Gratis Leuke dingen doen

Ode aan de fotografie: Fotoweek!

Vanaf 12 september is het al Fotoweek en staat de fotografie 10 dagen lang in de schijnwerpers met allerlei mooie evenementen en fototentoonstellingen.

In Amsterdam is tot 25 oktober er een prachtige expositie van Steef Fleur over Rio de Janeiro te bekijken in gallerie Lokatie Laurier.

Tot 30 september is er een foto-expositie bij Felix & Foam die de moeite waard is.  Voor een magnifiek uitzicht over de stad en het maken van panorama foto’s is het de moeite waard om de trappen van het Felix Meritis te beklimmen.

In het Tropenmuseum zijn tot 19 oktober de beste foto’s van de fotografen van de National Geografic te zien in de tentoonstelling Masters of Photography.

Afgelopen donderdag is er een nieuwe tentoonstelling geopend in Foam van J.H. Engström en Daniel Gordon (de winnaar van de Paul Huf Award 2014).

In en om de Westergasfabriek wordt van 18 tot en met 21 september de Unseen Photo Fair gehouden. De entree voor een dagje rondkijken in de gashouder, en diverse andere gebouwen van het Westergasterrein is € 16,50, wat niet goedkoop is, maar mocht je heel erg van fotografie houden, dan is het wel de moeite om onder andere een kijkje te nemen bij deze bijzondere collectie foto’s van nog onbekende, maar zeer getalenteerde fotografen.

Als je zelf veel met fotografie bezig bent, en wel van een creatieve uitdaging houdt, schrijf je dan in voor de gratis cursus van Else Kramer #fotogeluk. Else daagt je uit om op een andere manier te kijken. Heel inspirerend.

In het Rijks kun je op 19 september naar het Rijks 1/2 uurtje, waar je gratis (wel reserveren) met een conservator een rondje maakt langs het werk van Heinen, een fotograaf die eind 19e eeuw panorama foto’s van Amsterdam maakte. Hij klom op alle hoge gebouwen om het straatbeeld van Amsterdam op de gevoelige plaat te leggen.

Het stadsarchief focust in de fotoweek op straatfotografie met een tentoonstelling getiteld: de straat op!

En dat is ook het advies van de Rijke Meisjes: Ga lekker de straat op, bekijk de stad eens als tourist en leg dat vast.

Het is gratis en het levert een heel rijk gevoel op!*

IMG_1240

*houd ons blog in de gaten voor meer over de stadstruintips en tours van De Rijke Meisjes.

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu