Weekendagenda

Rijke Meisjes Weekendagenda (12, 13 & 14 december)

Het komend weekend is er weer een boel leuks te beleven.

Op 12, 13 en 14 december vindt alweer de 5de editie Winters Binnen festival plaats.

Drie dagen lang worden er op allerlei onverwachte locaties (zoals huiskamers, cafés en winkels) in Noord theatervoorstellingen, muziekavonden en storytelling events georganiseerd.
In de Poolse supermarkt Costa is een voorstelling van IOOTCP te zien, maar je kunt ook meerijden in de Canta van SLAA (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam), of naar de singer songwriter avond in Café Oud Noord. Hier treden oa. The Soul Travelers op. Dat is echt een te gekke band. Met een warme choco of gluhwijn en een oliebol kun je jezelf lekker weer opwarmen aan de vuurkorven op een van de vier pleinen van Noord (Zonneplein, Van Der Pekplein, het Spreeuwenpark en het Buikslotermeerplein). De winter is zo gek nog niet.

Check de website www.wintersbinnen.nl voor het programma.

Zaterdag

Zaterdag de 13e kun je jezelf ook onderdompelen in kerstsferen op de
Sissy Boy Brocante Kerstmarkt op het Amstelveld. Er zijn veel leuke vintage merken te vinden, er is muziek en de kids kunnen lekker kerststukjes knutselen in de kidshoek.

Zaterdag is ook de
Van der Pekmarkt  in Noord weer open. Naast de gebruikelijke marktkoopwaar is hier ook veel vintage en vertier te vinden.

Bij Buurtboerderij Ons Genoegen in het Westerpark is een feelgood kerstmarkt met een kampvuur, muziek, zelfgemaakte spulletjes en tweedehands vondsten.

In De Baarsjes wordt zaterdag op diverse locaties scenes uit Monteverdi's opera De thuiskomst van Odysseus. uitgevoerd. Een team van professionele dansers, zangers en musici werken hier, samen met buurtbewoners en locale bedrijven aan mee, zoals pop-upwinkel het Streekmagazijn, Restaurant Pera, Bruidsmodewinkel Gülra en eetwinkel Deli-Caat. De toegang is gratis! Wel even aanmelden via  annemeijn@janeef.nl.

Zaterdag en zondag

Dit weekend kan je ook weer naar hartelust struinen en vintagevondsten scoren op de grootste overdekte vintage markt van Amsterdam in de IJhallen.

Zondag

Zondag is er in Vondel cs een filmfestival, met diverse goede films en een docu over Jet Rebel. Het is gratis, maar je moet wel even vooral je kaartje regelen. Check de site voor meer info!

En, Het Amsterdam Light Festival is nu echt begonnen. De wandelroute is een must do deze winter.

Alvast een heel fijn weekend!

IMG_1888-0.JPG

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu