Food for thought Lijstjes

In de zenmodus in 2015: 10 gratis yoga en meditatiecursussen

Een van onze nieuwe voornemens, naast nog meer de dag plukken, is meer rustmomenten creëren, vaker even stilstaan. Mindful leven, met meer aandacht en quality time. Wat vaker even in de zenmodus. Maar hoe krijg je dat met al je drukke bezigheden, verplichtingen en stress voor elkaar?

Meditatie en yoga zijn al lange tijd hot, maar vaak ook duur. We hebben een paar betaalbare mogelijkheden voor je gevonden.

1. Het Nyingma Tibetaans Boeddhistisch Centrum heeft diverse open meditatie en yoga lessen, waar je voor € 6,= per les kunt deelnemen.
Op de open dag op 3 januari 2015 (van 12.30 – 16.30 uur) kun je sowieso gratis meedoen met meditatie- en yogalessen, maar ook op andere dagen zijn er gratis meditatiesessies.

2. Shambhala Nederland organiseert open meditatie avonden in Amsterdam (maar ook in andere steden in Nederland).

3. Bij de spirituele academie Brahma Kumaris op de Haarlemmerdijk kun je elke dinsdag van 19.45 – 20.30 uur gratis deelnemen aan een Open Meditatie. Daarnaast zijn er nog andere gratis meditatieworkshops. Check de site voor data en info. Er is ook een cursus meditatie in zeven delen online te volgen op Learn Mediation Online.

4. Bij het Maitreya Instituut kun je op maandag en dinsdag open meditaties bijwonen, van 19.00 – 19.45 uur. Een donatie van € 3,50 wordt op prijs gesteld.

5. Online mediteren is een optie en met een app kan het het ook. Het is lang niet zo moeilijk als je denkt. Met de juiste begeleiding is het appeltje-eitje. Een van mijn favoriete apps (zegt Rijk Meisje Cat) is Headspace. Tien minuten meditatie per dag op een eenvoudige wijze (in het Engels) uitgelegd met filmpjes erbij. De eerste tien dagen zijn gratis, daarna wordt je geacht een abonnement te nemen. Maar er is natuurlijk niemand die je verbiedt gewoon de tien minuten meditaties te blijven herhalen.

6. Voor handige en haalbare yoga oefeningen voor thuis kun je terecht bij Yoga TV. Er staan een heleboel makkelijke beginnersfilmpjes waar je stap voor stap yoga leert. Als je echt de smaak te pakken hebt kun je altijd nog kiezen voor een abonnement bij de yogaschool.

7. Bij De Nieuwe Yogaschool kun je elke zondag terecht voor een open meditatie met Tijn Touber. Dit is onderdeel van stadsverlichting, dat regelmatig in diverse huiskamers wordt gehouden. Ook hier kun je gratis mediteren. Check even de agenda voor meer informatie over wat en waar.

8. Bij Pllek in Noord kun je elke zaterdag en zondagochtend terecht voor een relax & balance sessie van Natural Yoga. Van 10.30 – 12.00 uur kunnen jij een je yogamatje (er zijn ook yogamatjes aanwezig) een plekje reserveren via info@naturalyoga.nl. De bijdrage is € 12,= pp per les, maar als je even geen geld hebt, mag je voor de helft. Voor iedere deelnemer aan yogales of massage wordt een boom geplant in het regenwoud van Brazilië.

9. Bij YogaWorld in de Watergraafsmeer kun je je inschrijven voor een gratis proefweek, waarbij je de diverse yogastijlen kunt uitproberen om te kijken welke het beste bij je past.

10. Elke maand bij volle maan is er een speciale gratis (en voor iedereen toegankelijke) Kundalini meditatie bij LiveYoga in Amsterdam Oost. De maandelijkse meditatie helpt je even stil te staan bij je drukke leven, en na afloop ben je weer helemaal opgeladen. De sessies beginnen om 20.15 uur en eindigen om 21.00 uur. De kalender voor 2015 is nog niet online.

Meer yogascholen kun je vinden op deze verzamelsite.

2015 wordt zo ZEN…..

DSC_1034

Vergelijkbare artikelen

1 Reactie

  • Reply
    15 nieuwe voornemens die gratis zijn of je geld besparen |
    12 januari 2015 at 11:23

    […] Pak je rust. Leer yoga, mediteer en las een chilldagje in. Check ons blog met 10 locaties waar je (gratis) yoga en meditatie kunt doen in […]

  • Voeg een reactie toe

    Menu