Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda (20, 21 en 22 februari)

Vrijdag

In de Rode Hoed, aan de Keizersgracht 100, is het vrijdag van 20.00 tot 22.00 uur Café Classique – Salon Érard. Klassieke kamermuziek staat op deze avond, georganiseerd door de Stichting Muziek Buiten de Concertzaal, centraal. De stichting heeft tot doel klassieke muziek toegankelijker te maken voor een groter publiek. Zeer getalenteerde musici spelen stukken van onder andere Ravel, Fauré, Milhaud en Tchaikovsky. De tickets kosten € 12,50, maar ben je onder de 30 dan betaal je € 7,50.

Vrijdag en zaterdag

Gong Xi Fa Cai! Happy New Year! Overal in de wereld wordt Chinees Nieuwjaar gevierd met veel vuurwerk, draken- en leeuwendans, offers en natuurlijk lekkere gerechtjes. In Amsterdam wordt het feest vooral in Chinatown (rondom de Nieuwmarkt en de Zeedijk) gevierd. Het Jaar van de Ram start officieel en feestelijk op de Dam vanavond om 19.20 uur met honderdduizendklappers om de kwade geesten te verjagen, een speech van de burgemeester en een martial arts show. De Bijenkorf besteedt aandacht aan het Chinees nieuwjaar met theeceremonies, drakendans en muziek in het warenhuis.

Bij de boeddhistische tempel Fo Guang Shan He Hua start zaterdag om 12.00 uur de traditionele draken- en leeuwendans. De dansers en kung fu vechters eindigen hun route op de Nieuwmarkt.

Zaterdag en zondag

De Local Goods Weekend Market heeft dit weekend als thema “hergebruik”. Veel ondernemers die dit weekend op de markt staan zijn gespecialiseerd in vintage. Ook de Kiloshop Amsterdam – Authentic Vintage Fashion by the Kilo (die normaal op het Waterlooplein te vinden is) is van de partij en Straatjutter maakt creaties van Amsterdams afval die ze dit weekend exposeert in De Hallen.

Zondag

Bier wordt elke dag populairder in Amsterdam en de een na de andere speciale biertjes brouwerij opent haar deuren. Dit weekend krijg je kans om veel van die biertjes te proberen bij het Volkshotel tijdens de De Amsterdammer – Bierdag, die georganiseerd wordt door het Open Gilde. Je ontmoet de brouwers, maar je krijgt ook de kans om een zelfgebrouwen biertje te laten beoordelen door de jury van Tussen Bier&Bocht. De bierproeverij begint om 12.00 uur, om 13.00 uur (en 15.00 uur) kun je een docu kijken, om 14.00 uur is er een lezing over hop, om 16.00 uur een lezing over hoe je zelf cider kunt maken. En om 17.00 uur kun je biertje laten keuren door de deskundigen. Het event duurt tot 18.00 uur.

Heb je zin in vroeg opstaan en lekker overdag dansen op een feestje met een gezellige vibe en festivalsfeer? Dan kan je zondag naar de 4e verjaardag van De Breakfast club. Het feestje begint om 07.00 uur op de Cruquiusweg 124A bij het Cruquiusgilde. De tickets zijn € 15,= (inclusief ontbijt).

In de Marktkantine is het zondag weer markten geblazen bij Rommelige Zondag. Live muziek, lekker eten en een grote berg vintage kleding en meubels en andere spulletjes van oma’s zolder.

In de North Sea Jazz Club is het Sherry Sunday. Zangeres Sherry Dyanne laat zich inspireren door muziek van het Amerikaanse jazzlabel Blue Note Records. Voor een tientje heb je een staanplaats en voor € 14,= zit je. Het concert begint om 13.30 uur.

Happy weekend!

Weekendagenda logo 5

Tekst en fotografie: Cat Colnot

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu