Eten en Shoppen Lijstjes

Wat schaft de pot? 15 x eten onder een tientje!

Low budget levensgenieten is als je van lekker eten houdt best een uitdaging. Maar niet in Amsterdam. Hier kun je echt op veel plekken voor weinig je honger stillen in zogenaamde volkskeukens (gelegaliseerde kraakpanden) en bij sommige eetcafé’s.

Deze 11 café’s/restaurants serveren een lekkere daghap of zelfs een smakelijk driegangenmenu voor onder de € 10,=.

1. Dwaze Zaken aan de Prins Hendrikkade serveert op maandag een daghap (eten wat de pot schaft) voor € 7,=. Volg de facebookpage om te zien wat er die maandag op het menu staat en check vooral ook even welke band er komt optreden die avond. Live muziek en goedkoop lekker eten; een prima combi. Op andere dagen kun je hier ook terecht voor een (h)eerlijk ontbijt, lunch of diner.

2.Bij Buurtboerderij Ons Genoegen wordt dagelijks een 2-gangen maaltijd (vlees, vis of vegetarisch) gekookt voor € 8,=. Op woensdag en vrijdag kun je zelfs een 3-gangen diner krijgen voor € 5,=. Reserveren kan dagelijks tussen 10.00 en 16.00 uur op 020-337 6820. Om 18.30 uur is het eten klaar.

3. Resto Van Harte is een sociaal concept dat erop gericht is via low budget diners mensen uit hun isolement en eenzaamheid te halen. Er wortdt gekookt door vrijwilligers en de kwaliteit van de maaltijd is buitengewoon goed. Je kunt hier voor € 7,= een driegangenmenu verorberen. Als je aantoonbaar niet in staat bent om € 7,= te betalen, kun je zelfs voor € 4,= hetzelfde menu krijgen.  Ook worden er leuke gratis activiteiten georganiseerd zoals een theeschenkerij of een bingo. Resto Van Harte zit op 34 locaties, verdeeld over Nederland. In Amsterdam Noord en Zuid-Oost is een restaurant te vinden.

4. Bij Hap Hmm in 1e Helmersstraat serveren ze Hollandse pot in een huiskamerachtige setting. Check het dagmenu voor de dagverse gerechten en de prijzen.

5. Eetcafé Van de Kook in de Pijp wordt gerund door verstandelijk gehandicapten (onder begeleiding van vrijwilligers) en biedt een lekker en gezond driegangen menu voor € 9,=. Je hebt hier keuze uit vlees of vegetarisch hoofdgericht, van Hollandse pot tot culinair. Het eetcafé is alleen op vrijdag open van 18.00 tot 22.00 uur, en reserveer tijdig (uiterlijk tot 13.00 uur voor dezelfde avond) via mail: info@eetcafevandekook.nl.

6. Bij De Stadskantine in de van Woustraat kun je elke dag van de week terecht voor een dagschotel. Je hebt de keuze uit vlees, vis of vegetarisch. Een bordje eten kost je € 8,85.

7. Zouk aan de Contantijn Huijgensstraat serveert grillgerechten, pasta’s en pizza’s voor rond de € 9,=.

8. Voor curry en andere exotische hapjes onder de € 10,= kun je terecht bij de Golden Brown Bar in de Jan Pieter Heijestraat.

9. Bij Venkel en Sla kun je voor ca. € 8,= een salade samenstellen. Gezond en lekker.

10. De Foodhallen is de nieuwste en populairste spot van West. Hier kun je terecht voor allerhande hapjes onder de € 10,=. Een waar paradijs voor mensen die van gevarieerd en voor elk wat wils houden.

 

Wil je vegetarisch of veganistisch dineren, dan hebben we een prachtlijst van locaties waar je voor weinig verantwoord kunt smikkelen.

1. Domino’s (van de pizza’s) heeft tegenwoordig ook vegan pizza’s. Lekker en betaalbaar.

2. Bij Zaal 100, in de Wittenstraat, kun je maandag, woensdag, donderdag en vrijdag terecht voor een 3-gangen vegetarisch menu voor maar € 8,=. Vanaf 18.00 uur is het restaurant open. Reserveren is gewenst. Op maandag kun je tijdens het eten genieten van bijzonder getalenteerde singer-songwriters uit binnen- en buitenland, die gratis performen, maar check ook de rest van het weekprogramma. Dat is zeer de moeite.

3.Het vegan/organic café De Peper in de voormalige filmacademie aan de Overtoom (OT301) serveert dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag een wisselend menu van € 7,= tot € 10,= per maaltijd. Ze werken hier met pay as you wish en je kunt terecht van 19.00 – 20.30 uur. Wel even telefonisch reserveren tussen 16.00 en 17.30 uur via 020-412 2954. 

4. Miltvuur Keuken Zuid (ofwel MKZ) is een gelegaliseerd kraakpand, dat donderdag en vrijdag veganistische driegangen maaltijden voor een vriendeljke prijs biedt. Het is eten wat de pot schaft. De MKZ is onderdeel van de Binnenpret. In dit verrassende gebouw aan de Amstelveense weg zit ook een infokafee, een concertzaal en oefenruimte voor bands en een anarchistische bibliotheek. 

5. Robin Food, biedt op maandag en donderdag vanaf 18.00 een biologisch vegatarische driegangen maaltijd aan voor € 9,=. Na afloop kun je een biertje drinken of een filmpje pakken bij De Nieuwe Anita. Elke eerste woensdag van de maand kun je terecht voor een maaltijd die is bereid met producten die de groothandel niet meer kwijt kan. Houd de facebookpagina in de gaten voor het menu van de dag. Reserveren mag, hoeft niet: erik@vekologisch.nl

Voor meer ecologische, biologische, vegetarische of vegan restaurants in heel Nederland kun je terecht op deze site.

Bon apetit!

IMG_3763

IMG_3767

 

 

Vergelijkbare artikelen

8 Reacties

 • Reply
  Gerben
  12 maart 2018 at 08:28

  De website http://mijndaghap.nl/ staat ook vol met daghappen in Amsterdam.

 • Reply
  Jasper Deelen
  9 november 2015 at 17:37

  Bij Restaurant Spiazzo op IJburg kan je elke dinsdag en woensdag ook voor € 9,50 een dagschotel eten.

 • Reply
  Lekker en low budget: 33 x eten onder de € 15,= |
  5 november 2015 at 10:54

  […] van de meest gelezen blogs van De Rijke Meisjes gaat over goedkoop eten in Amsterdam. Omdat er in Amsterdam wekelijks nieuwe tentjes bijkomen even een update. Lekker en low […]

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda 9, 10 en 11 oktober |
  9 oktober 2015 at 13:01

  […] deze links voor tips over goedkoop eten onder een tientje, fijne terrasjes en andere leuke […]

 • Reply
  14 dure “hobbies” en de goedkope alternatieven |
  3 maart 2015 at 14:42

  […] kun je voor daghappen terecht bij diverse restaurants, meestal kosten die € 5,= tot € 10,= (een blog over goedkoop eten in Amsterdam is in de maak […]

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda (30, 31 januari en 1 februari) |
  30 januari 2015 at 12:07

  […] Lekker uit eten voor weinig? Check ons blog met de 15 beste plekken om te eten onder een tientje. […]

 • Voeg een reactie toe

  Menu