Leuke dingen doen Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda (6, 7 en 8 maart)

Vrijdag

Bij Pakhuis de Zwijger is vandaag een lezing over Foodtrucks geïnitieerd door Reizende Sterren en Foodguerilla. De komende jaren zul je de ‘rollende keukens’ op veel meer plekken in Amsterdam gaan zien in het kader van de pilot van de gemeente ‘Lekker eten op de Amsterdamse straten’. Er worden speciale plekken vrijgemaakt voor de foodtrucks. Tijdens de lezing krijg je tips van ervaringsdeskundigen Josine Beugels (van Heet Brood en Zwart Goud), Herman van Vliet (Lekkere trek) en Valentijn Hutte (foodtruckbouwer) over hoe je een goede foodtruck bouwt, en wat er verder bij komt kijken. Instock en Adams Appels staan vanaf 17.30 uur voor De Zwijger, voor het geval je trek hebt. De lezing begint om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur met een borrel. De entree is gratis, maar wel even graag aanmelden via de site.

Chocoholics opgepast. Het is Chocoa festival dit weekend in de Beurs van Berlage. Drie dagen lang alles in het teken van de cacao boon. Proeverijen, presentaties, meer dan 50 stands met chocolade. Ai, verleiding alom. Mocht je durven: ticketprijzen (online) zijn € 10,= voor vrijdagavond en € 12,50 voor zaterdag of zondag.

Bij de North Sea Jazz Club kun je naar Friday Night Out met Steffen Morrisson & The Fresh Cuts. Dat is een aanrader, geloof ons maar. Een staankaartje kost € 10,=, een zitplaats € 15,= en de deuren gaan open om 19.00 uur. Het concert begint om 20.30 uur.

Zaterdag

Zaterdag gaat de Boekenweek 2015 van start. Een hele week in het teken van boeken, literatuur en schrijvers. Het thema is dit jaar ‘Te gek voor woorden’. De boekenweek duurt tot 15 maart (die dag kun je met het boekenweekgeschenk gratis reizen met de trein).

Van 15.00 – 17.00 uur trapt Scheltema de Boekenweek af met een interview en gesprek met Wouters Kusters en Myrthe van der Meer over de Filosofie van de waanzin. De rest van het weekprogramma (lezingen en ontmoetingen met Joris Luyendijk en boekenweekgeschenkschrijver Dimitri Verhulst) kun je hier vinden.

De Local Goods Market is altijd leuk! Elke keer zijn er weer nieuwe locale makers die hun waar tonen en verkopen. Zoveel creativiteit en mooie dingen uit één stad.

MidWest in de Cabralstraat organiseert zaterdagavond voor de tweede keer een muziek en theaterfestijn met locale muzikanten en theatermakers. Het thema is ‘Het goede humeur’.  Thomas de Bres speelt zijn “(On)gelovige Thomas Show”. Josephine Zwaan (‘Beste Sing&Songwriter’) wordt begeleid door Iman Spaargaren op sax en Tjakina Oosting op cello. Laura Stavinoha zingt en Vera van der Bie speelt viool samen met Hans Dagelet. In de grote gymzaal spelen bands uit de Baarsjes (Waterpistol, indie band New Grass City Ramblers en jazz formatie The Lasses and Lads). Het programma begint om 18.30 uur en duurt tot middernacht. Kaartjes kosten € 10,= (inclusief een welkomstdrankje) en zijn aan de deur verkrijgbaar.

Zondag 

Zondag staat er alleen veel zon en een heerlijke temperatuur op ons programma. Geniet ervan! En check onze ultieme terrasjes lijst met de 55 fijnste terrassen van Amsterdam voor wat inspiratie :-). Fijn weekend!

Weekendagenda logo 4

Tekst en fotografie: Cat Colnot

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu