Food for thought Gratis Hotspot Leuke dingen doen Lijstjes Stadspareltje Stadstruinen

De 45 fijnste terrasjes van Amsterdam

De zomer was even weg, maar is in vol ornaat terug! Dus de Rijke Meisjes trakteren je nog even op een blogje met maar liefst 45! fijne terrassen in de stad waar je heerlijk de Indian Summer kunt gaan vieren. Want niets lekkerder dan een extended zomergevoel!

Wij worden al blij bij  de gedachte aan nog wat zwoele nazomeravonden op een van deze terrassen. Pluk die laatste zomerdagen nog even lekker mee.

1.Achter de Hermitage verstopt vindt je een fijn terras  in een prachtig aangelegde tuin. De Hoftuin is een heel fijn besloten terrasje waar je heerlijk rustig kunt chillen.

2.Een andere plek die best lastig te vinden is, maar je heerlijk uitkijkt over het water en de bootjes aan de stijger, is een van onze favorieten: Bickers aan de Werf. Het terras is niet gigantisch, maar wel fijn, en de wandeling erheen over Prinseneiland is altijd een kadootje. Lekkere wijntjes bij Bickers en het eten is ook goed (niet supergoedkoop).

3, 4 en 5. Superpopulair, eigenlijk een beetje té, is Hannekes Boom. Maar als je er bent geweest weet je ook waarom het zo populair is, het is gewoon erg fijn hier. Lekkere ongedwongen, gekleurde kampeertafels, lekker biertje van de tap. En ook nog met je voetjes in het water als je wilt. Een stukje verderop aan de Oostelijke Handelskade bevindt zich overigens ook een zalig terras, waar je je in Spaanse sferen waant, namelijk Mercat. En als je dan toch op in die buurt ben, ga dan even langs Kanis en Meiland op KNSM eiland. Dat was vroeger onze ultieme zondagmiddag Chesterfield bank chill tent, en in de zomer de plek waar we graag zaten en keken naar de boten aan de kade.

6 en 7. Een wat duurdere hotspot, maar wel met een megamooi uitzicht over de stad vanaf het superterras, is de Sky Lounge van het Double Tree Hilton Hotel. Je kunt ook gewoon even met de lift naar de 11e gaan en even van het uitzicht genieten. Als je een drankje wilt houd dan rekening met Hilton prijzen. Hoewel, wat niet iedereen weet, een pot thee kost € 6,50, maaar je krijgt er wel heerlijke bonbonnetjes bij, en je kunt een gratis refill vragen. Dat valt dan uiteindelijk dus best mee. Er zijn nog meer Amsterdamse hotels met briljante views, maar omdat het Okura ook aan de dure kant is, gaan wij liever naar Floor 17, bovenop het Ramada Hotel in Nieuw-West. Ook niet supercheap, maar het uitzicht is onbetaalbaar. Ook leuk om het Rembrandtpark eens te bezoeken.

8, 9 en 10. Over parken gesproken. Ultieme terrassen vindt je ook in het Vondelpark: ’t Blauwe theehuis heeft een gezellig rond terras. Chique en totaal anders als de vroegere wat meer low profile “huiskamer” van De Rijke Meisjes “Vertigo”, is Vondelpark3. Dit terras is gigantisch en de wijntjes zijn hier heerlijk. De Vondeltuin heeft ook een heerlijk terras, evenals het Melkhuisje.

11. Brouwerijen met goede terrassen zijn in Mokum ook inmiddels goed vertegenwoordig, maar de nieuwste bierhotspot heet Brouwerij Troost, in de Pijp (aan het Cornelis Troostplein).

12. De nieuwste en net geopende hotspot in het Centrum is Waterkant, dat nogal verscholen achter de Q-Park garage op de Marnixstraat ligt. Een Surinaams sfeertje met exotische biertjes en lekker met je voetjes over de rand van de kade hangen.

13 en 14. Bij De Hallen is sinds een nieuwe hotspot met terras geopend, Remise 47. Als je klaar bent met chillen op dit heerlijke terras kan je nog naar de bieb, de bios en de Local Goods Market hier. Naast dit heerlijke café is er nog een andere hotspot hier, namelijk Brasserie Halte3.

15. Om de hoek bij Hotel Not Hotel, naast de Moskee is trouwens ook een fijn terras aan het water bij het Piri Reis Café. Je kunt hier voor weinig genieten van een ontbijtbuffet met exotische lekkernijen. En lekker wegduiken in de loungebanken. Als de verbouwing van de moskee klaar is, zit je hier goed (zonder boor- en timmergeluiden).

