Budgetshoppen Eten en Shoppen Food for thought Gratis Lijstjes Ruilen Tips en trucs

Slim met geld: 20 tips!

De Rijke Meisjes heten Rijke Meisjes omdat ze weten hoe je ondanks een krap budget toch een leuk leven kunt hebben en leuke dingen kunt doen. Maar natuurlijk moeten er ook vaste lasten betaald worden; daarom duiken we even dieper in de mogelijkheden om op een snelle en slimme manier aan geld te komen.

Een leuk leven zonder geldzorgen creëren, kan op in ieder geval op twee manieren.

Breng je lasten omlaag, dat heb je minder geld nodig, kun je misschien minder gaan werken en meer vrije tijd overhouden. Bovendien geven lagere lasten sowieso minder druk en daardoor een gevoel van vrijheid.

Breng je inkomsten omhoog, dan heb je simpelweg meer te besteden. De slimme aanpak vereist natuurlijk dat je niet meer uren gaat werken om meer inkomsten te krijgen, maar dat je wellicht iets anders gaat doen dat meer of oplevert of iets erbij gaat doen.

Beide methodes vereisen een plan van aanpak, aandacht en doorzettingsvermogen.

Hoe kun je geld besparen? 12 tips!

1.  Kennis is macht. Zorg dat je weet wat er binnenkomt en uitgaat. Zorg dat je weet hoeveel je besteedt. Maak een overzicht (of kasboek) en houd dat bij, stel desnoods budgetten in voor bepaalde dingen. Je hoeft dit niet voor altijd te doen, na een tijdje zul je zien dat je sowieso bewuster met je geld omgaat.

2. Hand op de knip.  Koop echt alleen waar je niet zonder kunt. Bedenk je bij neigingen tot impulsaankopen wel vier keer of je er echt gelukkiger van wordt het item te bezitten. Slaap een nachtje voor je tot aankoop overgaat. Negen van de tien keer ben je het hebbeding de volgende dag al vergeten. Of koop het en zorg dat  je het terug kunt brengen en je geld terug krijgt als je alsnog spijt krijgt van je aankoop.

3. Ga voor aanbiedingen. Check alle folders, en doe gericht boodschappen. Alle winkels langslopen voor koopjes kost veel tijd (bovendien kan je van in supermarkten rondhangen ook in de verleiding komen om meer te kopen dan je nodig hebt), en tijd is ook geld.  Beter kun je is bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd naar de Lidl, Action of andere supercheape super te gaan om alle dure dingen zoals wasmiddel, schoonmaakmiddel, shampoo, doucheschuim en dergelijke te kopen. Ga naar de Turk of naar de markt voor fruit (aan het eind van de dag wordt fruit en groente voor een prikkie verkocht). Wordt vege- of flextarier en bespaar op vlees en vis. Koop bewust en gericht. Dat kan ook bij de biologische winkel, als je maar goed let op de aanbiedingen.

4. Knip coupons uit, schrijf je in op Groupon, Social Deal en andere discount sites, zoals Actiepagina.nl of maak gebruik van apps op te telefoon zoals Scoupy.

5. Check je toeslagen. Heb je recht op de toeslagen die je ontvangt? Zorg dat je dat zeker weet anders loop je het risico ze aan het eind van het jaar terug te moeten betalen. Het is belangrijk om goed te weten waar je recht op hebt. Dit kun je op de website van de Belastingdienst controleren.

6. Kijk eens in je kasten en vraag jezelf bij al je spullen af: ‘Ben ik hieraan gehecht of kan het weg? Moet ik het vervangen? En moet ik verder nog iets regelen’?

7. Check je verzekering. Ben je goed genoeg verzekerd, of misschien wel te goed? Kan er nog iets af? Vraag eens wat offertes van andere verzekeraars aan en kijk of je een betere aanbieding kunt krijgen. Het kost wat tijd en gedoe, maar het levert bijna altijd wel geld op. Op Van A tot Zekerheid.nl staan handige tips om je een beter zicht op je verzekeringen te krijgen. Aanmelden bij Sloopdecrisis.nl loont ook de moeite.

8. Zorg voor een buffer. Geld lenen en rente betalen is een dure hobby, en dat geld kan je aan veel leukere of nuttiger dingen besteden. Op de site van het NIBUD staat een handige bufferberekenaar waarmee je kunt checken hoeveel je nodig zou hebben.

9.  Dit Rijke Meisje is er heel slecht in, bonnetjes liggen altijd overal, maar het is wel echt veel fijner om je financiën geordend in een map te hebben. Zorg dat je overzicht hebt, zorg dat je rekeningen automatisch betaald worden. Het geeft veel rust als je weet dat de belangrijke dingen betaald worden.

10.  Geef geen geld uit dat je niet hebt. Rood staan op je betaalrekening en op je creditcard rekening en tegelijkertijd wel saldo op je spaarrekening hebben staan is rente technisch niet slim. Debetrente is veel hoger dan spaarrente en je rekent jezelf onterecht rijk.

