Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda (6, 7 en 8 februari)

Vrijdag

Op vrijdag kun je jammen bij VLLA. Pak je triangel, djembé of blokfluit uit de kast en kom lekker meespelen. Of huiskamerclubben. Wat jij wil. Iedereen is gratis welkom vanaf 18.00 uur, maar de jamsessie start om 21.00 uur (tot 01.00 uur).

Zaterdag

In de lounge van het Conservatoriumhotelkun je zaterdagmiddag luisteren naar een gratis concert van de studenten van het Conservatorium.

Zaterdagavond kan je genieten van diner en film bij Cine*Cook in de Jeruzalemkerk in De Baarsjes. Vanaf 19.00 uur kun meedineren, drankjes drinken aan de bar en je vast verheugen op de verrassingsfilm die om 20.30 uur begint. Diner inclusief film kost een tientje. Alleen een ticket voor de film kost je € 2,50. Wel even aanmelden vooraf via de site van Booming Baarsjes (en dat booming is geen grapje, Cine*Baars en Cine*Cook zijn razend populair).

Zaterdag en zondag

Op 7 en 8 februari kun je in Haarlem de Geluksroute wandelen. Het is al het derde jaar dat je in Haarlem op allerlei plaatsen geluk kunt zoeken (én vinden!). Iedereen die iets wil delen wordt uitgenodigd mee te doen. Geluksbrengers wisselen geluk met je uit, je kunt genieten van inspirerende ontmoetingen en mooie ervaringen. Uiteraard hoeft je niet de precieze route te volgen, en kun je het beste gewoon op je gevoel afgaan. Als je zelf iets wilt brengen dan ben je van harte uitgenodigd. De Geluksroute vindt later dit jaar ook nog plaats in andere steden. Wil je meer weten over de achtergrond en de bedenkster van geluksroute, lees dan ons interview met Marike van IJssel.

De voormalige scheepsmotorenfabriek De Kromhouthal in Noord (op het terrein van De Overkant) is dit weekend het toneel van een van de grootste vintage design evenementen van het jaar. Design Icons is een beurs waar zestig professionle designhandelaren uit heel Europa diverse interieur objecten showen. Naast Mies van der Rohe en Eames zijn er nog diverse andere design iconen te zien en te koop. Omdat ons budget niet toereikend is houden vergapen wij ons alleen aan het aanbod. Zaterdag is de tentoonstelling geopend van 14.00tot 20.00 uur en is de entree € 10,=, zondag kun je al voor € 5,= naar binnen en en kun je van 10.00 tot 18.00 uur terecht.

En als je toch in Noord bent kun je ook nog even langs de IJ-hallen voor de grootste vlooienmarkt van Europa. De entree is € 5,=.

Zondag

Pakhuis De Zwijger organiseert samen met De KAN, voor de tweede keer Boeken in de Hallen, een boekenmarkt met bijzondere tweedehands boeken en prenten. De entree is gratis en de markt is van 10.00 – 17.00 uur.

“Het woord in Ruigoord” is een minifestival met muziek en dichtkunst in het kerkje in Ruigoord. Reinder van der Woude treedt samen met Maddy Rentenaar op met grappige liedjes, en verder leest Pom Wolf samen met nog wat collega dichters gedichten voor. Het begint om 16.00 uur en de entree is gratis (donaties zijn welkom).

Van 12.00 tot 17.00 uur is het op Westelijke Eilanden weer open atelier zondag. Elke 2e zondag van de maand stellen de kunstenaars hun ateliers open, in het kader van Kunsteilanden. Je kunt zelf of onder begeleiding van een gids de route lopen over Prinsen-, Realen- en Bickerseiland. Prachtig stukje Mokum.

In de Baarsjes is een Wijkproeverij. Van 13.00 tot 18.00 uur is er feest in Buurtcentrum de Tagerijn (Balboastraat 18), met singer-songwriters, een koor, je kunt deelnemen aan Heel Baarsjes Bakt of spullen ruilen in de ruilhoek.

Bij Kapitein Zeppos is het zondag Café-Chantant met als thema “Are you lonesome tonight”. Liedjes met beginzinnen als What now my love, what’s new pussycat, tell me why en meer liedjes met vragen die vaak onbeantwoord zullen blijven, komen aan bod. Mocht je mee willen zingen, geef je dan op via kapitein@zeppos.nl. De liedjesmiddag start om 16.00 uur, en de kaartjes kosten een tientje.

Weekendagenda logo 2

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu