Gratis Hotspot Leuke dingen doen Lijstjes Muziek

De 25 beste plekken voor (gratis) live muziek in Amsterdam

Als je van live muziek en dansen houdt, maar je niet blut wilt betalen aan concertkaartjes, dan hebben De Rijke Meisjes hier voor jou de 25 beste adresjes voor een fijne muzikale avond verzameld. Eerder schreven we al een blog over de North Sea Jazz Club, waar regelmatig gratis live muziek te horen is.

Of je nu van jazz, funk, soul, blues of singer-songwriters houdt; elke dag van de week kan jij je goedkoop muzikaal laten vermaken.

Zondag

1. In het I-dock, naast het Paleis van Justitie aan het IJ, kun je elke zondag vanaf 15.00 uur luisteren naar gratis jazz opredens. I-dock oogt wat chique, maar het is een hele chille plek aan het water, waar je heerlijk kunt genieten van je  zondag, want ook de wijntjes en hapjes hier zijn erg lekker.

2. Bij Cafe van Leeuwen is het al jaren regelmatig feest met gratis jazz optredens van onder andere Michiel Borstlap & friends. De nieuwe programmering met optredens van 20.00 – 22.00 uur belooft een mooie afsluiting van je weekend te worden.

3. In de BadCuyp in de Pijp, is er op zondag  van 14.30 – 17.30 uur live jazz.

4. Ook in De Pijp is CC Muziekcafé, waar regelmatig op zondag jamsessies worden gehouden. Laatst was er een geweldige sessie met allerlei talenten van Idols en The Voice. Topavondje voor € 5,=.

5. Bij Radion, aan de Louwesweg 1, is er ‘De zondagmiddag apetizer’ “Aperitivo”, met jamsessies & eten en drinken. Radion is ook de nieuwste dance hotspot dus op andere avonden kun je hier losgaan en met je voetjes van de vloer.

6. Pllek in Noord is de the place to be voor live muziek op zondag met Laidback Llive vanaf 15.30 uur. Chillen in de Chesterfield en luisteren naar warme klanken van singer-songwriters of dansen op de funky tunes van een dj. Maar altijd laidback en met uitzicht op de stad.

7. Blijburg is voorlopig (tot de zomer van 2015) gesloten, maar als dit paradijsje weer ergens op IJburg is gesettled, gaan ze ongetwijfeld door met de befaamde en superchille Sunday Jam.

Maandag en dinsdag

8. Op maandag kun je naar “Goeie Zin” in Zaal 100, waar beginnende artiesten hun stem laten horen. Dit “buurthuis” heeft een leuke beetje hippieachtige sfeer en je kunt hier voor weinig lekker vega eten (de driegangen daghap kost € 8,=). Ook op andere dagen is hier live muziek te horen, maar dan is de entree niet gratis en kost een kaartje tussen de € 5,= en 8,=.

9. Bij Pakhuis De Zwijger kun je naar Music Pitch, een maandelijkse netwerkbijeenkomst voor mensen in de muziekindustrie, waarbij diverse sprekers uit de muziekscene aan het woord komen, en vier artiesten de kans krijgen hun muziek te pitchen. Deze bijeenkomst kost € 7.50 en je moet je even via de site aanmelden.

10. Nel aan het Amstelveld programmeert twee keer per week live sessies. Elke maandag is er vanaf 21.00 uur een jazz sessie, en elke dinsdag een pop sessie.

IMG_4232

Woensdag 

11. De Gratis lunchconcerten in het Concertgebouw kun je iedere woensdag bijwonen van 12.30 tot 13.00 uur. Zorg dat je om 12.00 uur aanwezig bent, dan heb je zeker een plekje in de zaal.

12. Op  woensdagavond waan je je in Ierland tijdens de Open Irish Sessions bij Mulligans aan de Amstel die om  19.00 uur van start gaan. Donderdag luister je naar live muziek vanaf 21.30 uur, en vrijdag en zaterdag beginnen de optredens om 22.00 uur.

13. Op woensdagavond is het vanaf 21.30 uur genieten van diverse jazz artiesten die live optreden in de Sugar Factory in het Radio 6 jazz programma Mijke & Co. De ene keer komt Alain Clark, de andere keer een bekende dj die met klassieke muzikanten ter plekke een jamsessie doet.

Vrijdag 

14. Elke vrijdag en zaterdag geniet je bij Restaurant Luna aan de Lindengracht van Argentijns eten, en de Latijns-Amerikaanse klanken van gitarist Orlando Mino. Instant vakantiegevoel.