16 en 17. Als je van hieruit iets verder doorfietst of loopt richting het Kwakersplein, kom je bij een van de grootste terrassen van Amsterdam, dat van Du Cap. Du Cap is een verrassend fijne tent waar je ook binnen met grotere groepen terecht kan. Aan de Bilderdijkstraat, een stuk verder (voorbij De Clerqstraat) ligt in het parkje verscholen, een prachtig terras bij De Liefde. Voor zalige wijntjes moet je echt hier zijn.

18 en 19. Op de Van Lennepkade zit tegenwoordig, Café Lennep. Met een beetje een verscholen terras op een niet standaardroute is dit een fijne plek om lekker van een drankje te genieten. Verscholen bij een pleintje vlakbij de Jan Eef, zit een van de heerlijkste terrasjes van de Baarsjes van Café Cook.

20, 21, 22, 23, 24 en 25. In het Westerpark barst het van de terrassen. Mossel & Gin heeft een intiem terras, Pacific Parc heeft het grootste terras, en het Westergasterras (met tegenwoordig een lekker lounge hoekje) en met de fijne zitzakken bij het “watervalletje” is wel het ultieme terras. Daarnaast kan je, als het niet te druk is, ook lekker zitten bij De Bakkerswinkel, Pazzani en Toko MC.

26 en 27. Vlakbij het Westerpark is het supergrote en fijne terras van Café Amsterdam. En een plek die minder bekend is, maar favoriet bij De Rijke Meisjes, is Buurtboerderij Ons Genoegen, waar je ook heerlijk buiten kunt zitten.

28 en 29. Noord heeft het tegenwoordig en kan wel het terrassenwalhalla genoemd worden. Vanaf CS met het IJveer kom je uit bij het grappige oranje gebouw van het Wilhelminadok. Het terras is goed toeven, zeker met uitzicht op Amsterdam en de langsvarende bootjes (en regelmatig kun je zwaaien naar de mensen op het dek van de gigatorenflatcruiseschepen die aan de overkant bij de Passengers Terminal voor anker liggen. Over fijne terrassen gesproken, het terras van Zouthaven is ook enorm. Maargoed, we wijken af van de route…

30, 31, 32 en 33. Met het Buiksloterveer kom je uit bij het terras van oa. THT (Tolhuistuin). Even doorlopen en je komt in de Tolhuistuin zelf uit. Over fijne plekken gesproken…Het terras van het bij de pont gelegen Café De Pont is ook niet verkeerd trouwens. Vanaf de pont linksaf kom je bij het terras van Eye, waar je prachtig zit en mooi uitzicht op de stad hebt.

34. Je kunt ook vanaf de pont rechtdoor fietsen, dan kom je via het Mosplein bij een van de allerbeste hotspots van Amsterdam. Café De Ceuvel. Stadsparadijsje met een heerlijk terras aan het water. Of nou ja, terras is niet het woord; bij elkaar geraapt meubilair, hangmatten, opengezaagde vissersboten etc. Maar in ieder geval goed toeven hier.

35, 36, 37, 38, 39 en 40. Als je vanaf CS de pont naar de NDSM werf neemt (of vanaf De Ceuvel fietst via de Papaverweg) kom je bij nog vier superterrassen. Noorderlicht, Pllek, De IJkantine en Loetje aan het IJ.  Maar daarmee houdt het fijne terrasjes lijstje in Noord niet op: we hebben ook nog Stork en Hotel de Goudfazant.

41, 42, 43, 44 en 45. In Oost heb je ook veel leuks op terrassengebied, zoals De Ysbreeker en Amsterdam Roest (niet alleen terras maar ook strand, voetjes in het zand, we love it!). Baut en opBAUT aan de Wibautstraat is een geweldig restaurant met terras, dat tegenwoordig ook nog een rooftopbar heeft. Die Wibautstraat is nog steeds lelijk, maar wel vol met mooie plekken. Tegenover is namelijk ook nog het geweldige terras van Canvas op de 7e. Superuitzicht over de stad en ook nog eens betaalbaar eten. En als je hotelgast bent van het Volkshotel mag je ook nog in de rooftopjacuzzi (maar dat terzijde). Ook in Oost, en wel tegenover Artis is een van onze nieuwe favorieten: Twentyfiveseven aan het Entrepotdok. Een heerlijk stukje relaxt en prachtig Amsterdam vinden wij.

Echt, het is jammer als de zomer over zou zijn, want je wil deze heerlijke terrassen echt nog allemaal gaan checken 😉

 

IMG_0559

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu