Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda (23, 24 en 25 januari)

Theateravondje, naar een discussie over eten, hip doen bij Amsterdam Fashion Week Downtown, een tentoonstelling bezoeken, live muziek luisteren. Wat wil je doen? De Rijke Meisjes zorgen met de weekendagenda weer voor een boordevol to-do-lijstje ūüôā

Vrijdag 

In Pakhuis De Zwijger is elke avond wel iets boeiends te beleven. Vrijdagavond kun in discussie over het verkorten van de voedselketen in Amsterdam; Van Boer tot Bord. Verschillende deskundigen komen aan het woord over het plan om meer foodhubs in Amsterdam te cre√ęren. Meld je gratis aan via de link en praat mee over dit thema met¬†onder andere: Henk Renting (RUAF Foundation), Cor-Jan Tolkamp (Food Coop Nederland), Wiebe Visser (AMPED) en Onno van Bekkum (CO-OP Champions). Dit evenement begint om 19.30 uur.

In het eetcafé van Pakhuis De Zwijger is nog tot 30 januari een expositie te zien van fotograaf Joris van der Ploeg. Joris fotografeert meisjes in hun ontwikkeling tot vrouw. De expositie is dagelijks van 09.00 tot 23.00 uur gratis te bezoeken.

Zaterdag

Op zaterdag 24 januari kun je voor een tientje naar het theater bij M-Lab Uit het IJ. Uit het IJ is een theaterproject waarbij jonge theatertalenten een podium krijgen bij M-lab. Er zijn drie voorstellingen te zien op een avond.

In samenwerking met het Amsterdams Conservatorium organiseert het NRC Café zaterdag van 16.00 tot 17.00 uur een gratis jazz optreden van het Christos Yerolatsitis Quintet. Het idee van deze middag is om jonge getalenteerde muzikanten voor te stellen aan het publiek. Check de facebook pagina voor meer evenementen. 

In De Hallen is er zaterdag en zondag weer een Local Goods Market. Dit keer een Fashion Special, in het kader van Amsterdam Fashion week. Urban fashion, onafhankelijke labels en designers zullen hun speciale collecties verkopen van 11.00 tot 17.00 uur.

Ook in De Hallen, bij Galerie Beeldend Gesproken¬†wordt de¬†expositie van fotografe¬†Patricia van der Kamp “De morgen wacht nog even” geopend (vanaf 16.30 uur) met gedichten van visual artist Maartje Jacquet.

Zaterdagavond kun je vanaf 22.00 uur terecht bij Pakhuis Wilhelmina voor Quinten & Martin (live), DJ Elfje plus De Nachtkappers. “Troubadour van de nacht” speelt samen met bassist Martin oude jazz songs en verbasterde popsongs, en onderwijl wordt je voor maar ‚ā¨ 20,= (en een drankje) “volledig verknipt”¬†door de kundige kappers van 1027. DJ Elfje is de huisdj van de Magneetbar, Diep en Noorderlicht, dus het wordt geheid een dansbare avond.

Zondag 

Op 25 januari staan de marktkramen met vintage en tweedehands-spulletjes weer opgesteld op de Rommelige Zondag markt van Amsterdam Yard Sale in de Marktkantine aan de Jan van Galenstraat.

Naast vintagevondsten, gadgets en upcycle producten is er ook muziek, een bingo en kun je in het “verwenhoekje” een stoelmassage, manicure of retro make-over stylist raadplegen.

De Rommelige Zondag sponsort Vonk, een instelling die vrijwilligers inzet om mensen met financi√ęle problemen, sociaal, emotioneel en praktisch te ondersteunen en hun zelfredzaamheid te vergroten. Naast dit goede doel is er ook weer de mogelijkheid om bij de Amsterdam Yard Sale kraam gratis kaarten op te halen waarop je¬†een groet kunt schrijven, en die je vervolgens op een willekeurige plek in de stad kunt achterlaten om de onbekende vinder van de kaart een leuke dag te bezorgen.

De Amsterdam Yard Sale markt duurt van 12.00 tot 18.00 uur, en na die tijd kan er nog tot 22.00 uur in De Marktkantine en Graceland Bar-B-Q gedanst worden.

In Pazzani, op het Westergasterrein, is zondag weer een warme editie van Winter Sessions, met bossanova/jazz/swing band Anton Boiarskikh (trombone), Liya Grigoryan (piano) en Louis Navarro (contrabas). Vanaf 16.30 uur kun gratis naar dit optreden luisteren. Winter Sessions was zo’n groot succes dat Pizza Pazzani de komende tijd nog veel meer optredens plant (onder de noemer Spring Sessions).

Bij de buren van Pazzani, The North Sea Jazz club is het vanaf 18.00 uur weer genieten van live muziek voor ‚ā¨ 9,= bij Kofferbak. Bestel je ticket vooraf online. Deze editie treden op:¬†Felix Heezemans, winnaar van de Culture Comedy Award 2011, stemmenkunstenaar Jaap Blonk,¬†winnares van de Grote Prijs van Nederland 2014¬†Jeanne Rouwendaal, singer-songwriter¬†Barbara Breedijk en de Amerikaanse soulzanger Norman Vladimir.

Als je even de stad uit wilt, kun je dit weekend ook even naar Utrecht gaan, waar een leuk festival plaatsvindt Gluren bij de Buren. Meer dan 400 adressen waar iets leuks gebeurt. Het maakt ons wel nieuwsgierig.

Al met al weer genoeg leuks te beleven.

We zijn heel benieuwd wat jij gaat doen! Laat je een reactie achter op deze pagina of op De Rijke Meisjes facebookpage?Weekendagenda logo 2

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu