losgaan. Wandelen, joggen, skaten, fietsen, gebruik maken van de fitnesstoestellen. Er is een discgolfparcour, een kinderboerderij, twee watersportcentra en, over water gesproken, natuurlijk het bekende Sloterparkbad.

Sloterplas

Sloterplas

Het Woeste Westen
Deze natuurspeeltuin in het Westerpark is één grote traktatie voor kinderen. Ze kunnen er heerlijk ravotten, kliederen, hutten bouwen, op een vlot varen, insecten en kikkers bekijken, struinen door riet en bosjes. Ook zijn er drankjes en kleine versnaperingen te krijgen.

Buurtboerderij Ons Genoegen
Deze parel in Westerpark is het bezoeken meer dan waard. Idyllisch gelegen in het groen, een plek waar je heerlijk kunt ontspannen maar waar ook veel georganiseerd wordt. Denk aan theater, (muziek)optredens, allerlei kleinschalige evenementen en voor een prikkie kun je aanschuiven voor een lekkere en gezonde maaltijd. Ook worden er diverse workshops gegeven.

Buurtboerderij Ons Genoegen

Buurtboerderij

Het Brettenpad loopt parallel aan de Haarlemmerweg, maar daar merk je niks van. Zodra je het pad op fietst, iets voorbij Sloterdijk, waan je je in de vrije natuur. Af en toe kom je een jogger of wielrenner tegen of een bankje waar je even kunt picknicken. Het Brettenpad loopt tot Halfweg. Je kunt eventueel afwijken en de Ruigoordroute nemen, dan kom je langs een speelweide met glijbanen etc. voor de kids.

Brettenpad

Brettenpad

’t Twiske
’t Twiske is al jaren favoriet bij dit Rijke Meisje. Het is vanaf de NDSM-werf nog een minuut of tien fietsen naar Landsmeer of Oostzaan, maar zodra je de molen aan het begin van het natuurgebied ziet, voelt het instant als vakantie hier. Er zijn diverse strandjes, je kunt een kano huren, of gewoon een rondje om het meer fietsen of skaten. De natuur is gevarieerd, bos, strand, riet, weilanden met koeien. Voor elk wat wils.

Als je geen mietje bent op fietsgebied dan kan je je wagen aan een fietstocht door landelijk Noord. Holysloot, Durgerdam en Broek in Waterland zijn alledrie de moeite waard om eens te bezoeken. Lekker door het weiland fietsen om uiteindelijk in pittoreske dorpjes te eindigen op een terrasje tussen de rietkragen. Life could be worse.

Achter de hotspot Old School aan de Gaasterlandstraat is het ook goed toeven. Een wijds groen gebied met bankjes gemaakt van boomstammen, picknicktafels en een mooi aangelegde moes- en bloementuin. Heerlijk om de stadse drukte even te ontvluchten en hier met een broodje en een drankje wat te mijmeren.

Old School

Old School

Muzenplein
Deze bijzondere plek dekt de naam plein niet, het zijn twee aan elkaar geschakelde bruggen. Deze zijn op zich al een bezienswaardigheid maar als je de trapjes afloopt kun je je helemaal afsluiten van het drukke verkeersgewoel. Zittend op één van de bankjes heb je een weids uitzicht op een plein van water. Aan de voet van het brughuisje ligt een beeldentuin. Dit stadspareltje willen we je niet onthouden.

Andere plekken waar De Rijke Meisjes superblij en relaxt van worden zijn hortussen. De Hortus Botanicus aan de Plantage Middenlaan is een oase van rust en natuur in de binnenstad. Jammer dat je er niet gratis in kunt met je museumkaart.

De Hortus Botanicus van VU (Vrije Universiteit) is wel gratis toegankelijk en een waar paradijsje voor rustzoekers.

Heb jij ook een ultieme chillplek in of net buiten de stad die je graag met ons deelt, dan horen we het graag! En feel free om je foto’s van jouw avonturen op de door ons genoemde vakantieplekjes in eigen stad te delen via Facebook. We zijn reuzebenieuwd!

Vergelijkbare artikelen

5 Reacties

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda 3, 4 en 5 juli |
  3 juli 2015 at 11:22

  […] willen vermijden, check dan ook even ons blogje met terrasjes, fijne chillplekjes die wij stadse paradijsjes noemen en de beste […]

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda 22, 23, 24 en 25 mei |
  22 mei 2015 at 08:41

  […] pakken (de 55 fijnste terrasjes van Amsterdam) of met de fiets erop uit trekken naar mooie plekken (stadse paradijsjes) buiten het […]

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda 8, 9 en 10 mei |
  8 mei 2015 at 23:30

  […] De Rijke Meisjes Terrasjes lijst. En wil je even de drukte ontvluchten dan hebben we wat tips met stadse paradijsjes en nog meer stadse paradijsjes aan de rand van Amsterdam voor […]

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda 24, 25 en 26 april |
  24 april 2015 at 11:00

  […] een beetje op te leuken. Een perfecte startplek voor een fietstocht over het Brettenpad (zie ons blog over stadse paradijsjes). Bret gaat in de toekomst van alles organiseren, van food co-ops, filmfestivals, workshops en […]

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda 10, 11 en 12 april |
  10 april 2015 at 09:50

  […] wilt zitten dan kun je altijd even inspiratie opdoen met onze ultieme terrasjes lijst. Of, de stadse paradijsjes aan de rand van Amsterdam checken. In ons blog Dromen van de Lente uit 2013 staan ook nog wat […]

 • Voeg een reactie toe

  Menu