Gratis Leuke dingen doen Lijstjes

Meet ’n greet: 6 manieren om nieuwe mensen te leren kennen

Stel je bent net in Amsterdam komen wonen en je moet je weg nog een beetje vinden, of je woont er al jaren maar je vrienden zijn allemaal druk met andere dingen en jij wilt wat vaker van de bank af. Dan is het leuk als je een plek hebt waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Mensen met dezelfde hobby’s, mensen die je spontaan kunt bellen/appen als je zin hebt om ergens heen te gaan maar niet in eentje wilt of durft. Met de lente in het verschiet kan een lijstje met toffe mensen om leuke dingen mee te doen geen kwaad. We hebben een paar ideetjes voor je.

Er zijn meerdere community’s in Amsterdam actief en je kan altijd een keertje gaan kijken of het iets voor je is.

1.  Meet-Up

Als je in bent voor wat (internationaal) gezelschap en houdt van leuke dingen doen voor weinig, en mensen leren kennen, dan is het leuk om lid te worden van Meet Up. Op Meet Up worden dagelijks bijeenkomsten en evenementen gepost waar je voor niks, of voor een paar euro aan kan deelnemen. Bij Meet-Up komen veel expats, en er zijn veel groepen die een gezamenlijke hobby of interesse delen, en als je je daarbij aansluit heb je in ieder geval vast één ding gemeen. Check de agenda voor events die bij jou passen.

2.  Yelp

Yelp is een app waarop je reviews kunt checken (en zelf plaatsen) van allerlei soorten dienstverleners,. Reviews van restaurants, koffietenten en café’s nemen een belangrijke plaats in, maar je kunt ook in één oogopslag zien waar de beste stomerijen, garages, huisartsen en hondentrimsalons te vinden zijn.

Daarnaast is Yelp een online én offline community die heel actief is in Amsterdam (en op diverse locaties in het buitenland). Amsterdams’ Community manager Flip organiseert wekelijks evenementen, meet-ups en get-togethers voor mensen die het leuk vinden om nieuwe mensen te ontmoeten, houden van nieuwe dingen (met name restaurants) ontdekken, en die zich bij Yelp willen aansluiten. De events varieren nogal, soms zijn het proeverijen, dan weer groepsuitjes naar museum of een verrassingslocatie waar je zelf nooit in je uppie heen zou gaan. Suppen, een koffie of ijsjestour, champagne proeven in het donker, naar de BodyWorld tentoonstelling, you name it. Daarnaast zijn er ook thema avonden (zoals Taco Night of Omeletten Disco). Veel events zijn gratis, voor andere wordt een vergoeding gevraagd voor het eten/de drankjes. De Yelpfeestjes zitten vol verrassingen en zijn altijd gezellig. Een grote groep Yelpers organiseert ook buiten Yelp om allerlei leuke dingen.

Donderdag a.s. kun je kennismaken met Yelp en nieuwe mensen ontmoeten bij Coctails and Newbies in De Ebeling.

3.  Open Coffee / netwerkborrels

Als je ZZP-er bent kun je netwerken, sparren en bijpraten met collega ZZP-ers tijdens een Open Coffee. Netwerken kan je doen om jezelf te promoten, maar ook om gewoon boeiende mensen te leren kennen. Tijdens een netwerkbijeenkomst is het gebruikelijk om over jezelf te praten en over wat jij doet, maar luisteren naar waar anderen mee bezig zijn kan heel inspirerend zijn. Op diverse plekken in Amsterdam vinden regelmatig borrels en Open Coffee’s plaats, zoals bij The Hub.

4.  Lezingen

Lezingen zijn niet alleen interessant, maar geven ook aanknopingspunten voor een inhoudelijk gesprek met nieuwe contacten die je bij de lezing kunt ontmoeten. Zeker voor mensen die niet zo van chit-chat houden, is napraten bij een lezing een goed alternatief ;-). Bij Pakhuis de Zwijger zijn dagelijks interessante lezingen. Binnenkort verschijnt er trouwens een blogje van ons met een overzicht van boeiende lezingen op elke dag van de week.

