Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda (27 en 28 februari en 1 maart)

Vrijdag

Als je van architectuur houdt, en meer wilt weten over Amsterdamse architectuur dan is de 45 minuten Crash Course van Arcam (het Amsterdamse Architectuur Instituut) interessant. Voor € 7,50 kun je elke vrijdagmiddag van 13.30 – 14.15 uur architectuurles volgen bij Arcam aan de Prins Hendrikkade 600.

Om 18.00 uur kun je naar de feestelijke openingsborrel van het tweede filiaal van de Kiloshop in Amsterdam West. Je krijgt 25% korting op het gehele assortiment. De muziek wordt verzorgd door Nicky Elisabeth (Klerenbende) & friends, Primo Disco (Chasing the Hihats) en Sanka Soundsystem (Club nyx).

Vrijdag is boekhandel Scheltema gehuld in Oosterse sferen. Check ons blogje over het Oosterse Nacht Festival.

Vrijdagavond is het weer tijd voor knotsgek feestvieren bij Edelwise in Edel en Het Sieraard. Een goed feestje voor € 10,=. Tickets zijn aan de deur verkrijgbaar.

Vrijdag, zaterdag en zondag opent online vintage schoenenshop Meuq haar allereerste pop-up store. Je kunt hier onder andere schoenen vinden van fashion bloggers, er zijn speciale aanbiedingen en er zijn kleine hapjes voor als je honger hebt gekregen van het shoppen. Vrijdag en zaterdag is de winkel van 10.00 – 19.00 uur open, zondag van 12.00 – 18.00 uur.

Vrijdag en zaterdag

Bij de North Sea Jazz Club is het vrijdag en zaterdag avond weer gratis genieten van Late Night Live. Vanaf 23.00 uur kun je vrijdag naar Deuxperience. Stichting Brotherhood4Real (B4REAL) is een multidisciplinair platform in Amsterdam dat zich richt op talentontwikkeling. Elke laatste vrijdag van de maand is er een verrassende show met een wisselende line-up van jonge muzikanten die een ode brengen aan hun favoriete soul- en R&B artiesten.

Zaterdag treedt Markus Mann op. Deze Amerikaanse zanger met Trinidadiaans bloed speelt een mix van diverse muziekstijlen, zoals pop, reggae, soul en rock en trad eerder al op in Paradiso.

Zaterdag

Zaterdag opent de NHTK Store haar deuren op de Ceintuurbaan 320. Het motto van dit uberhippe en upcoming modemerk is “Wear what you love. The rest? Nobody Has To Know…“. NHTK ontwerpt gender-free collecties zonder beperkende maten & labels. Het merk maakt geen onderscheid tussen geslacht of figuur. Van 17.00 – 21.00 uur kun je met een drankje in de hand kennis maken met “een wereld waarin iedereen draagt wat mentaal past, niet fysiek”.

Zaterdag kun je met een drankje in de hand genieten van het beste uitzicht over Amsterdam bij de A cozy Night Out van de Expat Republic in de Skylounge van het Hilton Hotel. Meld je om 21.00 uur even bij de ingang van de bar aan met de mededeling dat je via Expat Republic komt.

Zaterdag kan je uit je dak bij het Helemaal Melkweg festival. Voor een tientje heb jij een avond vol muziek, kunst, film en verrassingen. Op het programma staan dit keer: New Cool Collective, Def Penco, TenTemPiés (geheid groot feest, want heerlijk bandje), Memphis Soul Revue ft. William Bell, Willem de Ridder – Spiegologie, de expositie: Muzikanten opgehangen en de film: Take me to the River. Zoals altijd zijn er heerlijke snacks en cocktails te krijgen.Na een avondje Helemaal Melkweg kan nog even gratis doorfeesten bij de clubnacht Jazzbop.

Zaterdag en zondag  

De IJhallenmarkt is ook weer zaterdag en zondag open. Voor € 5,= kun je weer kramen vol met vintage spullen checken.

Zondag

De Sundaymarket is en blijft gezellig en even een uurtje struinen over de markt maakt je weekend toch wel completer.

Bij Arcam kun je tot en met 12 april 2014, de expositie City Hotels bezoeken. Hotels die uit herbestemming van culturele en monumentale panden zoals voormalige banken, kantoren, diamantslijperijen of scholen zijn gebouwd, poppen als paddenstoelen uit de grond en hebben een veel bredere functie gekregen, ze worden steeds meer een ontmoetingsplek van bewoners en bezoekers “global meets local“. In de tentoonstelling zie je hoe de panden zijn verbouwd en wordt je nieuwsgierig gemaakt om de hotels ook van binnen te gaan bekijken. Deelnemende hotels openen hun deuren voor Amsterdammers: Conservatorium Hotel, Volkshotel, W Hotel Kasbank, Sir Albert Hotel, Ramada Apollo Hotel Amsterdam Centre, The Student Hotel, Hotel De Hallen, W Hotel Food Plaza, WOW Amsterdam, Hyatt Andaz Amsterdam Prinsengracht, Waldorf Astoria Amsterdam, Hotel V Nesplein, Grand Hotel Amrâth Amsterdam, art’otel amsterdam. De tentoonstelling is dinsdag tot en met zondag gratis te bezoeken van 13.00 – 17.00 uur.

Wij hebben gisteren een kijkje mogen nemen in het Sir Albert Hotel en dat was echt een bezoekje waard.

Weekendagenda logo 3

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu