Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda (13, 14 en 15 februari)

Vrijdag 

De 13e een ongeluksdag? Nee joh, lekker negeren en gaan borrelen bij Vondelpark 3, want daar organiseren ze een Valentijnsborrel.

Vrijdag is er in OT301 vanaf 18.00 uur een artistic love zone, waar kunstenaar Marcin Kacprzak “lovers en loved ones” portretteert. Je kunt een digitale versie van het kunstwerk gratis downloaden van de site na afloop.

Vrijdag én zaterdag kun je bij Waterkant je weekend vieren in Surinaamse sferen met tropical sessions en zaterdag drink je (met je liefje) Cuba Libres met korting.

Zaterdag en zondag 

Oost is booming, hip en hot en tijdens 24 uur Oost heb je de kans om Oost op haar allerbest te zien. Er worden zoveel leuke events georganiseerd dat je van gekkigheid niet weet waar je heen moet.

Om 12.00 uur zijn er diverse leuke dingen te doen. Je kunt diamantslijpers aan het werk zien bij Gassan (aanmelden via tours@gassan.com) en krijgt een rondleiding en na afloop een gratis drankje in het ketelhuiscafé. Er zijn verschillende doorlopende tours.

Op de Middenweg waan je je in een huiskamer met voor elke winkel een bijpassend bankje waar je even kunt chillen.

Bij MAUKstudio kun je vrij binnenlopen bij de expositie van de Noord/Zuidlijn-kopjes, gemaakt van 100 procent Amsterdamse klei die is vrijgekomen door de boringen voor de metrotunnel. Je mag ook je eigen Noord/Zuinlijnmunt maken van de Amsterdamse klei.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest opent 24H Oost in de mooie grote Yakultzaal van de NedPhO-Koepel en speelt stukken van Holst, Bartok, Rossini, Strauss en Brahms. Entree is gratis, en er is plaats voor maximaal 150 personen, dus wees er snel bij.

Het programma van 24HOost is extreem veelzijdig; naast veel vertier kun je ook voor bezinning gaan en een schemerwandeling maken bij de Nieuwe Ooster, een groene oase in de stad, of zondag een historische rondleiding nemen op de Joodse begraafplaats in Zeeburg of de kapel van het OLVG eens bezoeken.

Bij de Volksuniversiteit zijn ook veel leuke activiteiten. Van handmassage tot een collega over houdbaarheidsdata.

In de bibliotheek aan het Javaplein kun je een flitsworkshop speeddichten volgen. Je leert in een half uur een liefdesgedicht te maken, waarmee je ’s avonds indruk op je geliefde maak. Max. 12 personen per workshop, start 15.00 uur.

Met een Aardbeienkus, Human Bird Wings, 360º clip, Human Birdwings, You Tube filmpjes, opera, een verhaal op maat en een geheime rondleiding kun je genieten van theater (vanaf 6 jaar) bij de bonte middag in het Lloyd Hotel.

Bij Hartje Oost kun je je ego laten strelen. In vijf minuten krijg je zoveel complimenten te horen dat je als herboren het koffieboetiekje verlaat.

In Huize Frankendael vindt voor één keer de Love Edition van Notes of a Dirty Old Man, dé literaire avond van Amsterdam-Oost, plaats. De entree is gratis en het feest begint om 20.30 uur.

Bij het Science park kun je vanaf 19.00 tot 22.00 uur (elk uur een nieuwe ronde) naar de sterren kijken (aanmelden via www.astro.uva.nl/publiek/sterrenkijkavonden) en daarna kan je door naar de hysterische Valentijnsbingo bij het legendarische café Ruk & Pluk.

De volgende dag kan je weer vroeg uit de veren voor een stukje Tai Chi in het Oosterpark (08.00 uur) en daarna direct door naar Artis waar je kunt ontbijten (09.00 uur) en een tour kunt doen langs de ochtendrituelen van de dieren in Artis (09.30 uur). Hiervoor moet je je wel aanmelden via artis.nl/olifanten en Artis vraagt een minimale donatie van € 15.00 waarmee je de bouw van het olifantenverblijf sponsort.

En als je de smaak te pakken hebt, 14 en 15 maart is het 24 uur West! 26 en 27 september staat Zuid in het zonnetje en 24 en 25 oktober is Oost aan de beurt.

Zondag 

De NeigbourFoodMarket staat zondag in het teken van wijn. In de Zuiveringshal presenteren 14 wijnmakers uit heel Europa hun nieuwe wijnen van 11.00 tot 18.00 uur.

Zondag is het ook weer Restaurant Day. De dag waarop je huiskamerrestaurantje mag spelen. Meld je aan via de site en kook je lekkerste kostje. Wil je lekker uit eten, check dan even de plattegrond voor de huiskamers waar jij kunt aanschuiven. Prijzen varieren nogal dus kijk of er iets voor jou bij zit.

In de North Sea Jazz club kun je zondag van Carribean funky jazz vibes genieten bij de CD-presentatie van Sam Vloemans (met special guest Benjamin Herman). Een staanplaats ticket kost € 8,=, zitplaats is € 12,=. De zaal gaat om 19.00 uur open en het concert start om 21.00 uur.

Weekendagenda logo 3

Vergelijkbare artikelen

1 Reactie

  • Reply
    gouweleeuw
    13 februari 2015 at 20:59

    Is weer leuk in Amsterdam ,ik ben daar een week geleden geweest was in de buurt van de park ik had daar een event leuk .Ik ben niet vaak in Amsterdam maar heb wel even met mijn zoon gegaan we hebben heerlijk genoten.

  • Voeg een reactie toe

    Menu