Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda (30, 31 januari en 1 februari)

Vrijdag

Zin in vintage shoppen? Vrijdag en zaterdag kun je terecht bij C4C Vintage in de Tolstraat voor de Mega Vintage Sale. Van 11.00 tot 19.00 uur kun je je slag slaan.

In het Van Gogh Museum kun je vanavond genieten van muziek, dj’s, vj’s en meer. Om 20.30 uur treedt Quinten Rutgers op met bassist Martin Zand Scholten, violist Jacob Plooij en een mystery guest. Met je museumjaarkaart gratis en anders kost het € 15,=. Schilderijen kijken en muziek luisteren. Goede combi, vinden wij.

Café Louter in oud west sluit helaas de deuren. Na 10 jaar stopt de eigenaar ermee. Vanavond kun je er je laatste drankje drinken en vanaf 22.30 uur draait DJ Ha(c)k op de Ta(c)k plaatjes en kun je lekker dansen.

Edelwise bestaat 4 jaar en dat wordt vanavond gevierd met een goed feest in Edel en Het Sieraad in West. Dat wordt gegarandeerd dansen en bingo-en (ja, dat lees je goed). Het feest begint om 17.00 uur en duurt tot 03.00 uur. De entree is € 10,= en kaartjes zijn alleen verkrijgbaar aan de deur.

In het Volkshotel is dit weekend een 24 uurs pop-up expositie. Kunstenaars Dennis Duijnhouwer, Astrid Verhoef en Noël Loozen, exposeren hun interpretatie van 24 uur logeren in het Volkshotel met fotografie en video-installaties. Gasten, personeel en broedplaatshuurders van het Volkshotel werden ook uitgedaagd om hun 24 uur in het hotel vast te leggen met de analoge Lomography camera. De 150 beste foto’s uit deze verzameling zijn ook in de expositie te zien. De expositie opent vrijdag om 18.00 uur (tot 22.00 uur). Zaterdag en zondag zijn de foto’s te zien van 12.00 tot 18.00 uur. De entree is gratis.

Zaterdag 

In het kader van Poëzieweek 2015 wordt bij boekhandel Over het Water aan de Van der Pekstraat in Noord, een Open Podium georganiseerd. Hobbydichters, ambitieuze amateurdichters en professionele dichters dragen (hun) gedichten voor. De entree is gratis (voor de drankjes zal een kleine vergoeding worden gevraagd). Het begint om 15.00 uur.

Check ons blog voor meer Poëzieweek events.

Zaterdag is er ook weer een Local Goods Market in De Hallen. Elke keer staan er weer nieuwe producers van local goods op deze markt, dus het verveelt nooit.

Zondag 

Zondag kun je weer bankhangen. Het “grootste openlucht café ter wereld” Het Bankjescollectief heeft op 1 februari een speciale wintereditie. Bewoners en winkeltjes in de stad die gezegend zijn met een bankje voor de deur organiseren weer allerlei leuke activiteiten op en om hun bankjes, maar ook kun je een bankje in het park of in de straat inrichten als locatie. Het idee is om je buren beter te leren kennen door samen op het bankje koffie te drinken of een leuke activiteit (knikkerclinic) te doen, maar je kunt ook de route lopen en zo je stad en haar bewoners beter leren kennen. Check de site voor adressen en activiteiten.Vanaf mei (tot en met september) zullen er in het kader van het bankjescollectief elke eerste zondag van de maand mooie bankhangplekken gecreeerd worden.

In het westerpark is er weer een gezellige Sunday “Valentine’s” Market van 12.00 – 18.00 uur.

Bij Pllek kun je om 15.30 uur weer genieten van een laidback middagje met Laidback Llive (gratis).

Houd je van hiphop, dance en urban art, dan loont het de moeite om het internationale streetstyle festival “Break a leg” in de Meervaart even te gaan checken. De entree is € 7,50, en het festival duurt van 11.00 – 22.00 uur. Er zijn battles, showcases, dj’s, er is een urban art market en live art, en natuurlijk ook food.

Op de NDSM-werf is het Thuishaven Wintercircus. Dit dance-event begint om 13.00 uur en de entree is € 12,50.

Vrijdag, zaterdag en zondag 

Een absolute aanrader dit weekend is het Food Soul Festival in de Kromhouthal (A’dam Noord). Op 30, 31 januari en 1 februari kun je gratis terecht op dit indoor food truck festival. Maar liefst 18 eettrucks zorgen voor lekkere hapjes en er is voor elk wat wils te vinden. De entree is gratis, maar er wordt voor consumpties met munten gewerkt (1 munt kost € 2,50 en er wordt een eenmalige bijdrage can € 1,25 gevraagd voor een milieuvriendelijk eco-plastic glas). Vrijdag begint het festival om 16.00 uur (tot 00.00 uur), zaterdag kun je smullen van 12.00 tot 00.00 uur, en zondag begint het feest om 12.00 uur en sluiten om 22.00 uur de deuren. Deze indoor editie is het begin van een tour.

Ben je meer in voor een relax weekend dan kun je chillen en detoxen bij De Ceuvel in Noord, dat dit weekend wordt omgetoverd tot een heus kuuroord. Bij Kuuroord De Ceuvel kun je vrijdag vanaf 16.00 uur terecht voor yoga- en meditatiesessies, zweethut/sauna sessies, een theetox ceremonie, een nieuwjaarsduik, (live) Soundhealing & Mantra-night, film, food, presentaties en lezingen, schilderen, workshops detox shakes, tandpasta en deo maken. Een entreebandje voor het hele weekend kost € 25,= (inclusief 8 muntjes, waarmee je workshops en detoxdrankjes kunt kopen). Check de Facebookpage voor meer info.  

Weekendagenda logo

Meer (bijna) gratis leuke dingen doen in Amsterdam? Check ons blog met de 25 beste plekken voor gratis live muziek in Amsterdam en Voetjes van de Vloer, de 30 beste plekken om te dansen in Amsterdam.

Lekker uit eten voor weinig? Check ons blog met de 15 beste plekken om te eten onder een tientje.

Veel plezier dit weekend!

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu