Festivals Gratis Leuke dingen doen Muziek

Festival fever (augustus)

Het is alweer augustus! Wat gaat de zomer snel voorbij….Maar de komende maand kan je nog ultiem genieten van film, muziek en heel veel theater. Een greep uit de (bijna) gratis festivals in augustus. Bijna teveel om op te noemen.

Pluk de Nacht
Dit open lucht filmfestival is een waar feestje elke zomer. Reserveer een ligstoel om zeker te zijn van goed zicht op de film.
Dit jaar vindt het festival van 6 -16 augustus op de vertrouwde locatie aan het Stenen Hoofd.

De Parade is zelfs zonder dat je naar de voorstellingen gaat garantie voor een leuke middag/avond, maar natuurlijk is er ook dit jaar weer zoveel leuks te zien op theater gebied. Dat wil je echt niet missen. Dit jaar strijkt de parade neer in het Martin Luther King Park van 8-24 augustus.
Tot 16.00 uur is de toegang tot het terrein gratis, daarna € 7,50. De prijzen zijn afhankelijk van de voorstellingen, dus je kunt het zo duur maken als je wilt.

Haarlem Jazzstad
Dit gratis vierdaagse jazzfeestje op diverse locaties in Haarlem heeft dit jaar oa. optredens van Cece Peniston, Gabriel Rios, Oleta Adams, Gare Du Nord en Benjamin Herman.
Wanneer: 13-16 augusutus

Grachtenfestival Amsterdam
Klassieke muziek aan de Amsterdamse grachten; een prachtcombi. Van 15 t/m 24 augustus
is er muziek op diverse locaties. De prijzen varieren.

Op het hoekenrode plein, voor station Bijlmer Arena worden op 14, 15, 16 en 17 augustus in de open lucht gratis wereldfilms vertoond (als onderdeel van het World Cinema Festival). Je kunt zelf een stoel meenemen of er voor € 1,= een huren. De films die vertoond worden staan in het programmaboekje.

Het Magneet Festival is helaas niet gratis, maar het is wel een van de leukste festivals van het jaar en het is echt de moeite om hier een kijkje te nemen. Dit jaar is het festival verdeeld over twee weekends; 22-24 en 29-31 augustus. Naast hiphoplegende Grand Master Flash treden heel veel dj’s, artiesten en beginnende bands op. Qua muziek en activiteiten is het echt voor elk wat wils. Hoelahoepen, verkleden, dansen, chillen, een massage nemen, you name it.  En dat allemaal op het zandstrand van het Oostpunt (Ijdijk 10). Vrijdag en zondag € 15,=, Zaterdag € 22,50 of € 45,= voor een weekend passpartout.

IMG_8045

Uitmarkt
De opening van het culturele seizoen biedt een overdaad aan optredens, theater, literatuur en ander vertier. Drie dagen groot feest in de stad. Lange rijen bij de cabaretvoorstellingen, maar bijna altijd zeer de moeite waar. Van 29 – 31 augustus, rondom en op het Museumplein en het Leidseplein en natuurlijk lekker gratis!

IMG_1380

Havenfestival Ijmuiden
Gratis festival in de haven van Ijmuiden op 30 augustus, is vooral een festijn voor kinderen en voor boten liefhebbers, je kunt zelfs een stukje gratis mee cruisen.

Wat een heerlijke maand wordt dat weer! De Rijke Meisjes zijn benieuwd waar jij allemaal naartoe gaat.

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu