Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda (16, 17 en 18 januari)

Vrijdag

Nog tot en met zondag de 18e kun je genieten van de lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival. De wandelroute is afgelopen, maar je kunt ook de vaarroute volgen door langs de grachten te lopen, of een bootticket kopen en de route vanaf het water bekijken. Er zitten een paar spectaculaire lichtobjecten bij.

De Amsterdam Mercedes-Benz Fashionweek vindt van 22 tot 26 januari plaats in de Gashouder op het Westergasterrein. Om tickets voor de events en catwalkshows te krijgen moet je vaak diep in de buidel tasten, maar voorafgaand aan deze shows, is er vanaf vrijdag 16 januari Amsterdam Fashion Week Downtown, met een leuk programma in het centrum van Amsterdam, dat tien dagen duurt. Op 17 januari bijvoorbeeld is er in het Volkshotel in Oost, in het kader van Zalando presents 10 Days Downtown, een fashion bazar met pop-up stores van diverse jonge designers van 12.00 tot 03.00 uur. Dit event is gratis toegankelijk en georganiseerd in samenwerking met concept store CP113, en zullen onder andere designs te zien zijn van Fernanda Fernandes, Mirte van Wijngaarden en The Next Closet.

De andere tien dagen van Fashionweek Downtown is iedere dag op een andere locatie een mode event, zoals modefilms in Westergasfabriek.

In Pakhuis Wilhelmina kun je je een DJ wanen en je eigen singeltjes draaien. De Singeltjesclub begint om 21.00 uur en de entree is gratis.. De draaitafels staan op de bar. Heb je je platencollectie al lang en breed de deur uitgedaan? Niet erg, er zijn genoeg plaatjes aanwezig.

Zaterdag 

Dit weekend is ook de Amsterdamse Hotelnacht. Je kunt dan voor een schappelijk bedrag een prachtige hotelkamer boeken in je eigen stad. Helaas gaat de verkoop van de ticket hard en is het meestal binnen no time uitverkocht. Maar er is nog meer te doen. Alle hotels organiseren leuke hotelfeestjes die je met een passe-partout van € 17,50 kunt bezoeken. Bij het Lloyd hotel kun je naar een Date Tinder Opera, een “hedendaags hoorspel over internetdating”, bij het Conscious Hotel Vondelpark kun je rollerskaten, en bij Roommate Aitana kun je naar een extravagant feest, getiteld Do You Want to Sleep with me? met art performances en dj’s.

Tijdens de hotelnacht kun je op 17 januari overwinteren bij WOW, aan de Wiltzanghlaan in West. Er wordt een mode-expositie georganiseerd met de titel Overwinter, er is een filmavond met korte animatiefilms en met als hoofdfilm Eternal Sunshine of the Spotless Mind en er is een pop-up store waar je winterjassen en sjaals kunt kopen. Het event is samengesteld door een aantal jonge mode-ontwerpers, die kleding maken van tweedehands materialen zoals vintage gordijnen en Hollandse wollen winterdekens. Om 18.00 uur opent de pop-up store, om 20.00 uur start de film en de borrel na afloop van de film eindigt om 23.00 uur. Aanmelden wordt op prijs gesteld en kan via het mailadres reservations@wow-amsterdam.nl.

Zondag

Ook altijd weer fijn is de Neighbourfood market op het Westergasterrein. Lekker struinen langs de kraampjes en af en toe een hapje proeven.

Nog tot 25 januari kan je in het Tropenmuseum naar de tentoonstelling Soulmade die Jasper Krabbé samenstelde. Jasper combineert zijn eigen werk met objecten uit het museum.

Weekendagenda logo

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu