Meer over De Rijke Meisjes

Genomineerd voor de Liebster Award!

Tessa de Reede van Awkward Duckling, nomineerde ons deze week voor een Liebster Award. Dat is een virtuele award die wordt “uitgereikt” aan startende bloggers om hun blog meer onder de aandacht te brengen bij het publiek en bij andere bloggers. Wij zijn natuurlijk vereerd!

Dank je wel Tessa voor de nominatie. Tessa’s eigen blog gaat over een groene en duurzame lifestyle, een onderwerp dat ons ook absoluut boeit.

Aan het meedoen met de Liebster Award zijn een paar regels verbonden. Tessa heeft 11 vragen voor ons die we gaan beantwoorden en wij mogen op onze beurt ook weer 11 bloggers nomineren. Daarover meer in ons volgende blog.

De vragen die we van Tessa kregen beantwoorden we hierbij.

1. Hoe lang ben jij al aan het bloggen? 

Cat: De naam De Rijke Meisjes komt van Chicarica Producties (mijn bedrijf). Chicarica betekent “rijk meisje” in het Spaans. We wilden schrijven over hoe je je rijk kunt voelen als je niet rijk bent, en zo ontstond in 2012 het blog De Rijke Meisjes. Ik blog al sinds 2005 op mijn eigen site Chicarica’s Avonturen. Gerda interviewde, voordat ze een van De Rijke Meisjes werd, onder andere voor de Noppes krant, maar blogt nu exclusief voor De Rijke Meisjes.

2. Welke artikelen vind jij het leukst om te lezen op andere blogs?

Cat: wij zijn nogal nieuwsgierig van aard, dus wij lezen graag verhalen over hoe mensen hun leven inrichten, een kijkje in hun leven geven. In de krant en in tijdschriften lezen we steevast de rubriek “waar doen zij het van?” over waar mensen hun geld aan uitgeven, dus blogs over dat onderwerp lezen we graag. Verder houden we van een originele invalshoek, hele mooie foto’s, en interviews, levensverhalen en reisverhalen.

3. Hoeveel tijd spendeer je per week ongeveer aan het bloggen?

Cat: bloggen is een bijna fulltime job, maar we hebben niet altijd tijd, dus proberen we sommige dagen een beetje vooruit te werken. Zeker twee hele dagen per persoon zijn we er mee bezig, los van de interviews en de stadstruintochten die we houden om leuke adresjes te spotten en de brainstormsessies voor nieuwe blogideeën en plannetjes. Eigenlijk zijn we er in onze gedachten 24/7 mee bezig.

4. Wat vind jij het leukst aan bloggen?

Gerda: het schrijven op zich. Iets vormgeven, van niets iets maken. Samen met Cat brainstormen over de onderwerpen, de inhoud. Een van de leukste onderdelen vind ik de interviews. Ik krijg altijd weer veel energie van de mooie mensen die we ontmoeten en spreken. En me verdiepen in nieuwe tendensen en initiatieven in de maatschappij. En daar dan over schrijven.

Cat: dat het alles combineert wat ik leuk vind. Ik houd van schrijven, verhalen, interessante mensen ontmoeten, bij mensen binnenkijken, fotograferen, stadstruinen en leuke tentjes/winkeltjes ontdekken. Gerda en ik vinden de deeleconomie, consuminderen, minimaliseren, meer doen met minder interessant en door over die onderwerpen te schrijven, dragen we hopelijk een steentje bij aan meer bewustzijn. Daarnaast houd ik heel erg van leuke dingen doen, festivals bezoeken, lezingen volgen, dansen, (vintage)shoppen, op terrasjes chillen etc. Voor Rijke Meisjes kan ik daarover schrijven. Superleuk dus.

5. Wat vind je het minst leuk aan bloggen?

Gerda: altijd weer iets nieuws bedenken. Dat is aan de ene kant een uitdaging maar als er weer een blog geproduceerd moet worden geeft dat ook wel een bepaalde druk. Aan de andere kant ben ik op mijn best als de deadline in zicht komt.

Cat: dat je soms even geen inspiratie hebt, maar wel een deadline. Dan moet je toch even achter de laptop gaan zitten, meestal komt er vanzelf een idee of tekst.

6. Waar kun je jou ‘s nachts voor wakker maken?

Gerda: lang geleden zou ik gezegd hebben: voor een kom tomatensoep. Ik ben nog steeds dol op soep maar ook op mijn nachtrust. In mijn hoofd is het vaak erg druk, met ideetjes, invallen, gedachten over van alles en nog wat en ik ben érg blij als ik eindelijk in slaap val en mijn hersens wat rust krijgen.

Cat: ik ben een nachtbraker, dus grote kans dat ik al wakker ben ;-). En zo niet, dan kan je me beter lekker laten slapen. Of je moet me gratis mee willen nemen naar een tropisch eilandje ;-).   

