Lijstjes Muziek

Voetjes van de vloer: de 30 beste (bijna) gratis dansspots van Amsterdam!

De Rijke Meisjes hebben het ultieme lijstje met de 30 beste (bijna allemaal gratis, of in ieder geval niet dure) dansspots van Amsterdam voor je! Dus put on your dancing shoes en feesten maar!

Dinsdag

1. Dansen op muziek uit de roaring twenties? Dat kan elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in De Tolhuistuin. Iedereen is welkom om een gratis “drop-in class” (variërend solo-jazz, lindyhop of balboa) te volgen. Na de les kan je tot 00.00 uur vrij dansen.

Woensdag

2. Eén woensdagochtend per maand, kun je de dag beginnen met “raven”, freehugs, yoga, massage en healing, bij Morning Gloryville Amsterdam bij Canvas op de 7e, van 07.00 tot 10.30 uur. De tickets kosten € 14,=.

3. Ben je meer van de salsa, zouk, bachata, dan kun je op woensdag- én zondagavond vanaf 21.30 uur (tot laat) terecht bij De Kroon aan het Rembrandtplein.

Donderdag (tot en met zaterdag)

4. Bij de nieuwste hippe club van Amsterdam, Radion, aan de Louwesweg bruist het! Hier vind je van donderdag tot en met zaterdag vertier in de vorm van muziek, theater en nog veel meer.

5. Bij Pacific Parc op het Westergasterrein kun je op donderdag, vrijdag en zaterdag je “hip-bone trainen op de dansvloer”. Eens in de zoveel tijd, zoals ze bij Pacific Parc zeggen “met onregelmatige regelmaat” kun je naar een band luisteren. De bands beginnen tussen 23.00 en 00.00 uur. En de entree is altijd gratis.

6. Op donderdag is het bij Winston in de Warmoesstraat clubavond met een combi van dj’s en livemuziek bij Jam a.m. Tickets zijn € 6,=. De clubavond op vrijdag heet Offset, en begint om 23.00 uur en kost € 5,=. Zaterdag is het Payback time met drankjes voor zeer schappelijke prijzen en indielectro, discobeats and alternative pop en een entree van € 5,=.

Vrijdag

7. Vrijdagavond is het altijd gezellig druk bij Thuys, waar het dansen en meezingen is op jaren ’90 muziek.

8. In het grand café De Balie kan je elke vrijdag en zaterdagavond met de voetjes van de vloer bij De Balie Draait. Met beats van wisselende dj’s. De entree is gratis en de mixdrankjes zijn heel betaalbaar. Van 22.00 tot 03.00 uur.

9. De Kroon heeft op vrijdag- en zaterdagavond een gratis dansavond met soulful en funky housemuziek, van 23.00 – 03.00 uur (zaterdag tot 04.00 uur).

10. Elke eerste vrijdag van de maand is het Paradiso hiphop, soul, disco en funk nacht (vanaf 00.00 uur). Voor € 13,50 inclusief lidmaatschap kan je uit je dak bij Zwarte Koffie, het “sterkste feest van Amsterdam”.

11. Bij Edel is het elke vrijdagmiddag vanaf 17.00 uur al feest met Edelwise. Een ticket koop je alleen aan de deur en dat kost je € 10,=. 30 januari a.s. viert Edelwise haar vierjarig bestaan.

12. In OT301 is er vaak op vrijdag een dansavond. De ene keer een lounge avond, dan weer een old skool jungle avond. De entree is rond de € 5,= en sommige avonden gratis. Check de site voor de agenda.

13. Bij Canvas op de 7e is een nieuwe clubavond, Club Mokum. Op 23 januari was de eerste editie Oud Zuid, maar er komen ongetwijfeld nog meer edities. De tickets zijn in de pre-sale € 13.50.