11.  Doe je dure gebruiksartikelen de deur uit! Kijk eens naar wat je ECHT nodig hebt. Staat je auto de helft van de tijd niks te doen? Verkoop hem dan. Heb je een Wii liggen waar je niks meer meer doet? Weg ermee! Gebruik niet meer dagelijks je stroomslurpende wasdroger, hang regelmatig je was aan de lijn. Dat scheelt ook weer.

12.  Koop niets nieuw, maar ruil en of deel. Het geeft je een rijk gevoel, het is sociaal en gezellig en het bespaart je een boel geld. Onder andere op Facebook  vind je allerlei deel-, geef- en ruilpagina’s.

IMG_2768

Een hoger inkomen genereren? Zo doe je dat! (bijvoorbeeld)

1.  Als je in loondienst bent, vraag je werkgever dan om opslag. Nee heb je, ja kun je krijgen.

2.  Bel je energieleverancier, telefoonprovider, internetprovider, ziektekostenverzekering etc. op en vraag ze of je een aanbieding kunnen doen omdat je tenslotte een gewaardeerde vaste klant bent. Negen van de tien keer lukt het om je rekening een paar tientjes per jaar te verlagen. Een paar tientjes lijkt niks (zou dit Rijke Meisje zeggen), maar je kan er toch weer leuk met zijn tweetjes van naar de bios of een terrasje pakken of eens wat extra’s in de supermarkt halen.  En dat is een stuk leuker als het uitgeven aan een Gas- en Elektra gigant, die over jouw hoofd rijk wordt.

3. Doe mee aan marktonderzoek. Marktonderzoek is niet alleen leuk om te doen, je mag je mening geven over de meest uiteenlopende dingen, maar je verdient er ook een leuk zakcentje mee. Voor een onderzoek van een uur verdien je toch al gauw € 25,=.

4.  Als je tijd hebt, schrijf jezelf (je kind en/of je kat of hond) in bij een castingbureau. Er zijn vooral in Amsterdam veel bureaus die altijd op zoek zijn naar nieuwe gezichten en mensen die het leuk vinden om te figureren in films en series, of willen fungeren als publiek bij een tv programma. De vergoeding is meestal niet erg hoog, € 35,= voor een hele dag, maar als je van de dynamiek en sfeer op de filmset houdt, en het leuk vindt om veel mensen te ontmoeten en gezellig wat te kletsen tijdens het wachten, dan is het een leuke bron van inkomsten.

5.  Click voor geld. Er zijn diverse websites waar je op reclame of mails kunt klikken en zo geld kunt verdienen. Het kost je wel wat tijd, maar in een jaar spaar je toch al gauw € 25,= aan cash of cadeaubon bij elkaar.

6.  Verkoop je boeken via Bol.com, Marktplaats of Amazon.com.

7.  Verkoop je spullen via Marktplaats, Facebook groepen als Amsterdam Yard Sale, op een kofferbakmarkt of bij de IJhallen.

8.  Neem een bijbaan of kijk of je meer uren kunt werken.

 

RIJKE MEISJES WINACTIE!

Hebben jullie briljante tips om geld te besparen of geld te genereren dan horen we het heel graag!

Mail ze naar rijkemeisjes@outlook.com. De beste tip* krijgt een beloning!

Het boek Crisis Checklist van Marieke Henselmans, boordevol met handige tips voor levensgenieters en besparingshaters.

Met jouw hulp krijgen we een perfect overzicht met alle tips en trucs.  Kom maar door dus!

IMG_9992

 

Succes!

*over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Vergelijkbare artikelen

7 Reacties

 • Reply
  gouweleeuw
  29 september 2014 at 14:35

  ik heb een leuke tip voor jouw en het leven is al zo duur. http://www.allesvoorniks.nl voor alles wat je leuk vind is gratis

  • Reply
   derijkemeisjes
   14 november 2014 at 10:51

   Hallo Angelique, heb je het gewonnen boekje Crisischecklist ontvangen? Groetjes, De Rijke Meisjes

   • Reply
    gouweleeuw
    14 november 2014 at 13:09

    Ja bedankt ik heb gelijk een foto gemaakt en gedeeld op mijn instagram account.met de vriendelijk groetjes Angelique

    • Reply
     derijkemeisjes
     14 november 2014 at 13:11

     Wat leuk! Dank je wel! Ik ga je ff volgen op instragram!

     • gouweleeuw
      14 november 2014 at 13:16

      de voor kant en de binnen kant lekker delen zo doen we dat in denhoorn

 • Reply
  sindala
  27 september 2014 at 07:15

  Stop met het kopen van shampoo, zeep en weet ik wat voor smeersels omdat het zo lekker ruikt, meisjes ruiken van zichzelf al lekker!

 • Voeg een reactie toe

  Menu