Weekendagenda

Rijke Meisjes Weekendagenda (19, 20 en 21 december)

De tjokkievolle weekendagenda van De Rijke Meisjes bewijst dat je in Amsterdam never a dull moment hoeft te hebben, zeker niet met Kerst. Dompel jezelf dit weekend helemaal onder in de kerstsferen.

Vrijdag 

In de loods bij Roest kom je totaal in de kerstmodus bij Entre le boeuf; een kerstconcert in een levensechte kerststal. Jingle all the way! De entree is € 12,=.en het begint om 20.00 uur.

Last minute stress omdat je nog leuke kerstkadootjes moet scoren? Ga dan even een kijkje nemen bij de Pop-Up Kerstshop van Mik in West. Restaurant Du Cap is voor de gelegenheid omgetoverd tot een shop-in-shop pop-up X-mas shopping paradijs.  Vrijdag, zaterdag en zondag kun je van 10.00 – 19.00 uur voor je kerstkado’s terecht bij meer dan 15 verschillende lokale ondernemers uit Amsterdam-West.

Mik’s zusje uit Oost heeft dit weekend op de Middenweg 19 de deuren van haar pop-up kerstshop geopend.

Bij Vondelpark 3 kun je vrijdag vanaf 17.30 uur terecht voor borrelhappen, dj’s en drank bij Vondelpark3 op Vrijdag.

Bij het Badhuistheater kun je vrijdag naar een (Engelstalige) voorstelling van A Christmas Carol, het bekende Charles Dickens verhaal. Tickets (€ 12.50) zijn te koop via www.badhuistheater.nl.

Zaterdag en zondag

Op het pleintje waar de Bosboom Toussaintstraat en de Constantijn Huygensstraat elkaar kruisen is zaterdag, 20 december, een knusse Foodie Fair. Van 10.00 – 17.30 uur geven 20 ondernemers uit West proeverijtjes van hun producten.

Het Septemberkoor, dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot Decemberkoor, zal zaterdagmiddag 20 december om 15.15 uur kerstliederen in verschillende talen ten gehore brengen in de bibliotheek op het Javaplein. Na afloop zullen ze ook buiten zingen bij ‘t Badhuis en bij Bloemen op Locatie. De toegang is gratis.

Altijd sfeervol en zeker in de donkere dagen voor Kerst is de Neighbourfoodmarket Noelle, die zaterdag van 12.00 – 22.00 uur en zondag van 11.00 – 18.00 uur bij de Westergasfabriek plaatsvindt.  .

In de buurt van de Boswinkel in het Amsterdamse bos is het winter wonderland met een sfeervolle kerstfair. Naast de vele kraampjes is er ook kinderentertainment en treden er zanggroepjes op. De toegang is gratis, en de openingstijden zijn vrijdag van 16.00 – 22.00 uur, zaterdag van 14.00 – 22.00 uur en zondag van 14.00 – 20.00 uur. Meer info is te vinden op de website van de Kerstfair Amsterdam.

Bij Universe on a t-shirt is het Kerst Super Sale. Honderden t-shirts gaan in de uitverkoop vanaf € 8,=.

Zondag

Bij Pizza Pazzani kun je je lekker opwarmen bij Wintersessions. Live muziek van akoestische jazz duo’s en singer-songwriters. De Wintersessions beginnen op 21 december en zijn er in ieder geval tot en met de 24ste. En dan begin januari weer. Gratis en voor niks (vanaf 16.30 uur). Voor line-up en meer info check je even de site. (check ook ons blog met de 25 beste plekken voor gratis live muziek in Amsterdam).

Van 11.00 – 17.00 uur is er in Park Frankendael weer een Pure markt, waar ambachtelijke en duurzame producten te koop zijn.

Bij de mooiste platenwinkel van Amsterdam,. Concerto, op de Utrechtsestraat is zondag de 21e een instore concert van Qeaux Qeaux Jones te beluisteren.Van 16:00 – 16:30 uur zingt deze roodharige dame tracks van haar “buitengewoon ambitieuze” (aldus Concerto) nieuwe album The Ritual. De toegang is gratis, maar de ruimte is klein, dus zorg dat je er op tijd bent.

In de Badcuyp (in De Pijp) is een gratis concert van The Bears Project in de concertzaal boven. Het 15 koppige orkest speelt een mix van wereldmuziek, improvisatie, jazz en swingende grooves.

Je wil de lichtjeswandeling van het Amsterdam Light Festival overigens ook echt niet missen.

Als je van dit alles niet in kerststemming raakt, dan weten wij het ook niet meer 😉

Vrolijke dagen!

IMG_1890

P.S. heb je iets gehad aan ons blog met 10 budgetvriendelijke Sint- en Kersttips?

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu