Gratis Het leuke werken Hotspot Lijstjes

365 vakantiedagen: 40 beste ZZP workspots voor het leukere werken

Voor de werknomaden onder jullie, zetten we een 40 fijne werkplekken op een rij met gratis wifi én lekkere koffie. Levensgenieters als we zijn dromen we van werk dat niet als werk voelt, willen we het liefst 365 vakantiedagen per jaar en werken we liever in een leuk café dan in een saai kantoortje. Want werk moet wel leuk blijven. 

1. De bieb
Het was al in het nieuws de afgelopen week: een boel bedrijven die betaalde werkplekken aanbieden kunnen de concurrentie van de café’s met gratis wifi en de werkplekken in de bieb amper aan. En dat is natuurlijk niet zo vreemd. Het is niet alleen relaxt in de bieb, maar je hebt ook nog alle vakliteratuur en leuke tijdschriften (ter afleiding of inspiratie) bij de hand. De OBA in Amsterdam heeft enorm veel goede werkplekken en het is er heerlijk koel. 

2. The Coffee Company
Bij de Coffee Company kan je niet alleen lekkere koffie krijgen, en brownies, maar ook nog eens lekker werken aan een grote houten tafel of in een Chesterfield. De wifi is niet 100% gratis, want je krijgt een code die een uur geldig is, daarna moet je weer iets bestellen. Het grootste nadeel is dat je niet de enige bent. Half ZZP-end Amsterdam zit er ook. En tussendoor heb je ook nog af en toe een huilend kind of een enthousiast kletsend vriendinnenclubje naast je. Maargoed, je moet wat over hebben voor zo’n kantoor.

3 en 4. ZZP Netwerk Nederland heeft een heus onderzoek gedaan naar de beste plek om te ZZP-en, en Ikea kwam met 62% het beste uit de bus. Op zich niet zo vreemd, want Ikea heeft vaak grote restaurants, is goed bereikbaar voor mensen die veel on the road zijn, en het eten/drinken is er spotgoedkoop (en de wifi schijnt er razendsnel te zijn). Een nadeel is een schaarste aan stopcontacten en, wat ons betreft, een gebrek aan sfeer. La Place bij de V&D scoorde een stuk minder hoog in verband met de hogere prijzen van het eten en de kwaliteit daarvan en McDonalds scoorde laag omdat de ZZP-er zijn of haar laptoppie liever niet op een plakkerig tafeltje zet en frituurlucht waarschijnlijk ook voor afleiding zorgt. Best goed bereikbaar een stuk aantrekkelijker is wat ons betreft het restaurantgedeelte van de uberhippe Foodmarkt van Jumbo in Amsterdam Noord, naast de Kromhouthallen. Hier kan je voor € 1,= latte drinken en zit je het grootste deel van de dag superrelaxt op een de banken achterin (stopcontacten zitten nogal onhandig onder de bank verstopt, maar ze zijn er wel!).

5 en 6. Bouncespace (Overtoom 141, en Eindhoven) en Knowmads Greenhouse (Amsterdam West) zijn de Amsterdamse locaties van het wereldwijd aan populariteit winnende Seat2Meetconcept: koffie voor weinig, gratis wifi, maar wel alleen toegankelijk met voorregistratie via de website.

Werkplekken in de buurt van een station 

7, 8 en 9. Seats2meet, Igluu hebben (ook) vergaderlocaties, workspaces en co-workplekken in Utrecht, Eindhoven en Den Haag. Regardz is bijna altijd in de buurt van een station, dus heel geschikt voor reizende ZZP-ers.

10. Berlage Meet & Workspace Amsterdam is een gratis co-workplek, waar je dagelijks andere ZZP-ers kunt ontmoeten. Je betaalt hier niet met geld maar met social capital. Je deelt je kennis met anderen. Om een plek te boeken en erachter te komen wie welke kennis heeft, en met wie je contact kunt gaan leggen moet je inloggen.

Werkplekken in café’s

11, 12 en 13. Anne & Max (Amstelveense weg), De Stadskantine (Van Woustraat) en De Ysbreeker zijn verkozen tot beste flexcafé’s in Amsterdam. De Ysbreeker heeft daarbij ook nog een fijn terras aan de Amstel en een zeer uitgebreide leestafel.