14. In Club Dauphine kunnen elke vrijdagavond de tafeltjes aan de kant bij het optreden van de vaste huisband onder leiding van Roger Happel. Naast deze band treden er vaak twee bekende artiesten op en een aantal jonge nog onbekende talenten. Het programma is een verrassing, maar je kunt vanaf 23.30 uur voor een tientje terecht om naar de live muziek te luisteren. Als je ook wilt dineren dan wordt je om 20.00 uur verwacht. Een ticket inclusief diner is echter niet goedkoop (€ 44,=).

15. Vrijdag en zaterdag kan je vanaf 21.30 uur gratis losgaan op live muziek van coverbands die bij De Heeren van de Aemstel optreden.

Zaterdag

16. Op zaterdagavonden kun je in Noord, bij Pllek dansen. Hier wordt vanaf 20.00 uur tot diep in de nacht gedanst op een mix van muziekstijlen en de entree is gratis.

17. Ook in Noord, bij café Noorderlicht, kan er iedere zaterdagavond (vanaf 22.00 uur) na het eten gedanst kan worden. De (nacht) pont brengt je weer naar de “overkant”.

18. Pakhuis Wilhemina. Niet altijd gratis, voor € 7,50 kun je in dit pakhuis terecht voor o.a de undercoversessies waarin een muzikant of groep centraal staat.  Zaterdag 14/2 David Bowie en zaterdag 28/2 Jamiroquai en Neil Young. Dat een avondje uit je niet de kop hoeft te kosten blijkt uit de prijzen voor een drankje. Voor een flesje bier betaal je € 2,50 en een wijntje kost € 3,10.

19. Broedplaats De Ceuvel heeft haar agenda nog niet helemaal op orde, maar hier gaan zeker weer leuke dansfeestjes plaatsvinden op de zaterdag.

20. Elke zaterdag staat Club 8, aan de Admiraal De Ruyterweg, in het teken van balkan beats, R&B en house tijdens de Cacao Lounge. Oosterse gezelligheid, en gratis entree vanaf 23.00 uur (tot 04.00 uur).

21. Paradiso heeft ook regelmatig dans avonden waar je voor € 10,= entree (dit is inclusief lidmaatschap) binnen bent. De alternatieve clubavond Noodlanding begint om 23.30 uur (tot 05.00 uur). Alle hits en non-hits komen voorbij.

22. De Melkweg heeft op zaterdag clubavonden in de Oude Zaal (The Voyage) en The Max (Encore). In The Max wordt hiphop en R&B gedraaid en in de Oude Zaal is UK Garage, Afro Deep and soulful house muziek. Een ticket kost € 10,=.

23. In De Tolhuistuin is elke zaterdag een soulful clubavond met The Jungle. Voor een tientje swing je de pan uit in een tropisch decor in Amsterdam Noord.

24. Bij De Nieuwe Anita is elke zaterdag weer verrassend. Voor € 7,50 kan je luisteren naar een band, en draaien de dj’s plaatjes uit de jaren 50 en 60. Op 31 januari staat Psycho Kuifje op het programma.

25. Bij Club Lite staat er elke zaterdag iets anders op het programma in de benedenzaal, maar meestal is het een avond met veel chillout, ambient en techno muziek, en shiatsu, voetmassage aan de zijlijn van de dansvloer. Tickets kosten € 10,=.

26. De zaterdagavond clubnacht bij Canvas op de 7e heet Outsiders. Hier wordt nieuw talent gecombineerd met de gevestigde namen, en dans je op quality underground tunes. De kaarten kosten in de voorverkoop € 8,=.

27. Bij Club Lite, aan de Jan van Galenstraat, is er eens in de twee weken op zaterdag een spirituele dansavond georganiseerd door Nataraj Amsterdam. De avond begint om 20.00 uur met een satsang (ontmoeting met de waarheid) lezing (waarvoor een toeslag van € 5,= wordt gevraagd). Om 21.30 uur (tot 02.00 uur) kun je als een echte hippie met je blote voetjes van de vloer (dansticket € 10,=).

Zondag

28. In OT301 is op zondag een speciale kinder- en familie dansmiddag vanaf 15.00 uur: Wonderland. Van 15.15 tot 15.45 uur is het voor kids van 0-3 jaar en van 16.15 tot 17.00 uur voor alle leeftijden.