5.  Buurtcentra

Als je je buurt en je buren beter wilt leren kennen en misschien wel een actieve rol in de buurt wilt gaan spelen, dan is het altijd leuk om een kijkje te nemen in een buurtcentrum. Hier worden veel activiteiten georganiseerd voor een brede doelgroep. Je kunt bijvoorbeeld een cursus volgen of deelnemen aan een project dat op poten gezet wordt.

6.  Online 

Op Facebook zijn er verschillende groepen die erop gericht zijn mensen bij elkaar te brengen. Als je van zondagochtendwandelingen houdt, kun je je aanluiten bij een wandelgroep. Ga je liever samen iets creatiefs doen dan zijn daar ook mogelijkheden genoeg voor.

Als je behoefte hebt aan meer vrienden of vriendinnen kan je natuurlijk ook een oproepje plaatsen op een site (van bijvoorbeeld Viva, Margriet of Libelle) of je inschrijven bij Vriendinnenonline, een blog dat bedoeld is om nieuwe vriendinnen te vinden.

Nieuwe mensen ontmoeten verbreed je horizon, het is altijd gezellig en wie weet vind je wel vrienden voor het leven.

P.S. De Rijke Meisjes gaan binnenkort starten met stadstruintochten.Lijkt het je leuk om De Rijke Meisjes in het echt te ontmoeten en samen langs leuke tentjes en winkeltjes te struinen, laat dan even een reactie achter onder het blog. Ideeën zijn heel erg welkom!

DSC_0840

 

Tekst: Cat Colnot
Fotografie: Cat Colnot
Eindredactie: Cat Colnot

Vergelijkbare artikelen

10 Reacties

 • Reply
  Noraly
  27 januari 2017 at 21:15

  Lijkt me leuk! Ik ga graag mee 🙂

 • Reply
  Laura
  7 december 2015 at 14:26

  Lijkt me super! Ik hoor graag wanneer jullie gaan stadstruinen 😉

 • Reply
  Astrid kok
  14 november 2015 at 18:00

  Ik heb veel rondgekeken, maar de enige serieuze site hiervoor is NMLK nieuwe mensen leren kennen.nl Ik ben daar nu 4 maanden lid en er gebeurd erg veel

  • Reply
   derijkemeisjes
   14 november 2015 at 18:05

   Wat fijn dat je daar zoveel fijne mensen hebt leren kennen, Astrid! Dank je wel voor je berichtje. Ik ben inmiddels twee jaar actief op Yelp en Meet-up en ontmoet wekelijks nieuwe mensen en mensen die ik tot mijn vrienden reken daar.

 • Reply
  Evert
  14 oktober 2015 at 14:37

  Ik mis alternatieven zoals NMK en Eventplaats. Zelf ben ik lid van beide sites en daar kan je ook altijd leuke events vinden om nieuwe mensen te leren kennen.

  • Reply
   Cat
   15 oktober 2015 at 10:18

   Hallo Evert, dank je wel voor je reactie en tips! Er zijn natuurlijk wel 100 manieren om nieuwe mensen te leren kennen. Wij kozen er zes uit, maar wie weet voegen we in het volgende blogje jouw tips wel toe. Ik ken beide organisaties niet dus ik kan er niet zoveel over zeggen verder. Fijne dag!

 • Reply
  Sander
  9 mei 2015 at 06:52

  Wat een geweldige website hebben jullie gemaakt zeg. Ik ben op zoek naar meer leuke dingen om te doen en mensen te ontmoeten, en tot zover is jullie site de leukste en meest behulpzame! Ga ook graag een keer mee struinen!
  youki.

  • Reply
   Cat
   15 oktober 2015 at 10:21

   Hallo Sander! Wat een leuke reactie! Hoe kan ik die over het hoofd gezien hebben? De struintochten gaan in het voorjaar van start en wellicht komen er ook andere meet ups! Hou de site in de gaten! Fijne dag!

 • Reply
  Martine Oort
  25 februari 2015 at 20:10

  Lijkt me heel leuk om met jullie te struinen, maar zal wel in het weekend zijn en dan kan ik toevallig niet. Zijn er ook leuke dingen door de weeks ? Daar zou ik nou behoefte aan hebben om die te weten. Jullie zijn in elk geval leuk bezig. Ga zo door. X Martine

 • Voeg een reactie toe

  Menu