Budgetshoppen Gratis Leuke dingen doen

Budget (Kado)shopping

Kadootjes nodig? Met een low budget je huis leuk inrichten? Dat is met een kleine portomonnaie soms echt een uitdaging. Je bent bijna geneigd feestjes te vermijden en niemand in je huis uit te nodigen omdat het gewoon teveel geld kost.

Maar, De Rijke Meisjes weten natuurlijk wel een aantal winkels waar je leuke dingen voor bijna niks scoort. En je kunt natuurlijk ook altijd iets dat je zelf niet meer nodig hebt kado doen. In een mooi papiertje of met een strik er omheen is het toch feestelijk. Als je spullen voor je huis nodig hebt vraag dan vooral of je vrienden nog iets leuks voor je hebben of check de diverse facebookgroepen (zoals Amsterdam deelt/geeft weg, Weggeefhoek Randstad, Amsterdam Yard Sale etc.), Marktplaats of een gezellige kofferbakmarkt voor leuke spulletjes.

Een tip die we veel horen is: koop kadootjes als ze in de aanbieding zijn, leg een klein verzamelingetje aan zodat je geen last minute kadootjes koopstress hebt. Als je iemand iets speciaals wilt geven, kun je er ook altijd een leuke kaart met een persoonlijke boodschap bij doen of het kadootje met veel aandacht inpakken.

Vroeger kon je alleen naar Xenos, soms vond je wel een iets goedkoops bij de Blokker, of bij de IKEA, maar nu heb je nog veel meer keuze. In de Kalverstraat vind je de Big Bazar, en op de hoek van het Rembrandtplein/Regulierbreestraat is winkel met superleuke Zweedse hebbedingetjes Flying Tiger, te vinden. Hier koop je voor een paar euro leuke spulletjes die er ook nog hip uitzien en niet direct uit elkaar vallen omdat ze krakkemikkig gemaakt zijn. De Hema heeft ook volop leuke hebbedingen voor fijne prijsjes. Ook kun je je voordeel doen bij Kruidvat en de Action.

En als je echt op avontuur wilt, loop dan eens een kringloopwinkel binnen. Krijg je de kriebels van tweedehands meubels en ander spul loop dan eens door naar de boekenafdeling. Wij hebben heel veel exemplaren gevonden die er als nieuw uitzien. Van kookboeken tot romans, voor een klein prijsje. Of scoor een mooi vaasje, een leuke kandelaar of desnoods een heel servies bij het kleingoed.

Waarschuwing! Als je niks nodig hebt, niet echt op zoek bent naar iets leuks, don’t go there! ….want we willen niet dat je in de verleiding komt hoor 😉

Binnenkort nog meer blogs over hoe je de feestdagen betaalbaar doorkomt. En houd ook de Margriet in de gaten want daarin geven we eind november nog veel meer tips over lowbudget feestdagen.

IMG_3476

Vergelijkbare artikelen

2 Reacties

 • Reply
  Decembermaand on a budget: Tips! |
  21 november 2015 at 10:14

  […] dat hoeft niet. Het kan ook anders. Even leuk en stukken goedkoper en relaxter. Check het blog over budgetkadoshopping en doe je voordeel met de 10 budgetvriendelijk Sint en Kerst […]

 • Reply
  Slim omgaan met geld: 5 tips van budgetcoach Lisa Verdegaal #3 |
  29 september 2015 at 10:07

  […] Trek lootjes, spreek van te voren een schappelijk bedrag af en hou je daaraan. Maak ook bespreekbaar dat het niet om de hoeveelheid en de prijs van de kado’s, maar om de quality time, gaat. Lees ook het blog van De Rijke Meisjes over besparen met de feestdagen en budget kadotips. […]

 • Voeg een reactie toe

  Menu