29. Bij Kapitein Zeppos is de agenda niet helemaal up to date, maar hier kan regelmatig gedanst worden op zondag bij het Café-Chantant in Claire’s Ballroom (boven het restaurant).

30. Club Panama heeft drie dance events op de agenda staan onder de naam Tram 10. Voor een tientje kun je naar top dj’s als Juan Sanchez, Arjuna Schiks en Dimitri. In Club Panama is ook regelmatig een We all love 80’s, 90,’s feestje.

IMG_0996

 

 

Vergelijkbare artikelen

10 Reacties

 • Reply
  Wil Molenaar
  12 september 2018 at 09:26

  Op zaterdagavond in het Badhuistheater, Boerhaaveplein 28 (Amsterdam Oost) kun je een of twee keer per maand ook gezellig dansen op muziek uit de jaren 60-70.Eerst speelt een band Alive and Kicking en daarna draait een DJ wereldmuziek (van 20- 01.00 u.en kost 7,50-10 euro)
  Ongedwongen sfeer. Zie de site voor de agenda

  • Reply
   Cat Colnot
   12 september 2018 at 14:46

   Dank je wel voor de goede tip, Wil!

 • Reply
  Yvon
  28 mei 2018 at 20:18

  Dank voor alle tips! Goed om te weten: Club Lite bestaat helaas niet meer. D.w.z. niet meer op de Jan van Galenstraat. Shanto en consorten zoeken nog een andere goede locatie. Ze draaiden een tijdje in Club 8 op de Admiraal de Ruyterweg, maar daar staat niets meer op de agenda. Nataraj kan je nog wel vinden, in o.a. Utrecht, Groningen, Zandvoort. Meer info op:
  http://www.clublite.nl/

  • Reply
   Cat Colnot
   28 mei 2018 at 22:33

   Hi Yvon, graag gedaan. En heel erg bedankt voor je zeer relevante toevoegingen. Jammer dat Club Lite niet meer bestaat he? Als je toevallig hoort waar ze naartoe verhuizen laat het ons weten. Sowieso hoog tijd om de lijst even up te daten. Veel dansplezier chica!

 • Reply
  Reinier
  3 december 2017 at 22:05

  Hi,

  Waar kun je met een date naartoe om lekker te gaan dansen? Geen club of disco maar echt focus op dansen en rithm?

  Groet Reinier

  • Reply
   Cat Colnot
   15 december 2017 at 13:00

   Hi Reinier, ik ben geen uitgaanspecialist maar er zijn in Amsterdam erg veel salsa feesten. In de zomer elke donderdagavond Summerbreeze bij het Westergasterras. In De Kroon op het Rembrandtplein zijn het hele jaar door leuke latin feesten. Mirror Centre in Oost heeft ook regelmatig dansfeesten, en Club Lite in Amsterdam West richt zich meer op Ecstatic Dance. Meer info vind je op hun facebookpagina’s. Veel dansplezier!

 • Reply
  Femke Geerts
  9 augustus 2017 at 13:42

  Leuk!! Bedankt voor de tips 🙂

  • Reply
   Cat Colnot
   11 augustus 2017 at 20:16

   Hi Femke, graag gedaan! En als jij nog leuke tips hebt horen we het graag. Veel dansplezier!

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda (20, 21 en 22 maart) |
  20 maart 2015 at 10:53

  […] voor het geval het meer ‘binnenweer’ wordt: een fijn lijstje met plekken waar je kunt dansen en een locaties voor livemuziek lijstje. Blijf je liever thuis op de bank voor de tv? Check dan […]

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda (30, 31 januari en 1 februari) |
  30 januari 2015 at 12:07

  […] Meer (bijna) gratis leuke dingen doen in Amsterdam? Check ons blog met de 25 beste plekken voor gratis live muziek in Amsterdam en Voetjes van de Vloer, de 30 beste plekken om te dansen in Amsterdam. […]

 • Voeg een reactie toe

  Menu