14 en 15. De Trein. Tegenwoordig is er in de meeste treinen een stiltecoupe, en gratis wifi. Best heel relaxt om tijdens een lange treinreis wat werk te kunnen verzetten tussen het naar buiten kijken naar het voorbijrazende landschap door. Als je tussendoor op het station moet wachten op je volgende trein of gewoon even lekker wilt chillen en werken dan kun je in Rotterdam en binnenkort in Den Haag (en hopelijk ook snel in Amsterdam) bij de Stationshuiskamer. Dat is echt een superhippe, maar erg fijne plek om te werken met lekkere koffie en veel stopcontacten.

16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 en 23. Amsterdam kent natuurlijk nog tientallen fijne tentjes waar je heerlijke koffie drinkt en je laptoppie een paar uurtjes kunt uitklappen, maar de faciliteiten zijn hier wel beperkter (minder stopcontacten, en alleen plek als je op een geschikte tijd komt). We noemen een paar van onze lievelingsplekken: Koko Coffee & Design aan de Oudezijds Achterburgwal, Vinnies Deli op de Haarlemmerstraat en Nieuwezijds Kolk (rond lunchtijd superdruk), Twoforjoy aan het Frederiksplein of op de Haarlemmerdijk, De Koffiesalon (zit op diverse locaties), CT Coffee & Coconuts op de Ceintuurbaan (werken op een zitzak moet je kunnen), Raibu (Jan van Galenstraat 125) (verkoopt ook mooie kleding/accessoires), Quartier Putain (Oudekerksplein 4) en natuurlijk Pllek in Noord (gewarmd door de open haard, werken op de Chesterfield met vet uitzicht over het IJ).

24, 25, 26, 27, 28 en 29. Hotellobbies en lounges doen het ook goed om te werken, vooral overleg is daar prettig. Chique maar wel vaak heel rustig zijn 5&33 (de lounge van het Art’otel, tegenover CS), Citizen M (Prinses Irenestraat 30), Casa 400 (1e Ringdijkstraat 4), Andaz Hotel in de voormalige bibliotheek aan de Prinsengracht, I-dock bij het Room-mate Aitana hotel (Ijdok 6), of De Smederij bij het Brooklyn hotel in Noord.

30, 31 en 32. Dan zijn er natuurlijk ook nog de pro locaties (zonder de co-workingmissie), zoals The Mood (Keizersgracht 125), Deskowitz (Gabriel Metsustraat 8) en Beehives (IJburglaan 456). Hier kun je vaak een dagpas kopen om te werken. Dat kost € 20,= tot 25,=.

33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 en 40. Als je helemaal op de pro tour wilt en het mag wel wat kosten, dan kan je je bij de volgende ultrahippe locaties aansluiten. Spaces (Herengracht, Zuidas en Vijzelgracht), The Hub (Westerstraat 187)/Impact Hub (Haarlemmerweg 10c), Pand020 (Haarlemmerweg 10a), Bureau Herengracht (Herengracht 104) , The Thinking Hut (Mauritskade, bij Oosterpark), de Buurtfabriek (2e Kostverlorenkade 65), Mixtup (Eerste Jacob van Campenstraat 59) en We Work. Niet alleen high-end topwerkplekken, maar ook de plek om een boel inspirerende collega flexwerkers te ontmoeten, en je kunt gebruik maken van allerlei extra faciliteiten. Maar da’s dus niet gratis. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het huren van werkplekken of vergaderruimtes. Bij een aantal van deze workspaces kun je ook een dagpas kopen of een (maandelijks opzegbaar) 2-dagen per week abonnement nemen.

Als je een creatieve werkplek zoekt is het ook handig om even ons blog over broedplaatsen te checken.

Al met al genoeg plekken die een perfect alternatief vormen voor een systeemplafonnen kantoor met tl-licht en uitzicht op een blinde muur. Je zou er bijna work-a-holic van worden.

Werkplekken, zzp, freelance, gratis, flexibel

 

 

 

Vergelijkbare artikelen

2 Reacties

 • Reply
  Geertje
  2 mei 2018 at 15:52

  Handige lijst! “Two For Joy” op de Haarlemmerdijk is sinds kort “2 Coffee & Such”

 • Reply
  gouweleeuw
  9 februari 2015 at 14:39

  Zo dat zijn veel plaatsen waar je lekker even je email of je als zelfstandig werk even een kopje koffie drinken.

 • Voeg een reactie toe

  Menu