Festivals Gratis

Grachtenfestival

Het Grachtenfestival gaat a.s vrijdag weer van start en er zijn weer mooie optredens te beluisteren, verspreid door de hele stad. Vooral de opvoeringen in de buitenlucht, in parken, op pleinen, dekschuiten en natuurlijk op de grachten, zijn veelal gratis toegankelijk. Voor een aantal optredens heb je een ticket nodig.  Bekijk even het blokkenschema om te zien waar je heen kunt en wilt (achter elk optreden staat of het gratis toegankelijk is).

Een kleine greep uit het aanbod dat voor elk wat wils biedt.

Het openingsconcert vindt  vrijdag 15 augustus om 21.00 plaats tegenover theater Bellevue.  Hieronder krijg je een indruk van het Grachtenfestival.

In theatercafé De Smoeshaan zijn elke avond vanaf 22.00 uur gratis De Smoeshaansessies te beluisteren. Verrassende combi’s van musici en stijlen.

Op 16 augustus is er om 11.00 uur een concert op het Buikslotermeerplein, De Klankkast, jonge talenten van het conservatorium spelen toegankelijke klassieke muziek onder leiding van Johan Olof.  Om 13.00 uur spelen ze op het Museumplein en zondag 24 augustus zullen zij optreden in het Bos en Lommerplantsoen.

Ben je eigenlijk meer van het wat ruigere werk, dan is de ‘Classical Music Rave’  in Undercurrent (drijvende club in Amsterdam Noord) misschien iets voor je. Niet gratis maar wel geschikt voor alle hipsters, musici en ravers die wel nieuwsgierig zijn naar klassieke muziek gedraaid door DJ’s in combinatie met live muziek.  Op 22 augustus kun je van 23:00 tot 06:00 uur losgaan op klassiek.

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu