Lijstjes

Vier Valentijn met aandacht: 8 tips!

Veel mensen hebben het druk met het dagelijkse gedoe (baan, gezin en huishouden) en dan schiet de aandacht voor elkaar er nog wel eens een beetje bij in. Valentijnsdag is een goede dag om daar weer eens even extra aandacht aan te besteden.

Valentijnsdag is jammergenoeg een beetje uitgegroeid tot een commerciele poppenkast, terwijl het toch eigenlijk heel simpel om de (stille) liefde draait. Met deze 8 tips breng je de liefde weer terug in Valentijnsdag, verras je je lief en bespaar je ook nog eurootjes. Win-win.

1. Diner voor twee

Bereid een romantisch dinertje voor, gewoon thuis (of in de slaapkamer). Je hoeft geen masterchef te zijn om een Valentijnsgerechtje op tafel te zetten. Zorg dat het er mooi en lekker uitziet, dek de tafel mooi met een kleed, steek een kaarsje aan en leg een mooi servet erbij. Maak (of koop) een paar lekkere kleine gerechtjes, leg ze mooi op een bordje (in een hartjesvorm als dat kan ;-)), koop een klein flesje bubbels, zet jullie gezamelijke lievelingsliedje op en geniet samen van het eten en de tijd voor elkaar. Als je gaat (bouillon)fonduen of een tafel vol met kleine tapas regelt, kun je lekker lang en met aandacht tafelen. Je kunt ook een verrassingsdinertje/picknick in de tuin, op het balkon of in het park organiseren (extra dekentje, vuurkorfje, kaarsje, gewoon beetje improviseren en als het te koud wordt heb je een goed excuus om dicht tegen elkaar aan te kruipen).

2. Luister naar jullie lievelingsmuziek

Nestel je op de bank of op een kleedje bij de stereo (of pick-up, nog leuker!) en draai de hele avond elkaars lievelingsliedjes. Als jullie niet dezelfde smaak hebben probeer dan open te staan voor de muzieksmaak van de ander en luister met aandacht of ga lekker los in de huiskamer. Haal herinneringen op aan jullie eerste ontmoeting, een fijne vakantie of avond en de muziek die daarbij hoorde. De muziek uit je jeugd draaien zorgt ook altijd voor hilariteit, herkenning en gezelligheid.

3. Zelfmaak kado

Wat ons betreft zijn de mooiste kado’s niet in de winkel te vinden, maar zelf en met aandacht gemaakt of bedacht. Schrijf een gedicht, speel een liedje op de gitaar/piano, maak een collage van oude foto’s van jullie samen, stel een playlist op Spotify samen met jullie mooiste muziek (of luister naar de Rijke Meisjes Valentijnsplaylist), lees een mooi verhaal voor, huur een mooie film waar je allebei blij van wordt, schrijf een mooie kaart of brief voor elkaar met daarop een compliment en geef die aan elkaar.

4. Ga op verrassingstocht

Een weekendje Parijs is natuurlijk ultraromantisch, maar een (mid)dagje op verrassingstocht door je eigen stad of dorp kan ook heel gezellig zijn. Vooral als je dat nooit doet. Verdiep je in wat de ander leuk vindt, ga samen ontbijten buiten de deur, of maak een mooie wandeling langs het strand of in het bos, pak eens een pontje of fiets een andere route dan normaal en stap zomaar een kroegje dat je onderweg ontdekt binnen. Van de gebaande paden afwijken en jezelf en elkaar verrassen is goed voor je creativiteit, je energie en voor de liefde.

5. Verdiep je in elkaars hobbies

Wat ook heel verrassend kan zijn (en voor sommige mensen een kado) is je in elkaars hobby verdiepen. Ga een uurtje mee vissen of mee naar de salsales en probeer je in te leven in waarom de ander dat zo gaaf vindt om te doen. Misschien vind je er niks aan, maar het kan ook zijn dat je er heel blij van wordt de passie bij je partner te zien.

6. Maak lol

Samen met je Valentijn in een deuk liggen is leuk. Samen grappige You Tube filmpjes of cabaret kijken kan heel gezellig zijn.

7. Valentijn met de kids

Je kunt je kinderen ook prima betrekken in het Valentijnsgebeuren door ze mee te laten doen met mooie complimenten uitdelen tijdens het eten, een mooie tekening te laten maken over liefde of een wedstrijd te doen wie de grootste hartjes op het strand kan maken (of van stokken in het bos), of met blokken in de woonkamer.

8. Valentijn voor iedereen

Valentijn is tegenwoordig vooral gericht op mensen met een relatie, maar oorspronkelijk bedoeld om je stille liefde te laten weten dat je hem of haar leuk vond. Dat zijn we denk ik met zijn allen een beetje vergeten. Dus is het ook wel weer eens leuk om mensen in je omgeving die je een warm hart toedraagt of van wie je (stiekem) houdt, eens te laten weten hoeveel ze voor je betekenen. Dus stuur weer eens ouderwets kaartjes het land door.

Happy Valentine’s day!

DSC_0258 (2) IMG_5541 IMG_0525

 

 

Vergelijkbare artikelen

2 Reacties

 • Reply
  joris
  14 februari 2015 at 07:32

  Valentijn is juist NIET voor mensen met een relatie bedoeld. Oorspronkelijk kon je op Valentijnsdag je stille geliefde laten merken dat je een oogje op diegene had. De rest van nu is allemaal commerciële onzin, bedacht om de koopzieke massa erbij te betrekken. Niks mis met romantiek voor mensen die al een relatie hebben maar liever juist niet op Valentijn. Veel romantischer om een bosje rozen mee te brengen op een dag die de paarse broeken niet voorschrijven.

  • Reply
   derijkemeisjes
   14 februari 2015 at 07:40

   He Joris, je hebt natuurlijk gelijk en ik ga dit in het blog veranderen. Van oorsprong is Valentijn voor de stille geliefden. Zo zie je maar weer dat de commercie ook ons beeld een beetje vertroebeld heeft. Ons punt was eigenlijk vooral doe niet mee met de commerciele meute en geef aandacht ipv kado’s als je Valentijnsdag wil vieren op de manier waarop dat tegenwoordig gedaan wordt. En tegenwoordig is Valentijn vooral gericht op stellen, zo lijkt het. Dank je wel voor je reactie en leuk dat je het blog gelezen hebt. Groetjes!

  Voeg een reactie toe

  Menu