7. Wat is jouw favoriete televisieserie?

Gerda: programma’s die echt iets toevoegen, waar ik inspiratie van krijg. Maar het gaat om een serie. Dan noem ik de Deense serie The Legacy. Helaas was vorige week de laatste aflevering, ik wacht vol spanning op het vervolg. Verder hou ik erg van informatieve programma’s zoals ‘Dus ik ben’ en de programma’s van NTR Academie.

Cat: ik houd van programma’s over filosofie, zoals Dus ik ben, Het voordeel van de Twijfel. En van reisprogramma’s en programma’s als Rambam, Keuringsdienst van Waarde en Zondag met Lubach. En ik kijk heel graag naar films (van Snatch, Pulp Fiction, filmhuisfilms tot feelgoodmovies en Nederlandse films) en series (House of Cards, Homeland, Breaking Bad, Suits, White Collar, en Scandinavische detectives, maar ook Divorce).

8. Wat neem je altijd mee als je de deur uitgaat?

Gerda: een volgestouwde tas waarin een notitieboekje nooit ontbreekt. En mijn cameraatje gaat ook altijd mee.

Cat: mijn I-phone (ik kan echt niet zonder) & oplader, geld en meestal mijn Canon.

9. Wat is je favoriete maaltijd?

Gerda: ik heb niet echt een favoriete maaltijd maar ik word wel blij van gerechten met (veel) groente. En ik kan echt smikkelen van een kaaskroketje van Holtkamp. Kaas vind ik sowieso heel lekker, van een volkoren boterham met pittig belegen tot een pannetje kaasfondue. Ik probeer zo gevarieerd mogelijk te eten. Als ik maar geen vlees hoef te eten, dat heb ik jaren geleden al van het menu geschrapt.

Cat: ik eet het liefst Vietnamees of Thais. Ik ben gek op springrolls. En salades, (TomKaKai of tomaten-)soep en vers (spelt)brood. Ik houd niet van grote borden met eten, liever van kleine hapjes en verschillende smaakjes.

10. Hoe ziet jouw ideale weekend eruit?

Gerda: lekker lummelen en het gevoel hebben dat ik alle tijd van de wereld heb. De zaterdagkranten lezen in een leuke koffietent met een cappuccino erbij. Of gewoon lekker thuis op de bank bladeren. Slenteren over de markt, struinen in kringloopwinkels of gewoon slenteren door de stad.

Cat: opstaan wanneer je wakker wordt, lekker ontbijtje, muziekje erbij. Daarna doen wat in je opkomt. De ene keer is dat een wandelingetje of stadstruintochtje in mijn up. Andere keer is dat koffie met een vriend of vriendin of naar een festival/dansen.

11. Wat is jouw favoriete stad ter wereld?

Gerda: ik heb best wel wat van de wereld gezien, ook qua steden, maar mijn eigen Mokum blijft toch wel favoriet. Ik ben heel blij dat ik hier woon, de stad past me als een warme jas. Parijs vind ik ook heel erg leuk, ik ben er al veel te lang niet meer geweest.

Cat: Amsterdam staat wel hoog de op lievelingslijst. Maar ik heb veel favoriete steden: Berlijn, Budapest, Lissabon, Ibiza stad, Rome, Parijs, Madrid. Elke stad heeft haar eigen charme. Ik ben wel een echt stadsmens, in een dorp verveel ik me. Als ik in New York geweest zou zijn, zou die vast bovenaan staan.

Wij mogen nu 11 blogs nomineren voor de Liebster Award. Daar willen we graag even de tijd voor nemen. Wil je jouw blog nomineren? Reageer dan even onder deze blogpost, dan gaan we je blog bekijken en wie weet kom je op onze hotlist te staan.

liebster-award

Tekst: Cat Colnot en Gerda Lammerts
Eindredactie: Cat Colnot

Vergelijkbare artikelen

3 Reacties

 • Reply
  Sanne Vos
  16 juli 2015 at 17:19

  Hoi rijke meisjes, zouden jullie de blogs van Jolien Slavenburg en Gert-Jan van Schaik eens willen bekijken (en ze nog liever nomineren)? Ze staan op kernzaken.nl en gaan over intuïtief leiderschap.Ik vind ze mooi, maar ik ben niet geheel objectief;-)

 • Reply
  Maaike Verstraete
  27 februari 2015 at 21:33

  Ik heb toch wat schroom, bij deze. Maar wil je mijn blog nomineren? Ik blog op http://www.maaike.net
  Wat een gek gevoel, zo zelf azen op die aandacht. Alleen, ik vind dat bloggen zo leuk!
  Ik blog over positieve psychologie, versimpelen, kiezen, geluk, ouderschap,…

 • Reply
  awkwardduckling
  27 februari 2015 at 07:16

  Wat een leuke antwoorden meiden! Superleuk om te lezen en ook heel mooi geschreven. Ik ben blij dat jullie de nominatie zo waarderen en ik ben heel erg benieuwd naar de 11 blogs die jullie gaan nomineren. Alvast een heel fijn weekend!

 • Voeg een reactie toe

  Menu