15. Pakhuis Wilhelmina is een prima plek om eens lekker uit je dak te gaan op foute muziek uit de ’80’s en ’90’s. En elke vrijdag is er een (under)coversessie waarin muziek van een bekende artiest of band (Bowie, Prince, Abba) centraal staat. De entree is €7.50.

Zaterdag 

16. In de foyer van de Roode Bioscoop ontvangt gastheer Felix Strategier elke zaterdagmiddag gasten die komen optreden met liedjes, gedichten en muziek! Op de Facebookpagina vind je de actuele line-up.

Meerdere dagen per week 

17. Bij Winston in de Warmoesstraat is er bijna dagelijks live muziek of een dj te beluisteren. De entree is € 5,= tot € 7.50.

18. Jazz café Alto in Korte Leidsedwarsstraat heeft 7 dagen per week vanaf 21.30 uur live jazz op het programma staan. De deuren zijn vanaf 21.00 uur open.

19. Bourbon Street heeft ook een dagelijks programma met veel live muziek. Maandag is Magic Monday, dan kan je voor niks naar binnen. Alle andere dagen is de entree € 3,=.

20. Hét bluescafé van Amsterdam Maloe Melo programmeert dagelijks live blues muziek. In de weekends is de entree € 5,=, doordeweeks is het gratis. Meestal beginnen de concerten om 22.00 of 23.00 uur.

21. KHL aan de Oostelijke Handelskade is niet alleen een leuk café, maar ook een plek waar je regelmatig live muziek kunt beluisteren. Omdat er geen vaste avonden zijn, is het handig om even de agenda te raadplegen.

22. Bij broedplaats De Ceuvel in Noord kun je op meerdere dagen terecht voor gratis live muziek of story slam. Op 14 november is er weer De Ceuvel Unplugged. Voor meer informatie over de programmering, kun je het best de site in de gaten houden.

23. De voorspeelavonden en jazz concerten van de studenten van het Conservatorium zijn gratis te bezoeken. Sommige voorstellingen zijn in het NRC café om 16.00 uur. De concerten in het Conservatorium Hotel beginnen om 16.30 uur of om 19,30 uur. Check de link voor meer informatie.

24. Bij de Last Waterhole aan het Leidseplein is er de eerste maandag van de maand “Amsterdam Songwriters Circle”. Van 19.30 tot 21.00 uur wordt je geeëntertained door singer-songwriters.  Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag zijn er “jam avonden” van 20.30 tot 01.30 uur. Op de site staat “Breng je instrument mee, je stem, laat je begeleiden en geniet van het muziekmaken.”

25. Casablanca op de Zeedijk is vooral beroemd om haar karaoke avonden (ook een soort van live muziek ;-)), maar er treden ook regelmatig jazz artiesten en big bands op. Om het af te toppen is het daarna (vanaf 23.00 uur) tijd om zelf te laten horen of je de Voice of Holland bent.

Genoeg te beleven dus en bijna allemaal gratis of bijna voor niks. De Rijke Meisjes zeggen: Rock On!

 

IMG_3801

IMG_1672

*all pictures copyright by Cat Colnot

Vergelijkbare artikelen

5 Reacties

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda (30, 31 januari en 1 februari) |
  30 januari 2015 at 12:07

  […] (bijna) gratis leuke dingen doen in Amsterdam? Check ons blog met de 25 beste plekken voor gratis live muziek in Amsterdam en Voetjes van de Vloer, de 30 beste plekken om te dansen in […]

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda (9, 10 en 11 januari) |
  9 januari 2015 at 11:47

  […] Check ook vooral ons blog met de 25 beste plekken voor (gratis) live muziek in Amsterdam. […]

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda (28 december 2014) |
  28 december 2014 at 12:23

  […] meer live muziek op zondag kun je even ons blog De 25 beste plekken voor (gratis) live muziek in Amsterdam […]

 • Reply
  Rijke Meisjes Weekendagenda (19, 20 en 21 december) |
  19 december 2014 at 11:21

  […] Bij Pizza Pazzani kun je je lekker opwarmen bij Wintersessions. Live muziek van akoestische jazz duo’s en singer-songwriters. De Wintersessions beginnen op 21 december en zijn er in ieder geval tot en met de 24ste. En dan begin januari weer. Gratis en voor niks (vanaf 16.30 uur). Voor line-up en meer info check je even de site. (check ook ons blog met de 25 beste plekken voor gratis live muziek in Amsterdam). […]

 • Reply
  Rijke Meisjes Weekendagenda (6 & 7 december) |
  5 december 2014 at 12:32

  […] Er zijn op diverse plekken in de stad live (jazz)muziek en jamsessies. […]

 • Voeg een reactie toe

  Menu